Background adbanner
calendar

Ponedeljak 17. Jun, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“OVO NIJE BIO PLAN” Piksi nakon poraza od Engleske se oglasio, otkrio i jednu dobru vest! SKANDALOZAN POTEZ ENGLEZA! Zviždali prilikom intoniranja himne “Bože pravde” (VIDEO) MIONINI RODITELJI PROŽIVLJAJU HOROR?! Nakon završetka rijalitija im tek sledi PAKAO, procurili šokantni detalji! UEFA OVO NIJE TOLERISALA! Pokrenut postupak protiv Albanije, očekuje se ozbiljna kazna SRBIJA POKRADENA?! Mitrović pao u kaznenom prostoru Engleske, evo šta je uradio Orsato! “DAVIO BIH ERMINU PAŠOVIĆ, SMEĆARKA!” Rijaliti učesnik uputio jezive pretnje, voditelj zanemeo od šoka! JANJUŠEVA BAKA LOŠE ZBOG HAOSA U RIJALITIJU! Hitno se oglasila porodica, evo kakva drama se dešava u njihovom domu FILIP KOSTIĆ U SUZAMA! Plakao kao kiša, napustio utakmicu Srbija – Engleska ASMINU NEĆE BITI DOBRO KADA VIDI! Stanija objavila nikad vrelije fotke, kadrovi ostavljaju bez daha! SKANDALOZNA FOTKA ANELI AHMIĆ IZ PROŠLOSTI: Učesnica bi spalila ove scene da može, javnost u neverici (FOTO) SRBIJA GUBI! Engleska brzo povela POČELA UTAKMICA SRBIJA – ENGLESKA! Orlovi u NAPAD, evo ko je ostao na klupi! NOLE SE OBRATIO “ORLOVIMA” PRED MEČ! Evo šta im je poručio NE MOŽE DA DOĐE SEBI! Janjuš u šoku nakon što mu je rečeno ovo za ćerku, hitno napušta rijaliti “BILA SAM UGNJETAVANA” Tanja Savić ne može više da ćuti o PAKLU KROZ KOJI JE PROŠLA: “Neću ni ime da mu spomenem” ŠABANOV UNUK POSTAJE OTAC PO DRUGI PUT! Podelio srećne vesti, slavlje u domu, objavio i pol bebe (FOTO)

DANAS JE SVETI JEFREM SIRIN: Izgovorite ovu molitvu!

Objavio: RHT
10/02/2023 10:00 AM

Vernici i crkva se danas sećaju Prepodobnog Jefrema Sirina, najznačajnijeg crkvenog oca sirijske tradicije i svetitelja koji je živeo u doba cara Konstantina u 4. veku.

Prepodobni Jefrem Sirin rođen je u Siriji u porodici siromašnih roditelja u vreme cara Konstantina Velikog. Predanje kaže da je mladost proveo burno – bio je poznat kao prek čovek i ljutit ratnik koji je neumereno trošio i ponašao se razuzdano.

Foto: Printscreen Youtube

Ipak, u nekom momentu Jefrim je prelomio i potpuno promenio život posvetivši se potpuno molitvi i Bogu. Bio je učenik svetog Jakova Nisibijskog, a savremenik i prijatelj Vasilija Velikog. Uskoro se pokazao kao veliki govornik. Jedan spis govori da se “lila mudrost s jezika njegovog kao medeni potok, a iz očiju su mu neprestano tekle suze”.

Jefrem je, priča kaže, bio jako vredan i neprestano je pisao knjige i podučavao monahe i narod, pa su iza njega ostala mnogobrojna dela koja se i danas proučavaju. Najpoznatija je molitva uz Časni post: Gospodi i Vladiko života mojego.

Iako su vernici hteli da ga postave za episkopa, Jefrem je to odbio i do kraja života živeo u miru i dubokoj molitvi. Umro je u dubokoj starosti 378. godine. Sveti Jefrem je uglavnom apostol pokajanja i zaštitnik svih onih koji su uvideli svoje greške i sada pokušavaju da ih isprave. Njegovi spisi i danas omekšavaju srca mnogih koji su duboko zagazili u greh i vraćaju ih Hristu i veri.

Foto: Pinterest Youtube

Život i učenje ovog svetitelja najbolji su pokazatelj da je uvek moguće vratiti se na ispravan put i život provesti živeći po moralnim načelima i u ljubavi sa bližnjima. Zato se veruje da će danas grehovi biti oprošteni svima koji od Prepodobnog Jefrema Sirina i Boga iskreno zatraže oproštaj i pomole se.

Ovo je molitva kojom se možete obratiti svetitelju: “Potocima tvojih suza besplodnu pustinju si obrađivao i uzdasima iz dubine duše, umnožio si velikim trudom svoje talante. Bio si svećnjak svetu, sijajući svojim čudesima, Jefreme oče naš: Moli Hrista Boga, da spase duše naše.

hypetv.rs / kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner