Background adbanner
calendar

Ponedeljak 22. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
EMA RADUJKO OTKRILA DA LI JE U VEZI SA REPREZENTATIVCEM? Ekskluzivno za HYPETV u Crnoj Gori CIPKA NAPRAVILA DRASTIČNU PROMENU NAKON SMRTI SUPRUGA! Pevačica se skinula u bikini, a komentari samo pljušte! (FOTO) ISPLIVALA PRIVATNA PREPISKA UROŠA STANIĆA SA MAJKOM! Evo šta mu je poručila nakon svega! (FOTO) BRESKVICA SE SKINULA U BIKINI! Pevačicu do sada nismo videli u ovom izdanju! (FOTO) JOVANA LJUBISAVLJEVIĆ I BOGDAN SREJOVIĆ UHVAĆENI ZAJEDNO! HYPE PAPARAZZO ih snimio na OVOM MESTU “U PITANJU SU OZBILJNE TURBULENCIJE” Dragana Kosjerina iskreno o privatnom životu! VUČIĆ O BAJDENOVOM POVLAČENJU IZ PREDSEDNIČKE TRKE: “Mudra odluka da u kampanju uđe Mišel Obama! Biće neizvesno” OKO LITIJUMA ĆE SE VODITI RATOVI Vučić: Neki će biti uspešniji, neki da zaostaju “JA SAM BOLESNA, PSIHOPATA, VIDEĆETE ŠTA ĆU DA URADIM” Isplivao RAZGOVOR Anđele Šparavalo: “JESAM LUDA” VUČIĆ SUMIRAO POSETU ŠOLCA BEOGRADU: “Kada vidite koliko su u regionu nezadovoljni, jasno je da smo uradili odličnu stvar” SUTRA JE VELIKI DAN Vučić o proizvodnji električnih automobila u Kragujevcu: Povećavamo plate i penzije, da vratimo ljude HYPE PAPARAZZO: Sestre Bekvalac napravile HAOS u kafiću u centru grada?! (VIDEO) MAJA ZVALA CARA ČIM JE IZAŠLA IZ RIJALITIJA! Javno otkrio detalje razgovora, pa joj žestoko odbrusio! Tramp zagrmeo povodom vesti da je Bajden odustao od izborne trke PALE TEŠKE REČI: “Najgori predsednik u istoriji…” OVO JE STANJE NA GRADINI I DRUGIM PRELAZIMA Ko ide preko granice, ovo mora da zna RANI RADOVI RIJALITI UČESNICE: VARALA je dečka i pre, a sad mu duguje OZBILJNU LOVU?

EVO KOJI DOMAĆI ČAJ JE NAJBOLJI ZA SPAS PLUĆA

Objavio: RHT
03/01/2023 9:47 PM

Pored toga oporavlja jetru, izbacuje toksine, poboljšava rad bubrega.

Foto: Screenshot Youtube

Kada je u pitanju lečenje respiratornih tegoba, nema mu premca. Kumin je samonikla biljka, a pre svega spada u začinsko bilje. Egipćani su prvi shvatili koliko su semenke crnog kima moćne i od njih su pravili lekovito ulje.

Istočni narodi su govorili da crni kim leči sve bolesti, osim smrti. Kim sadrži eterična ulja, nekoliko vrsta masnih kiselina i vitamin C. Prema istraživanjima naučnika, crni kim može uspešno da uništi ili ublaži 600 različitih bolesti i stanja. Za lečenje možete koristiti ulje, napraviti čaj ili dodati seme kima u salate ili jela.

Kumin ima analgetska, antibakterijska, antiinflamatorna i antivirusna svojstva. Zahvaljujući svom sastavu, uspešno oporavlja jetru, izbacuje toksine, poboljšava rad bubrega, reguliše krvni pritisak i drži holesterol pod kontrolom. Kim poboljšava apetit, olakšava varenje, nadimanje i pomaže kod grčeva u stomaku.

Dokazano je da pozitivno utiče na dijabetes i snižavanje šećera u krvi. Pozitivan efekat je zabeležen i kod pacijenata sa rakom. Zbog snažnog antioksidativnog dejstva na imunitet, posebno je efikasan kod ljudi koji primaju hemoterapiju jer ubrzava oporavak između hemoterapije i pojačava efekat.

Crni kim takođe snažno utiče na obnavljanje plućnog tkiva, čišćenje disajnih puteva, poboljšanje plućnih funkcija. Čaj od crnog kima protiv bronhitisa i kašlja Pomešajte jednu veliku kašiku crnog kima, jednu malu kašiku kamilice i pola male kašike anisa u jednoj šolji tople vode. Ostaviti da odstoji 10 minuta, procediti, zasladiti medom i piti nekoliko puta dnevno.

Sirup za astmu

Pomešajte jednu malu kašiku seckanog crnog kima, dva zgnječena čena belog luka i dve kašike meda. Uzimajte po jednu malu kašiku sirupa svako jutro na prazan stomak u trajanju od tri nedelje.

Izvor: ALO

Tagovi:

  • čaj
  • PLUĆA
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

    PRATITE NAS

    HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
    HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
    Background adbanner