Background adbanner
calendar

Ponedeljak 31. Mart, 2025

aktuelno ikonica Aktuelno
SRPSKI GLUMAC ŽIVI NA SELU SA SUPRUGOM I TROJE DECE: “Gajim piliće, svinje i ovce, nije mi ništa teško” JANIS SFEROPULOS NIKAD KRAĆI! Trener Zvezde OBJASNIO razloge ŠOKANTNOG poraza! TANJA SAVIĆ SE POSVAĐALA SA ROĐENOM SESTROM! Otpratile se sa društvenih mreža, evo šta kažu o svom odnosu ADAKTAROVI OBAVILI MISTERIOZNI RITUAL, PA SVE OBJAVILI JAVNO: “Kad nas vidite gole pored vatre…” “SIGURNO JE LUDILO U GLAVI KAD…” Poznata pevačica EKSKLUZIVNO o Milici Veličković: “Najgore je kad si trudna, a nemaš DINARA!” SENZACIJA U BEOGRADSKOJ ARENI! Bolton preko Petruševa UGASIO Zvezdu! Golubovi PRELETELI šampiona! LJUBA PERUĆICA POKAZAO TRUDNU KATARINU: Pevač spreman da postane tata po drugi put! (FOTO) “IMALA SAM KARCINOM DOK SAM BILA TRUDNA! SVE SAM SAMA PROLAZILA!” Ivana Šašić otvorila dušu u emisiji “D-Cast” HYPE TV SAZNAJE! LEPOM LUKI SE BORE ZA ŽIVOT?! Tiktoker na APARATIMA, moli za POMOĆ: “Bol u grudima, steglo me jako!” (FOTO/VIDEO) “HVALA MU ŠTO ME JE PREVARIO” Ivana Šašić o bivšem suprugu: “On je takav profil čoveka da…” (VIDEO) TEODORA DŽEHVEROVIĆ UHVAĆENA U LAŽI?! Negirala vezu sa Rebecom, a sada vozi njegov “porše”!? SRBI OSTALI BEZ TRENERA! Legendarni stručnjak NAPUSTIO tim posle 16 godina! ŽIVELA U VELIKOM SIROMAŠTVU, PA POSTALA MILIJARDERKA! Životna priča Opre Vinfri koja će vas motivisati da shvatite da je SVE MOGUĆE ATINA I NIKA TOŠIĆ SE SELE IZ SRBIJE! Bivši bračni partneri doneli odluku, evo koji je RAZLOG! MIROSLAV ILIĆ KAO SINONIM ZA ČOVEKA KOJI DIŠE MUZIKU! Poslao snažnu poruku mnogobrojnim fanovima – evo kome duguje POSEBNU ZAHVALNOST! (FOTO) “MORALA SAM DA OBRIJEM PO DVA PRSTA KOSE SA GLAVE” Teodora Džehverović progovorila o estetskim korekcijama!

7 VRHUNSKIH obroka: Svakog dana na stolu RUČAK KAO IZ NAJBOLJEG RESTORANA

Objavio: RHT
17/02/2025 1:05 AM

7 vrhunskih obroka

Foto: Shutterstock

1. Recept za junetinu u crnom pivu sa karamelizovanim lukom i narandžom

Sastojci:

400 g junećeg buta
Veća glavica luka
1 narandža
0,33 l crnog piva
Brašno
Crvena mlevena paprika
So i biber, po ukusu
Lovorov list
Čili (ako volite ljuto)

Foto:Profimedia

Priprema:

Junetinu iseckajte na kockice, pa začinite solju i biberom po ukusu. U plastičnu vrećicu stavite malo brašna i aleve paprike, pa ubacite meso i dobro promešajte da se ravnomerno obloži začinima.

U tavi, na otopljenom maslacu, propržite meso dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju sa svih strana.

Na preostalom maslacu, prodinstajte luk isečen na kolutove dok ne postane staklast. Dodajte kašičicu šećera i kratko ga karamelizujte na vatri.

U vatrostalnu posudu stavite prvo meso, pa preko njega karamelizovani luk. Iscedite sok od narandže preko svega i dodajte lovorov list, kao i čili (ako želite da jelo bude ljuto). Na kraju, sve prelijte crnim pivom.

7 vrhunskih obroka

Stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite oko sat i po, dok meso ne postane mekano i sočno.

FILIP CAR U KONTAKTU SA NOVIM DEČKOM ALEKSANDRE NIKOLIĆ! Šokirao priznanjem, pa otkrio sve o odnosu s Majom i HAOSU koji je nastao kada su isplivale FOTKE

2. Recept za svinjski file u umaku sa suvim šljivama

Sastojci:

600 g svinjskog filea (preporučuje se iz Špar mesnice)

So i biber, po ukusu

kašika soja umaka

1 kašika aćeto balzamico (po ukusu)

1 kašika ulja

Umak:

2 dl jušnog temeljca (može biti iz kocke ili 1 kašičica Vegete u 2 dl tople vode)
1 mala glavica luka, sitno iseckana
1 kašika ajvara (ako je ljut, ne treba ljuta paprika)
1-2 kašičice slatke mlevene paprike
1-2 kašičice koncentrata paradajza (po ukusu)
2-3 suve šljive, iseckane (ili 1 kašika pekmeza od šljiva)
1 kašičica oštrog senfa
So i biber, po ukusu
2 navršene kašičice ljute mlevene paprike (po ukusu)
1 kašičica šećera (po potrebi)
1-2 kašičice skrobnog brašna, po potrebi

Priprema:

Meso narežite na odreske i marinirajte ga sa solju, biberom, soja umakom, aćeto balzamikom i malo ulja. Preporučuje se da meso marinirate barem 30 minuta, ali što duže to bolje. Po želji, možete dodati i druge začine.

(Opcionalno) Ako želite da marinada bolje prione uz meso i stvori finu koricu prilikom prženja, pospite meso sa kašičicom skrobnog brašna i dobro promešajte.

U tavi, na malo ulja, popržite meso sa svih strana dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju. Kada je gotovo, stavite meso na toplo.

Na istoj tavi, kratko popržite sitno iseckani luk dok ne postane staklast.

“Ne razgovaramo… TO ME BOLI”: Ana Nikolić otvorila dušu o detaljima svog života! “Tara je mislila da joj je dadilja majka”

Dodajte slatku mlevenu papriku i kratko promiješajte. Zatim dodajte koncentrat paradajza, ajvar, kečap, podlijte vinom, a zatim i temeljcem. Dodajte ostatak marinade koju meso nije upilo.

U umak dodajte iseckane suve šljive ili pekmez od šljiva, oštar senf, ljutu papriku (po želji) i začinite solju, biberom i po potrebi šećerom, kako biste uravnotežili kiselost umaka.

Po želji, zgusnite umak sa malo skrobnog brašna da postane gušći.

Vratite meso u umak i pustite da se kuva još nekoliko minuta, kako bi se svi ukusi lepo proželi.

Na kraju, po potrebi još začinite i pripremite za posluživanje.

7 vrhunskih obroka

foto: Tripod production

3. Recept za teletinu u saftu

Ovaj recept za teletinu u saftu savršen je za ručak. Priprema se lako u jednoj šerpi, bez puno muke, a uz to ćete uživati u bogatom ukusu. Dužina dinstanja mesa zavisi od vrste i starosti komada, ali svakako kuvajte dok meso ne omekša. Tek tada dodajte krompir. Ovaj recept možete pripremiti i u ekspres loncu, ali saft neće biti isti.

Maja Nikolić priznala da je MASNO SLAGALA: “Nemam dečka sponzora iz Amerike, stan plaćam na KREDIT”

Sastojci:

1/2 kg teletine
1/2 kg krompira
3 glavice luka
2 mrkve
Ulje (po potrebi)
So i biber, po ukusu
Crvena paprika i suvi začin, po ukusu
Suvi peršun, po ukusu
1 kašika paradajz pirea
Lovorov list

foto: Shutterstock

Priprema:

Teletinu iseckajte na manje komade i stavite u šerpu sa malo ulja.

Dodajte sitno iseckani luk i propržite dok ne postane staklast.

Zatim dodajte rendane mrkve i propržite još nekoliko minuta.

Posolite, pobiberite, dodajte crvenu papriku, suvi začin i suvi peršun, pa dobro promešajte.

Dodajte kašiku paradajz pirea, lovorov list, a zatim podlijte sa malo vode (oko 1 do 1,5 dl), poklopite i ostavite da se dinsta na umerenoj vatri.

Dinstate meso dok ne postane mekano, a voda ne ispari, otprilike 45 minuta do 1 sat, zavisno od vrste teletine.

Kada meso omekša, dodajte krompir isečen na kocke i još malo vode, samo da prekrije krompir. Pokrijte i kuvajte dok krompir ne bude skuvan i mek.

Na kraju, proverite da li je jelo dovoljno začinjeno, po potrebi dodajte još soli, bibera ili začina.

Skandalozni snimak kruži mrežama! MC STOJAN SE ZALEPIO ZA SANDRU AFRIKU I NE PUŠTA JE: Ne odustaje dok ne dobije POLJUBAC U USTA!? (FOTO/VIDEO)

Poslužite dok je jelo još toplo i uživajte u sočnom mesu i bogatom saftu. Ovo je zaista jelo zbog kojeg ćete poželjeti da svi budu za stolom.

4. Pivske šnicle u senfu

Pivske šnicle su sočne, mekane i jednostavne za pripremu, a zahvaljujući pivu, dobijaju poseban ukus. Odlično se slažu sa pire krompirom, testeninom ili rižom.

Sastojci:

1 kg svinjskih šnicli
1 veća glavica crnog luka (ili 2 manje)
1-2 čena belog luka
2 kašike brašna
1 kašika slatke paprike
kašika senfa
Ulje po potrebi
So, biber, suvi začin po ukusu
100 ml piva (ili belog vina)
400 ml vode

Priprema:

Šnicle blago izlupati čekićem za meso i posoliti sa obe strane. Uvaljati ih u brašno i otresti višak.

U veću tavu sipati malo ulja i dobro zagrejati. Pržiti šnicle sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju, pa ih izvaditi na tanjir.

Na istom ulju propržiti sitno seckan crni luk dok ne omekša. Dodati sitno seckan beli luk, slatku papriku i senf, pa sve kratko propržiti.

Vratiti šnicle u tiganj, preliti ih pivom ili belim vinom i sačekati da alkohol ispari. Dodati vodu i začine, poklopiti i dinstati na laganoj vatri oko 40-50 minuta dok meso ne omekša.

Po potrebi, dodati još malo vode ako je sos pregust. Poslužiti sa pire krompirom, testeninom ili rižom.

5. Piletina sa šampinjonima u sosu od pavlake

Ovo kremasto i sočno jelo idealno je za brzi, a ukusan ručak ili večeru. Piletina se topi u ustima, a sos od pavlake i šampinjona daje bogat i pun ukus. Savršeno se slaže sa rižom ili testeninom, a priprema je jednostavna i ne zahteva puno vremena.

Sastojci:

2 glavice crnog luka
300-400 g pilećeg belog mesa
200 g šampinjona
200 ml pavlake za kuvanje
Malo maslinovog ulja
2 kocke putera
1 kocka za supu (pileća ili povrtna)
3-4 čena belog luka
So, biber i origano po ukusu

“ZA MENE JE TAJ RAZVOD NIŠTA!” Čeda Jovanović ŠOKIRAO nakon kraha ljubavi posle skoro 30 godina zajedničkog života: “Naša ljubav boli”

Priprema:

Crni luk sitno iseckati, a beli luk izgnječiti ili sitno iseckati. Šampinjone očistiti i iseći na tanke listiće. Pileće belo meso iseći na tanke šnicle ili kockice, u zavisnosti od toga kako volite.

U tiganju zagrejati malo maslinovog ulja i dodati jednu kocku putera. Kada se puter otopi, staviti piletinu i pržiti na srednje jakoj vatri dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju sa svih strana. Kada je piletina gotova, izvaditi je iz tiganja i ostaviti sa strane.

7 vrhunskih obroka

foto: Shutterstock

U istom tiganju, dodati još jednu kocku putera i malo maslinovog ulja, pa propržiti sitno seckan crni luk. Pržiti dok ne postane staklast, a zatim dodati seckane šampinjone. Dinstati ih nekoliko minuta dok ne omekšaju i puste svoj sok.

Kada šampinjoni omekšaju, dodati beli luk i kratko propržiti da pusti aromu. Dodati malo bibera i origana po ukusu.

Vratiti piletinu u tiganj sa lukom i šampinjonima. Dodati supu od kocke (rastvoriti je u 100 ml tople vode) i pustiti da se krčka nekoliko minuta dok tečnost ne ispari.

Kada se svi sastojci sjedine, dodati pavlaku za kuvanje i dobro promešati. Smanjiti temperaturu i ostaviti da se lagano kuva još 5-10 minuta dok sos ne postane gust i kremast.

6. Pečena butkica sa povrćem

Ovaj recept za pečenu butkicu je jednostavan, ali daje sočno i aromatično jelo koje će se sigurno svideti svima za stolom. Sporo pečenje omogućava mesu da bude mekano, dok povrće upija sve sokove i arome, stvarajući ukusan prilog.

Sastojci:

1 svinjska butkica
2 šargarepe
6 većih krompira
So i vegeta po ukusu
1 glavica crnog luka
1 l vode

Priprema:

Očistiti butkicu i po potrebi ukloniti višak masnoće. Dobro je oprati pod mlazom hladne vode, a zatim je osušiti ubrusom. Natrljati solju i vegetom sa svih strana i ostaviti da odstoji 15-20 minuta kako bi upila začine.

U duboku šerpu sipati 1 l vode i staviti butkicu da se kuva na srednje jakoj vatri. Dodati očišćenu i na krupnije komade isečenu šargarepu, celu glavicu crnog luka (može se prepoloviti) i malo soli. Kuvati oko sat vremena, povremeno skidajući penu koja se pojavi na površini.

7 vrhunskih obroka

foto: Shutterstock

Dok se butkica kuva, oljuštiti krompir i iseći ga na krupnije komade. Po želji, može se blago posoliti i začiniti dodatnom vegetom.

Kada butkica omekša, prebaciti je u pleh za pečenje. Oko nje rasporediti skuvane šargarepe i krompir. Preliti sve supom u kojoj se kuvala butkica, tako da povrće bude lepo natopljeno. Po želji, može se dodati još malo soli ili omiljenih začina.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-40 minuta, ili dok butkica ne dobije lepu, zlatno-smeđu koricu. Povremeno je preliti sopstvenim sokovima iz pleha kako bi ostala sočna.

7 vrhunskih obroka

7. Sočna teleća rebra pečena u rerni

Ovaj recept donosi sočna, mekana teleća rebra pečena polako u rerni, uz aromatične začine i povrće. Idealno su glavno jelo za porodični ručak ili posebne prilike!

Sastojci:

1 kg telećih rebara
3 čena belog luka
1 kašika senfa
kašika meda
1 kašičica soli
½ kašičice bibera
½ kašičice dimljene paprike
1 grančica svežeg ruzmarina (ili ½ kašičice suvog)
100 ml maslinovog ulja
200 ml supe ili vode
3 veća krompira
2 šargarepe
1 crveni luk

Priprema:

Teleća rebra dobro oprati i osušiti ubrusom. U činiji pomešati senf, med, usitnjen beli luk, so, biber, dimljenu papriku, maslinovo ulje i ruzmarin. Tom marinadom premazati rebra sa svih strana i ostaviti da odstoje najmanje 1 sat (a najbolje preko noći u frižideru).

Teleća rebra dobro oprati i osušiti ubrusom. U činiji pomešati senf, med, usitnjen beli luk, so, biber, dimljenu papriku, maslinovo ulje i ruzmarin. Tom marinadom premazati rebra sa svih strana i ostaviti da odstoje najmanje 1 sat (a najbolje preko noći u frižideru).

Oljuštiti krompir i šargarepu, pa ih iseći na krupnije komade. Luk očistiti i preseći na četvrtine. Sve povrće začiniti sa malo soli, bibera i maslinovog ulja.

Rebra staviti u pleh ili vatrostalnu posudu i preliti sa 200 ml supe ili vode. Oko mesa rasporediti pripremljeno povrće. Pokriti pleh aluminijumskom folijom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 2 sata.

Nakon 2 sata, skinuti foliju i pojačati temperaturu na 220°C. Peći još 20-30 minuta dok meso ne dobije hrskavu koricu, a povrće se lepo zapeče.

Hype tv.rs/M.K.

Foto Hype
 TV

“HYPE ZVEZDE” PRIJAVE ZA AUDICIJU:

Prijavljivanje kreće od 15.2. I kandidati se prijavljuju za audicije u Beogradu, Nišu, Šapcu, Sarajevu, Banja Luci, Zagrebu, Skoplju, Podgorici. Audicije se održavaju u pomenutim gradovima od 15.4. do 1.6.

PRIJAVITE SE KLIKOM OVDE ZA “HYPE ZVEZDE”

ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPPVIBER I TELEGRAM.

SVE SAD! VAŠ HYPE TV!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner