Background adbanner
calendar

Sreda 4. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
KO NE ŽELI DA SRBIJA UBRZANO NAPREDUJE? Predsednik KRATKO, ali jasno odgovorio svima koji ga hejtuju Ovo je SESTRA Bore Čorbe! Svi ste je gledali na TV-u i ČUVENA JE u svom poslu! PROVERITE SVOJE RAČUNE! Kreće isplata najavljenih 20.000 dinara DIRLJIVO! Od Bore Đorđevića se oprostila i CRVENA ZVEZDA! Njihove reči odzvanjaju MARAKANOM Ovo su SVE ŽENE BORE ČORBE! Prvoj je posvetio jedan od NAJVEĆIH HITOVA! Od druge i treće je bio DVE DECENIJE STARIJI! VUČIĆ STIGAO U PODRINJE! Predsednik Srbije počeo posetu obilaskom radova na putu Bojić-Tekeriš Bora je imao JEDNOG SINA, a ćerku prve žene VOLEO JE KAO SVOJU! Evo za čim je ŽALIO! EVO GDE ĆE BITI SAHRANJEN LEGENDARNI ROKER! Porodica Bore Đorđevića odlučila, a oglasio se i gradonačelnik Čačka “Boki, ZAGRLI MI TATU” Ćerka POKOJNOG ČLANA RIBLJE ČORBE se oprostila od Đorđevića! (FOTO) POTRESNE REČI GORICE POPOVIĆ! Glumica slomljena zbog smrti BORE ĐORĐEVIĆA koga poznaje punih 50 godina “NADAO SAM SE DA ĆE SE IZVUĆI! E, MOJ SINKO…” Miroslav Ilić se oprostio od Bore Čorbe! Otkrio sve o POSLEDNJEM SUSRETU Aca Lukas se oglasio POVODOM SMRTI BORE ČORBE: “Brate…” (FOTO) “JEDAN POGLED NA MRTVAČNICU NA INTENZIVNOJ NEZI…” Bora Čorba je ovako govorio o svojoj borbi sa alkoholom Roditelji SKLONILI Boru u Beograd zbog LOŠEG DRUŠTA! Na ovom FAKULTETU do kraja života bio APLOLVENT! Nepoznati DETALJI iz života LEGENDE! “U poslednjoj PORUCI napisao mi je…” Muzičar SLOMLJEN posle SMRTI BORE ČORBE: Kad god sam bio u KRIZNIM SITUACIJAMA on se POJAVIO!” OVO JE BIO POSLEDNJI NASTUP BORE ĐORĐEVIĆA! Emotivni momenti od pre dva meseca razaraju srce (VIDEO)

UMRO BORA ČORBA! Muzičar izgubio BITKU SA BOLEŠĆU! Po OVOME ćemo ga PAMTITI!

Objavio: RHT
04/09/2024 8:32 AM

UMRO BORA ČORBA!

Borisav Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba preminuo je u 72. godini u bolnici u Ljubljani, usled teške bolesti.

Bora Čorba Foto: ATA Images/YT printscreen/riblja corba official channel

Muzičar, rođen u Čačku, iza sebe je ostavio veliki trag u istoriji muzike sa ovih prostora. Nema sumnje da je jedan od najistaknutijih interpretatora i umetnika u bivšoj Jugoslaviji, a moguće i šire.

Najveći deo karijere proveo je u grupi Riblja čorba, od njenog osnivanja 1978. godine.

Hitovi ove grupe postali su evergrin domaće muzike. Starija, ali i mlađa publika izuzetno voli pesme “Pogledaj dom svoj anđele”, “Avionu slomiću ti krila”, “Amsterdam”, “Dva dinara druže”, “Kad sam bio mlad”…. Koliko je samo puta Bora zapevao ove i mnoge druge pesme na koncertima širom bivše Juge, i publiku ostavio u potpunom transu.

UMRO BORA ČORBA!

Treba reći da je traga ostavio i pre toga, kada je bio u grupama Rani mraz i Suncokreti.

Oprobao se i kao književnik i to dva puta. Napisao je 1989. godine knjigu Prvih deset godina je najteže. Zbirku pesama “Pusto ostrvo” napisao je relativno skoro, 2017. godine.

Foto: Bus Plus Production/ATAImages.

PRIVATNI ŽIVOT

Mediji i celokupna javnost bila je zainteresovana za ljubavni život Bore Đorđevića. Svašta se pričalo, ali jedno je sigurno. Ženio se tri puta, prvi put sa Draganom Đorđević, koja mu je rodila sina Borisa.

Zajedno sa njima živela je i Draganina ćerka iz prvog braka, Tamara. Dragana je 2007. godina, prema brojnim navodima, izvršila samoubistvo u svom stanu predoziravši se lekovima. Međutim, Đorđević je ovo demantovao, a prava istina nikad nije sasvim otkrivena.

Foto: Bus Plus Production/ATAImages

Drugi brak Bora Čorba sklopio je 2009. godine sa izvesnom Aleksandrom sa Rudnika. Upoznao ju je tokom turneje u SAD. Kasnije je, međutim, ovaj brak okončan.

Potom je roker našao sreću kraj Dubravke, sa kojom živi u Ljubljani.

Ona je do njegove smrti sve vreme bila uz njega i posećivala ga u bolnici. Bora je imao hronično opstruktivnu bolest pluća, a poslednje dane života proveo je priključen na respiratoru u Kliničkom-bolničkom centru u Sloveniji.

Hypetv.rs V.M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner