
Ako želite da vaša jela iz rerne imaju hrskavu koricu, sočnu unutrašnjost i bogatiji ukus, poslušajte savet profesionalnih kuvara. Izvadite rešetku, obložite dno rerne papirom za pečenje i zagrejte je na 250°C.
Na ovaj način posuda ide direktno na dno rerne, što omogućava jači i ravnomerniji prenos toplote. Rezultat? Hrana se peče brže, ravnomernije, i dobija onu savršenu teksturu kojoj svi težimo.
Više ukusa, manje čišćenja
Pored boljih rezultata u kuvanju, papir za pečenje štiti dno rerne od masnoće, mrvica i ostataka hrane. To znači manje neprijatnih mirisa tokom pečenja, ali i znatno lakše čišćenje nakon kuvanja.
Idealno za picu, hleb, pečenje…
Ova metoda posebno dolazi do izražaja kod pripreme jela kao što su:
– Pica
– Domaći hleb
– Pečeno meso
– Povrće iz rerne
Upravo ovim jelima je potrebna intenzivnija karamelizacija i hrskava završnica, koju klasično pečenje na rešetki često ne može da pruži.
Brže i ukusnije
Još jedna prednost jeste kraće vreme pečenja, što ovu tehniku čini idealnom i za one koji žure da pripreme obrok bez kompromisa po pitanju ukusa i kvaliteta.
Zahvaljujući ovom jednostavnom triku, vaša jela će izgledati kao iz restorana – a rerna će ostati čista, bez tvrdokornih mrlja.
Hypetv.rs/M.K.
GLEDAJTE NAS!

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na Instagramu, Facebook, Threads!