Background adbanner
calendar

Nedelja 19. Maj, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“I DALJE BIH DALA ŽIVOT ZA NJEGA” Karleuša priznala šok detalje iz braka sa Duško Tošićem: Evo šta joj je ozbiljno zamerio! “NISAM MOGLA DA PRIČAM OD ŠOKA” Breskvica grca u suzama, slomila se usred kluba pred svima zbog onoga što ju je zadesilo! NEVEROVATNO! Preko 5.000 PRIJAVA za samo SEDAM DANA! Rijaliti “IMANJE” pomera sve granice “OPERACIJE I ZRAČENJE SU DOŠLE NA NAPLATU” Evo gde je i čime se danas bavi Deki Pantelićem: Potresnim oglašavanjem se povukao, a sada… (FOTO) UČESNICI RIJALITIJA HITNO POTREBAN PSIHIJATAR: Stanje je alarmantno, izlanuli se u programu uživo i otkrili šok detalje NIKOGA SE NE PLAŠIMO, IDEM DA SE BORIM ZA NAŠU SRBIJU! Cela sala odzvanja i skandira u čast predsednika Aleksandra Vučića na predizbornom skupu u Novom Sadu EKSKLUZIVNO ZA HYPE! Nives Celzijus o voditeljskoj ulozi u rijalitiju “Imanje”, otkrila sve o saradnji, Dejanu Dragojeviću i iznenađenjima za publiku! MAJA MARINKOVIĆ KORISTI TELEFON U RIJALITIJU? Skandal! Stigla PORUKA! Anastasija Grujić: Deca danas nemaju pravo detinjstvo. Devojčice imaju skuplju šminku od mene! PROCURILO – Miljana Kulić pred PRODUKCIJOM otkrila ko je hteo da je DISKVALIFIKUJE UDARNO! Srušio se AVION kod granice, POGINUO pilot HITNO OBAVEŠTENJE MUP-A ZA JAVNOST REPUBLIKE SRBIJE “OVO JE NENASILAN PROJEKAT” Nakon OTKRIVANJA PRVOG PARA VODITELJA rijalitija “IMANJE” oglasio se Saša Mirković HOROR NA DUNAVU Sudarila se dva broda, ima mrtvih! TRAGA SE ZA PET OSOBA LUKAS NAPRAVIO LOM U LESKOVCU! Folk zvezda zapalila masu! Gosti u transu vrištali na nastupu! (VIDEO) VELIKA TUGA! Preminuo cenjeni srpski novinar

DUGO IM TRAJAO PRINCIP: Rekli da neće rusku naftu pa se već predomislili!

Objavio: RHT
20/12/2022 4:45 PM

Kompanija „Transnjeft“ primila je zahteve od Poljske i Nemačke za pumpanje nafte sledeće godine, uprkos saopštenjima da ne žele da nastave isporuke, izjavio je predsednik „Transnjefta“ Nikolaj Tokarev za televiziju „Rusija 24“.

Foto: Screenshot Youtube

Najavili su da od 1. januara neće uzimati naftu iz Rusije. A sada smo dobili zahteve poljskih potrošača: dajte nam tri miliona tona za sledeću godinu i 360 hiljada tona za decembar, a i Nemačka je već podnela zahtev za prvo tromesečje“, rekao je on.

Ranije su mediji objavili da je najveća poljska rafinerija nafte „Orlen“ podnela zahtev „Transnjeftu“ za isporuku tri miliona tona ruske nafte preko naftovoda „Družba“ 2023. godine. Potpredsednik kompanije Sergej Andronov potvrdio je da Poljska planira da sledeće godine kupuje rusku naftu i naveo da postoje odgovarajući zahtevi „Transnjeftu“ od poljskih potrošača.

Naftovod „Družba“ proteže se od Samarske oblasti, prolazi kroz Brjansk, a zatim se račva na dva dela: severni (preko teritorije Belorusije, Poljske i Nemačke) i južni (preko teritorije Ukrajine, Češke, Slovačke i Mađarske).

Posle početka vojne specijalne operacije Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine Zapad je pojačao sankcioni pritisak na Moskvu. Neke zemlje su objavile o zamrzavanju ruske imovine, mnogi brendovi su napustili Rusiju. Evropska unija je uvela već šest paketa sankcija, uključujući embargo na ruski ugalj i naftu. Međutim, to se pokazalo kao problem za sam Zapad, jer je izazvao nagli rast inflacije i cena hrane i benzina.

Šesti paket evropskih sankcija predviđao je postepeno uvođenje embarga na uvoz nafte iz Rusije. Istovremeno se zabrana odnosi samo na isporuke morem, a nafta koja dolazi preko naftovoda „Družba“ ne podleže ograničenjima. Sankcije uključuju i zabranu osiguranja za brodove koji prevoze rusku naftu.

Embargo na naftu stupio je na snagu 5. decembra, a na naftne derivate će stupiti na snagu 5. februara 2023. godine.

Izvor: Sputnjik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner