Background adbanner
calendar

Nedelja 6. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
ZAVIRITE U STAN NAŠE POZNATE GLUMICE! Glamur i luksuz na sve strane (FOTO) VUČEVIĆ NA OBELEŽAVANJU DANA SEĆANJA NA STRADANJE U JAJINCIMA: Sloboda je jedini garant da se ovi užasi nikada više ne ponove VUČIĆ OD SUTRA U NEMAČKOJ: Planiran susret sa Šolcom “DOKTOR ME JE OSTAVIO BEZ PLODOVE VODE” Hrabra BORBA Nataše Vavre za ZDRAVLJE SINA(7) koji boluje od CEREBRALNE PARALIZE GREŠKOM LEKARA? “(NE)DOKAZANI” MATORA PODELILA FOTKU IZ KREVETA SA DEVOJKOM! Ljubav cveta, sada je sve jasno (FOTO) OVO SU ARNELA I JASMIN, BRAČNI PAR KOJI JE PRONAĐEN ZAGRLJEN ISPOD RUŠEVINA! Čekali su POMOĆ koja nije stigla na vreme! UDALA SE IVANA PANZALOVIĆ! Nakon traume stala na ludi kamen (FOTO) U EMISIJI “MALE STAVRI”SVE O MOTIVACIJI:”Jaka konkurencija podsiče na uspeh” LEJLA HEROJ NACIJE! Ovo je trenutno najhrabrija žena na svetu, njeno spasavanje ćerke (13) iz bujice je sinonim borbe između ŽIVOTA I SMRTI LJUBAVNI PREOKRET, LAŽI I PREVARE! Evo kome će konačno da svane! Horoskop do 12. oktobra velike promene ALEKSANDRA NIKOLIĆ SVE ŠOKIRALA:”On je dolazio, iživljavao se…” Priča ledi krv u žilama, šok!   PRVO OGLAŠAVANJE ŽENE MILANA KALINIĆA! Nakon njene objave usijale se društvene mreže (FOTO) MILICA VELIČKOVIĆ ULAZI U RIJALITI?! Terzi i Sofiji će pozliti! OTKRIVEN PLAN, PROCURELE INFORMACIJE! OTKRIVENA TAJNA MAJE I STANISLAVA! Ovo je razlog raskida, starleta sve priznala! SILOVANJE U RIJALITIJU? “Samo želim da se sazna istina!” Bivša rijaliti učesnica nakon MNOGO GODINA progovorila o potresnim svedočenjima iz UKINUTOG PROJEKTA “Polni hormoni utiču na Alchajmerovu i Parkinsonovu BOLEST!” Doktorka u “Sada i ovde” ispričala ono što NISTE ZNALI!

SAZNAJEMO! Predsednik Vučić doneo odluku o povećanju broja specijalnih jedinica Vojske Srbije!

Objavio: RHT
14/02/2023 11:56 AM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneo je odluku o povećanju broja specijalnih jedinica Vojske Srbije…

Kako se navodi, odluka je doneta na osnovu člana 24. stav 4. Zakona o predsedniku Republike i člana 17. tačka 3 Zakona o Vojsci Srbije.

Kako se navodi, potrebno je izvršiti organizacionu dogradnju mirnodopske i ratne organizacije specijalnih snaga Vojske Srbije do projektovanog brojnog stanja, kao i da će za izvršenje te odluke ministar odbrane i načelnik Generalštaba Vojske Srbije doneti potreban akt. 

Ova odluka predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije stupa na snagu odmah nakon donošenja:

Podsetimo, Vučić je pre tačno mesec dana, posle sastanka sa predstavnicima Vojske Srbije, najavio da će na Dan državnosti 15. februara izdati naredbu kao vrhovni komandant, a načelnik Generalštaba raspisati konkurs za prijem mladih momaka i devojaka u specijalne jedinice VS, do 5.000 ljudi.

Vučić je posle sastanka u Domu Garde Vojske Srbije na Topčideru, gde su mu predstavljeni rezultati analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti vojske za 2022. godinu, rekao da će se vojska u narednom periodu usredsrediti više na bespilotne letelice i dronove domaće proizvodnje, kao i da će se raditi dodatno na snaženju i jačanju naših specijalnih jedinica.

Ja ću na Dan državnosti izdati naredbu kao vrhovni komandant, a zatim i načelnik Generalštaba raspisati konkurs za prijem mladih momaka i devojaka u specijalne jedinice, do 5.000 ljudi”, rekao je Vučić.

Istakao je da je cilj dodatno snaženje i jačanje naših istaknutih specijalnih jedinica.

– Imali smo informisanje o operativnim i funkcionalnim sposobnostima Vojske Srbije i sagledali sve nedostatke i sagledali sve oko dodatnog opremanja i naoružavanja i planove i u prethodnoj i za ovu godinu. Moramo mnogo više da se opredelimo za dobijanje novih sredstava iz odbrambene industrije Srbije, kao što smo isporučivali ‘pasarse’, ‘miloše’, ‘male lazare’, ‘gvozdike’ i drugo, tako ćemo i na bespilotne letelice i dronove pre svega domaće proizvodnje, da se usredsredimo i mnogo toga da uložimo u dalji rast životnog standarda pripadnika vojske – rekao je Vučić.

Napomenuo je da smo imali prvi put posle mnogo decenija veći broj primljenih nego onih koji su napustili vojsku u poslednje dve godine. Vučić je dodao da je zato ove godine povećanje plata za vojsku 25 odsto.

Predsednik je rekao da će biti primljeno do 5.000 mladih u specijalne jedinice, kao što su 72. specijalna brigada, 63. padobranska i jedinica Kobre.

– Zatim nivo 2, u okviru bataljon Kopnene vojske i uglavnom izviđačkih jedinica, i nivo 3 u okviru četa, u okviru brigada izviđačkih jedinica – rekao je Vučić i dodao da će osnovna plata biti veća od 200.000 dinara.

Kako je rekao, to znači da će sa svim dežurstvima i prekovremenim radom plata ići čak i do 320.000 dinara mesečno.

– Dakle, želimo i da tim ogromnim platama podstaknemo mlade da se prijave za specijalne jedinice Vojske Srbije – rekao je Vučić.

Izvor: Informer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner