Background adbanner
calendar

Subota 17. Maj, 2025

aktuelno ikonica Aktuelno
“SAD VIDIŠ KO JE I ŠTA JE LEPI MIĆA!” Gledaoci zgroženi ovim postupkom?! DOKAZ DA ANĐELA PONOVO LAŽE! Procurila njena fotka iz spoljnog sveta s Lepim Mićom i Zvezdanom Slavnićem “ČUO SAM TRENUTAK KADA JE PUKLA RUKA OD SILINE UDARCA” Saša Mirković o MUČKIM TRENUCIMA: Podigao sam glavu i video kako se zatrčava MILOJEVIĆ BESAN POSLE MEČA! Trener Zvezde prozborio samo TRI reči! Nikad KRAĆA izjava! POČINJE FINALE EVROVIZIJE 2025 Za pobedu se bori 26 zemalja, ovo je redosled nastupa “KAD SAM SAZNALA DA SE POMIRIO SA MAJOM, POSLALA SAM MU PORUKU!” Poznata pevačica bila šokirana postupkom Filipa Cara! EVROGOL MILETIĆA ŠOKIRAO ŠAMPIONA! Bivši igrač Partizana “UKRAO” pobedu Zvezdi! (VIDEO) NAJVEĆI SKANDAL UOČI VELIKOG FINALA EVROVIZIJE! Španiji preti diskvalifikacija zbog komentara o Izraelu? “BOŠKO JANKOVIĆ JE BIO MOJ TAKSISTA” Evo ko je bio sa Veliborom Popovićem Popom kada je pokušan ATENTAT na Sašu Mirkovića “NAPILA SAM SE JAKO, TO NIJE LIČILO NI NA ŠTA” Šokantni detalji sa venčanja Tee Tairović, ovo niko nije znao, a ovo je prava istina o prezimenu PUTIN IZDAO HITNO NAREĐENJE: “Pripremite se…” VUČIĆ SAOPŠTIO SJAJNE VESTI NIŠLIJAMA: Prevoz će biti besplatan, osnovci dobijaju na poklon udžbenike! “ONA ME SMIRUJE, BEZ NJE NE MOGU!” Predstavnik Austrije oslanja se na SRPKINJU pred finale! “APELUJEM NA HRVATSKU POLICIJU DA PRIVEDU POPOVIĆA” Saša Mirković se sa slomljenom rukom pojavio uživo pred kamerama! TRAMP I PUTIN RAZGOVARAJU U PONEDELJAK! ZAKAZAN ISTORIJSKI RAZGOVOR JA SAM MOGAO DA KAŽEM VOZAČU DA NASTAVI DA VOZI, ALI SAM IZAŠAO!” Saša Mirković šta se dešavalo U MINUTIMA PRED POKUŠAJ UBISTVA

7 VRHUNSKIH obroka: Svakog dana na stolu RUČAK KAO IZ NAJBOLJEG RESTORANA

Objavio: RHT
17/02/2025 1:05 AM

7 vrhunskih obroka

Foto: Shutterstock

1. Recept za junetinu u crnom pivu sa karamelizovanim lukom i narandžom

Sastojci:

400 g junećeg buta
Veća glavica luka
1 narandža
0,33 l crnog piva
Brašno
Crvena mlevena paprika
So i biber, po ukusu
Lovorov list
Čili (ako volite ljuto)

Foto:Profimedia

Priprema:

Junetinu iseckajte na kockice, pa začinite solju i biberom po ukusu. U plastičnu vrećicu stavite malo brašna i aleve paprike, pa ubacite meso i dobro promešajte da se ravnomerno obloži začinima.

U tavi, na otopljenom maslacu, propržite meso dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju sa svih strana.

Na preostalom maslacu, prodinstajte luk isečen na kolutove dok ne postane staklast. Dodajte kašičicu šećera i kratko ga karamelizujte na vatri.

U vatrostalnu posudu stavite prvo meso, pa preko njega karamelizovani luk. Iscedite sok od narandže preko svega i dodajte lovorov list, kao i čili (ako želite da jelo bude ljuto). Na kraju, sve prelijte crnim pivom.

7 vrhunskih obroka

Stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite oko sat i po, dok meso ne postane mekano i sočno.

FILIP CAR U KONTAKTU SA NOVIM DEČKOM ALEKSANDRE NIKOLIĆ! Šokirao priznanjem, pa otkrio sve o odnosu s Majom i HAOSU koji je nastao kada su isplivale FOTKE

2. Recept za svinjski file u umaku sa suvim šljivama

Sastojci:

600 g svinjskog filea (preporučuje se iz Špar mesnice)

So i biber, po ukusu

kašika soja umaka

1 kašika aćeto balzamico (po ukusu)

1 kašika ulja

Umak:

2 dl jušnog temeljca (može biti iz kocke ili 1 kašičica Vegete u 2 dl tople vode)
1 mala glavica luka, sitno iseckana
1 kašika ajvara (ako je ljut, ne treba ljuta paprika)
1-2 kašičice slatke mlevene paprike
1-2 kašičice koncentrata paradajza (po ukusu)
2-3 suve šljive, iseckane (ili 1 kašika pekmeza od šljiva)
1 kašičica oštrog senfa
So i biber, po ukusu
2 navršene kašičice ljute mlevene paprike (po ukusu)
1 kašičica šećera (po potrebi)
1-2 kašičice skrobnog brašna, po potrebi

Priprema:

Meso narežite na odreske i marinirajte ga sa solju, biberom, soja umakom, aćeto balzamikom i malo ulja. Preporučuje se da meso marinirate barem 30 minuta, ali što duže to bolje. Po želji, možete dodati i druge začine.

(Opcionalno) Ako želite da marinada bolje prione uz meso i stvori finu koricu prilikom prženja, pospite meso sa kašičicom skrobnog brašna i dobro promešajte.

U tavi, na malo ulja, popržite meso sa svih strana dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju. Kada je gotovo, stavite meso na toplo.

Na istoj tavi, kratko popržite sitno iseckani luk dok ne postane staklast.

“Ne razgovaramo… TO ME BOLI”: Ana Nikolić otvorila dušu o detaljima svog života! “Tara je mislila da joj je dadilja majka”

Dodajte slatku mlevenu papriku i kratko promiješajte. Zatim dodajte koncentrat paradajza, ajvar, kečap, podlijte vinom, a zatim i temeljcem. Dodajte ostatak marinade koju meso nije upilo.

U umak dodajte iseckane suve šljive ili pekmez od šljiva, oštar senf, ljutu papriku (po želji) i začinite solju, biberom i po potrebi šećerom, kako biste uravnotežili kiselost umaka.

Po želji, zgusnite umak sa malo skrobnog brašna da postane gušći.

Vratite meso u umak i pustite da se kuva još nekoliko minuta, kako bi se svi ukusi lepo proželi.

Na kraju, po potrebi još začinite i pripremite za posluživanje.

7 vrhunskih obroka

foto: Tripod production

3. Recept za teletinu u saftu

Ovaj recept za teletinu u saftu savršen je za ručak. Priprema se lako u jednoj šerpi, bez puno muke, a uz to ćete uživati u bogatom ukusu. Dužina dinstanja mesa zavisi od vrste i starosti komada, ali svakako kuvajte dok meso ne omekša. Tek tada dodajte krompir. Ovaj recept možete pripremiti i u ekspres loncu, ali saft neće biti isti.

Maja Nikolić priznala da je MASNO SLAGALA: “Nemam dečka sponzora iz Amerike, stan plaćam na KREDIT”

Sastojci:

1/2 kg teletine
1/2 kg krompira
3 glavice luka
2 mrkve
Ulje (po potrebi)
So i biber, po ukusu
Crvena paprika i suvi začin, po ukusu
Suvi peršun, po ukusu
1 kašika paradajz pirea
Lovorov list

foto: Shutterstock

Priprema:

Teletinu iseckajte na manje komade i stavite u šerpu sa malo ulja.

Dodajte sitno iseckani luk i propržite dok ne postane staklast.

Zatim dodajte rendane mrkve i propržite još nekoliko minuta.

Posolite, pobiberite, dodajte crvenu papriku, suvi začin i suvi peršun, pa dobro promešajte.

Dodajte kašiku paradajz pirea, lovorov list, a zatim podlijte sa malo vode (oko 1 do 1,5 dl), poklopite i ostavite da se dinsta na umerenoj vatri.

Dinstate meso dok ne postane mekano, a voda ne ispari, otprilike 45 minuta do 1 sat, zavisno od vrste teletine.

Kada meso omekša, dodajte krompir isečen na kocke i još malo vode, samo da prekrije krompir. Pokrijte i kuvajte dok krompir ne bude skuvan i mek.

Na kraju, proverite da li je jelo dovoljno začinjeno, po potrebi dodajte još soli, bibera ili začina.

Skandalozni snimak kruži mrežama! MC STOJAN SE ZALEPIO ZA SANDRU AFRIKU I NE PUŠTA JE: Ne odustaje dok ne dobije POLJUBAC U USTA!? (FOTO/VIDEO)

Poslužite dok je jelo još toplo i uživajte u sočnom mesu i bogatom saftu. Ovo je zaista jelo zbog kojeg ćete poželjeti da svi budu za stolom.

4. Pivske šnicle u senfu

Pivske šnicle su sočne, mekane i jednostavne za pripremu, a zahvaljujući pivu, dobijaju poseban ukus. Odlično se slažu sa pire krompirom, testeninom ili rižom.

Sastojci:

1 kg svinjskih šnicli
1 veća glavica crnog luka (ili 2 manje)
1-2 čena belog luka
2 kašike brašna
1 kašika slatke paprike
kašika senfa
Ulje po potrebi
So, biber, suvi začin po ukusu
100 ml piva (ili belog vina)
400 ml vode

Priprema:

Šnicle blago izlupati čekićem za meso i posoliti sa obe strane. Uvaljati ih u brašno i otresti višak.

U veću tavu sipati malo ulja i dobro zagrejati. Pržiti šnicle sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju, pa ih izvaditi na tanjir.

Na istom ulju propržiti sitno seckan crni luk dok ne omekša. Dodati sitno seckan beli luk, slatku papriku i senf, pa sve kratko propržiti.

Vratiti šnicle u tiganj, preliti ih pivom ili belim vinom i sačekati da alkohol ispari. Dodati vodu i začine, poklopiti i dinstati na laganoj vatri oko 40-50 minuta dok meso ne omekša.

Po potrebi, dodati još malo vode ako je sos pregust. Poslužiti sa pire krompirom, testeninom ili rižom.

5. Piletina sa šampinjonima u sosu od pavlake

Ovo kremasto i sočno jelo idealno je za brzi, a ukusan ručak ili večeru. Piletina se topi u ustima, a sos od pavlake i šampinjona daje bogat i pun ukus. Savršeno se slaže sa rižom ili testeninom, a priprema je jednostavna i ne zahteva puno vremena.

Sastojci:

2 glavice crnog luka
300-400 g pilećeg belog mesa
200 g šampinjona
200 ml pavlake za kuvanje
Malo maslinovog ulja
2 kocke putera
1 kocka za supu (pileća ili povrtna)
3-4 čena belog luka
So, biber i origano po ukusu

“ZA MENE JE TAJ RAZVOD NIŠTA!” Čeda Jovanović ŠOKIRAO nakon kraha ljubavi posle skoro 30 godina zajedničkog života: “Naša ljubav boli”

Priprema:

Crni luk sitno iseckati, a beli luk izgnječiti ili sitno iseckati. Šampinjone očistiti i iseći na tanke listiće. Pileće belo meso iseći na tanke šnicle ili kockice, u zavisnosti od toga kako volite.

U tiganju zagrejati malo maslinovog ulja i dodati jednu kocku putera. Kada se puter otopi, staviti piletinu i pržiti na srednje jakoj vatri dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju sa svih strana. Kada je piletina gotova, izvaditi je iz tiganja i ostaviti sa strane.

7 vrhunskih obroka

foto: Shutterstock

U istom tiganju, dodati još jednu kocku putera i malo maslinovog ulja, pa propržiti sitno seckan crni luk. Pržiti dok ne postane staklast, a zatim dodati seckane šampinjone. Dinstati ih nekoliko minuta dok ne omekšaju i puste svoj sok.

Kada šampinjoni omekšaju, dodati beli luk i kratko propržiti da pusti aromu. Dodati malo bibera i origana po ukusu.

Vratiti piletinu u tiganj sa lukom i šampinjonima. Dodati supu od kocke (rastvoriti je u 100 ml tople vode) i pustiti da se krčka nekoliko minuta dok tečnost ne ispari.

Kada se svi sastojci sjedine, dodati pavlaku za kuvanje i dobro promešati. Smanjiti temperaturu i ostaviti da se lagano kuva još 5-10 minuta dok sos ne postane gust i kremast.

6. Pečena butkica sa povrćem

Ovaj recept za pečenu butkicu je jednostavan, ali daje sočno i aromatično jelo koje će se sigurno svideti svima za stolom. Sporo pečenje omogućava mesu da bude mekano, dok povrće upija sve sokove i arome, stvarajući ukusan prilog.

Sastojci:

1 svinjska butkica
2 šargarepe
6 većih krompira
So i vegeta po ukusu
1 glavica crnog luka
1 l vode

Priprema:

Očistiti butkicu i po potrebi ukloniti višak masnoće. Dobro je oprati pod mlazom hladne vode, a zatim je osušiti ubrusom. Natrljati solju i vegetom sa svih strana i ostaviti da odstoji 15-20 minuta kako bi upila začine.

U duboku šerpu sipati 1 l vode i staviti butkicu da se kuva na srednje jakoj vatri. Dodati očišćenu i na krupnije komade isečenu šargarepu, celu glavicu crnog luka (može se prepoloviti) i malo soli. Kuvati oko sat vremena, povremeno skidajući penu koja se pojavi na površini.

7 vrhunskih obroka

foto: Shutterstock

Dok se butkica kuva, oljuštiti krompir i iseći ga na krupnije komade. Po želji, može se blago posoliti i začiniti dodatnom vegetom.

Kada butkica omekša, prebaciti je u pleh za pečenje. Oko nje rasporediti skuvane šargarepe i krompir. Preliti sve supom u kojoj se kuvala butkica, tako da povrće bude lepo natopljeno. Po želji, može se dodati još malo soli ili omiljenih začina.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-40 minuta, ili dok butkica ne dobije lepu, zlatno-smeđu koricu. Povremeno je preliti sopstvenim sokovima iz pleha kako bi ostala sočna.

7 vrhunskih obroka

7. Sočna teleća rebra pečena u rerni

Ovaj recept donosi sočna, mekana teleća rebra pečena polako u rerni, uz aromatične začine i povrće. Idealno su glavno jelo za porodični ručak ili posebne prilike!

Sastojci:

1 kg telećih rebara
3 čena belog luka
1 kašika senfa
kašika meda
1 kašičica soli
½ kašičice bibera
½ kašičice dimljene paprike
1 grančica svežeg ruzmarina (ili ½ kašičice suvog)
100 ml maslinovog ulja
200 ml supe ili vode
3 veća krompira
2 šargarepe
1 crveni luk

Priprema:

Teleća rebra dobro oprati i osušiti ubrusom. U činiji pomešati senf, med, usitnjen beli luk, so, biber, dimljenu papriku, maslinovo ulje i ruzmarin. Tom marinadom premazati rebra sa svih strana i ostaviti da odstoje najmanje 1 sat (a najbolje preko noći u frižideru).

Teleća rebra dobro oprati i osušiti ubrusom. U činiji pomešati senf, med, usitnjen beli luk, so, biber, dimljenu papriku, maslinovo ulje i ruzmarin. Tom marinadom premazati rebra sa svih strana i ostaviti da odstoje najmanje 1 sat (a najbolje preko noći u frižideru).

Oljuštiti krompir i šargarepu, pa ih iseći na krupnije komade. Luk očistiti i preseći na četvrtine. Sve povrće začiniti sa malo soli, bibera i maslinovog ulja.

Rebra staviti u pleh ili vatrostalnu posudu i preliti sa 200 ml supe ili vode. Oko mesa rasporediti pripremljeno povrće. Pokriti pleh aluminijumskom folijom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 2 sata.

Nakon 2 sata, skinuti foliju i pojačati temperaturu na 220°C. Peći još 20-30 minuta dok meso ne dobije hrskavu koricu, a povrće se lepo zapeče.

Hype tv.rs/M.K.

Foto Hype
 TV

“HYPE ZVEZDE” PRIJAVE ZA AUDICIJU:

Prijavljivanje kreće od 15.2. I kandidati se prijavljuju za audicije u Beogradu, Nišu, Šapcu, Sarajevu, Banja Luci, Zagrebu, Skoplju, Podgorici. Audicije se održavaju u pomenutim gradovima od 15.4. do 1.6.

PRIJAVITE SE KLIKOM OVDE ZA “HYPE ZVEZDE”

ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPPVIBER I TELEGRAM.

SVE SAD! VAŠ HYPE TV!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner