Background adbanner
calendar

Nedelja 28. April, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
META NA ČELU SAŠI MIRKOVIĆU: “VIDIMO SE NA SUDU!” Sraman potez “Informera”! Vlasnik Hype televizije se HITNO oglasio “ONA JE LOŠ ČOVEK I NESREĆAN OL*Š!” Novinarka Marija Dejanović OSULA po GLUMICI DANICI MAKSIMOVIĆ! NE ODVAJA SE OD SVOJE NASLEDNICE! Aleksandra Nikolić pokazala koliko uživa u majčinstvu, prizor sa ćerkom topi srca! (FOTO) “DA LI SI NORMALAN?” Novinarka Marija Dejanović BESNA na pitanje o DAČI IKODINOVIĆU! “Odakle tebi ta informacija?” “UBACILI SU ME U SOBU FORENZIKE” Stravični detalji SILOVANJA: “Bila je u kliničkoj depresiji! Njena psiha to nije htela da prihvati!” “KUPILA SAM DIPLOMU, NE ZNAM KOG FAKULTETA” Šokantno priznanje naše starlete: “Sredio mi to jak čovek” “TO NIJE ISTINA” Otkriveno koliko je zapravo visoka Jovana Joksimović, voditeljka otkrila da su ovi detalji lažni! HOT TELO ŽENE NAŠEG VODITELJA: Vrela plavuša se skinula i pokazala čime raspolaže, od njenog izgleda boli glava! (FOTO) SARA RELJIĆ IMALA TEŠKU SAOBRAĆAJKU! Pevačica posetila manastir, pa jedva izvukla živu glavu, a ovo svi detalji! “ANELI JE BLAM OD ŽENE! Oni nikada neće biti kopija Dejana i Dalile ni u pokušaju!” Mensur se obrušio na Ahmićevu i Asmina Durdžića NIKOLA ROKVIĆ POVREĐEN! Uznemirio fotografijom fanove, evo šta mu se desilo i u kakvom je stanju sada pevač! (FOTO) “POKAZALA JE SVOJE LICE, VERUJEM DA JE STRESNO” Veliki intervju Jelene Karleuše: Pevačica zapušila usta Editi, urnisala Bresvicu, a onda šokirala o Prijovićki! Otkriven PRAVI RAZLOG Majinog napuštanja rijalitija! ISPLIVALA ISTINA o NJENOM zdravlju HITNO PRIVEDEN MC STOJAN! Pevač krenuo u Hrvatsku, a onda mu se desio ŠOK: Procurile fotke iz stanice! (FOTO) ANELI RASKRINKALA UŽIVO JANJUŠA: On se držao za glavu i nije mogao da veruje, Ahmićeva mu zadala udarac koji joj nikada neće oprostiti “ZBOG NJEGA NE IDEM NA…” Šok priznanje Maje Marinković o Stanislavu, evo kroz šta prolazi zbog veze sa njim! OVO NIKO NIJE ZNAO

Saša Mirković tvrdi da Bujošević ima vinariju i vinograd u Toskani: “Odakle mu novac? Od prošle godine upozoravam na njihovo muljanje!”

Objavio: RHT
17/02/2023 8:22 PM

Nakon što je Branislav Klašček podneo krivične prijave protiv čelnika RTS-a zbog malverzacija, oglasio se direktor Hype produkcije

Foto: Printscreen

Proteklih nekoliko dana svedoci smo afere većih razmera u koju je upleten javni servis Srbije, na čelu sa direktorom Draganom Bujoševićem i urednicom zabavnog programa Oliverom Kovačević, zbog čega su pripadnici MUP-a počeli da češljaju poslovanje nacionalne medijske kuće.

Nakon što je predsednik UO RTS-a Branislav Klanšček obelodanio da je RTS izdvojio u poslednje tri godine čak 14 miliona dinara za nepostojeću emisiju “Jedan dobar dan”, a čiji budžet finansiraju pre svega građani Srbije, te da pojedini voditelji zaposleni u RTS-u prodaju sadržaj preko privatnih produkcijskih kuća, podneo je i krivične prijave protiv odgovornih.

Saša Mirković optužio je još prošle godine Bujoševića i Kovačevićevu za malverzacije, tvrdeći da su učestvovali u nameštanju “Pesme za Evroviziju”, a sada je izneo na Instagramu tvrdnje da čelnik RTS-a ima bogato imanje u Italiji.

– Pitam Bujoševića, jer nije srpski ćutati, odakle mu vinograd i vinarija u Toskani. Ja – kao čovek koji je 30 godina u poslu kao pop menadžer, kao neko ko je organizovao 5.000 koncerata, sa timom pobedio na Evroviziji i kao neko s mnogim drugim poslovima u privatnim firmama – nisam uspeo da obezbedim sebi ni vinograd ni vinariju u Toskani. Na tom području u Italiji, jedan ar sređenog vinograda košta od 50.000 do 70.000 evra, pa da sam tužilac, pitao bih odakle njemu taj novac, pored mnogih drugih pitanja – započeo je Mirković za 24sedam.

“Da li je reč o uigranoj šemi?”

Direktor Hype TV, između ostalog, nadovezao se i drugim pitanjima – šta se desilo sa PGP RTS i celom kulturnom baštinom koju ima i firmom “ZMEX” kojoj su ustupljena sva prava? 

– Da li je Bujošević raskinuo ugovor, zatim, na koji način vrši odabir filmova i serija koje se emituju na RTS-u i koje se finansiraju? Takođe, iz muzičkog dela priče: zašto Javni servis svojim resursima ne snima emisije za koje su zainteresovani mnogi, a sve to zanima i građane? Da li je RTS-u sa 2.500 zaposlenih potrebna eksterna produkcija ili je reč o uigranoj šemi sa TV licima – kaže Mirković, i dodaje da je apsurdno da jedna voditeljka, korišćenjem opreme RTS-a, RTS-ovih studija i svega ostalog, prima platu dnevno 1.600 evra.

Foto: Printscreen Instagram

– Na to smo upozoravali Lukas i ja još prošle godine, na brojna muljanja i s “Pesmom za Evroviziju”, u vezi sa žirijem takođe, a tu se vidi da oni rade sa svojih par produženih ruku – tvrdi Mirković, pa se vraća na program Javnog servisa i finansiranje spoljnih produkcija.

– Ako “Slagalica” ima najveći rejting, a ne košta ni približno kao pojedine emisije, a za koju mi je Nikola Nešković kao tvorac kviza lično rekao da ne dobija naknadu, zašto onda RTS ne smišlja i druge emisije tog tipa? Je l’ nema kreativnih ljudi u toj medijskoj kući? Ta činjenica vređa sigurno i zaposlene u RTS-u! Zašto je nestao dečji program i zašto Bujošević ne proverava te firme koje imaju jednog zaposlenog, a preko kojih posluje Javni servis? – poručuje Mirković, te se obraća i Aneti Ivanović, urednici “Šarenice”, koja nije zaposlena na RTS-u.

– Pošto se Aneta oglašavala o ovoj temi, pitanje za nju: Kako možeš da budeš urednica emisije iz eksterne produkcije? To onda isto nije emisija RTS-a i, pre svega, kako može da odgovara za program ukoliko nije zaposlena? – zaključuje on.

Bujošević ne odgovara na pozive

Kako bismo proverili tvrdnje estradnog menadžera i direktora Hype TV, pokušali smo da kontaktiramo s Bujoševićem, ali on nije odgovarao na naše poruke i pozive.

Predsednik UO RTS-a Branislav Klanšček podneo je krivične prijave protiv Dragana Bujoševića i Olivere Kovačević, nakon što je u programu javno otkrio da je Javni servis izdvajao novac protekle tri godine za nepostojeću emisiju “Jedan dobar dan”, koja građane Srbije košta oko 14 miliona dinara.

Takođe, on je izneo i problem finansiranja plata. Tačnije, pojedini voditelj,i osim plata i novčanih nagrada, dobijaju i na desetine hiljada evra za rad na emisijama preko privatnih produkcijskih kuća koje se emituju na Javnom servisu. Time je, dodao je on, omogućen sukob interesa.

Podsetimo, 24sedam je imao uvid u dokumenta koja potvrđuju malverzacije u Radio-televiziji Srbije i svaki dan će objavljivati nove dokaze krađa u Javnom servisu.

Na osnovu informacija do kojih smo došli iz dokumenata u kojima se vide troškovi emisija i raznih programa za 2022. i 2023. godinu, jasno se može zaključiti da su nesrazmerno veća novčana sredstva ulagana u programe koje su po pravilu za RTS radile privatne firme, koje su tako ostvarile višemilionske prihode.

Izvor: 24sedam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner