Background adbanner
calendar

Četvrtak 9. Maj, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
POČELO DRUGOPOLUFINALE EVROVIZIJE: Večeras se predstavlja 16 zemalja, evo ko se sve bori za prolazak “IMAM CEO TIM OBEZBEĐENJA” Predstavnica Izreaela ne može više da ćuti o svojoj bezbednosti na Evroviziji, spomenula i Teya Doru “Cecina kuća je UKLETA?!” Ekskluzivno! Vesna Proročica RASKRINKAVA! (VIDEO) MAJA BRUTALNO NAPALA STANISLAVOVU PORODICU: Urnisala njegovu bivšu, raskrinkala je, iznela sav prljav veš HITNO IZVEDENA MILJANA KULIĆ! Isplivala skandalozna scena, produkcija ovo nije pustila u programu, niko ne zna šta se dešava s njom “Melina je očekivala da bude UDOVICA?!” Ekskluzivno! Vesna Proročica RASKRINKALA razvod Džinovića?! (VIDEO) Predsednik Vučić na prijemu povodom Dana Evrope: “Srbija će biti na evropskom putu bilo to popularno ili ne”! (VIDEO) UŽIVO SA KLINIKE! Ekskluzivno! Sanja Grujić smanjila usne! Marko joj napravio HAOS?! (VIDEO) “ŠTO JE SEKLA VENE AKO ME NIJE VOLELA?” Matora iznela stravične detalje o Aniti, nastao muk među prisutnima, OVO NIKO NIJE ZNAO “Filip Mitrović o razvodima kolega”Ne pljuj u tanjir iz kog si jeo!” GASTOZU HITNO TREBA POMOĆ? Fanovi se momentalno oglasili, uputili apel, evo kakva drama mu se dešava! ŠOKANTNO IZDANJE PREDSTAVNICE ALBANIJE NA EVROVIZIJI: Istakla čime raspolaže, bujno poprsje izbacila na izvol’te, procurio i snimak “Dragana se RAZVODI ZBOG MAĐIJA?!” Ekskluzivno! ŠOK tvrdnje Vesne PROROČICE! (VIDEO) STANISLAV KROFAK NAPUŠTA RIJALITI? Pantera tražio LIČNA DOKUMENTA I POZIV SA BRATOM! Maja Marinković šokirana “AKO JOJ JE STVARNO STAO MOZAK…” Vojaž doživeo nervni napad zbog Breskvice, pa brutalno udario na nju! HYPETV PROGRAM ZA petak 10. maj 2024!

KAKO odgajati dete danas?

Objavio: RHT
25/03/2024 6:20 PM

Puno razgovora!

foto: facebook/ printscreen

Adekvatan pristup detetu je svakako polazna tačka da dete nije odrsatao čovek. Svet doživljava na sebi poseban način kao i na sve što ga okružuje. Veoma je bitno da se to uzme u obzir, jer kasnije nastaju konflikti i ne razumevanje kada je dete u odraslom dobu.

Puno razgovora! To je ključ dobrog odgoja.

Emotivne vrednosti su one koje učimo tokom odrastanja, kroz našu porodicu – u utočištu svoga doma. Roditelji su ti koji formiraju dete u početku. Ali, uticaj roditelja često je nedovoljan ili je konzervativan. Upravo do početnog razvoja zavisi da li će dete biti samostalno, sa karakterom, odlučno ili ne. Vaspitanje počinje u porodici; Najdelotvorinje vaspitavanje je do predškolskog uzrasta deteta. Moralni kriterijumi i pogledi porodice ukoliko su prisutni, prihvatiće ih i dete, a ako su loši – i njih će prihvatiti.

Naučite dete da bude zahvalno

Od rane mladosti potrebno je učiti dete šta je zahvalnost. To ujedno pomaže da mu izgradimo jak karakter.

Deca sve upijaju, kao sunđer. Oni sve moraju da nauče od početka, zato će pravilno usmeravanje, da se ljubazno ophode prema drugma, oplemeniti njihov karakter. Naučite dete da bude zahvalno. Razgovor o zahvalnosti, omogućiće detetu da postane svesno svoje važnosti, što podstiče da razvija zahvalnost.

Naučite dete da zapisuje stvari na kojima je zahvalno svaki dan i da nauči da objasni zahvalnost.

Istraživanja pokazuju da dobar odnos sa majkom sprečava problematično ponašanje dečaka, čak više nego kod devojčica.

Svi mi mislimo da najbolje vaspitavamo svoju decu. Dokazano je da deca čiji roditelji prilagođavaju stil roditeljstva njihovoj ličnosti duplo manje pate od anksioznosti i depresije od njihovih drugara sa veoma strogim roditeljima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner