Background adbanner
calendar

Ponedeljak 17. Jun, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“NEPRIJATNO JE BITI NJEGOVA SESTRA!” Tanja OTVORILA DUŠU u “D-Cast-u”, progovorila o polubratu Gastozzu, evo u kom je ON STANJU! “PONOSAN SAM ŠTO SAM TVOJ NASLEDNIK” Prvo javno oglašavanje sina Zokija Šumadinca: Ostavio srceparajuću poruku! (FOTO) ANELI NAPRAVILA HAOS U RIJALITIJU! Skočila na učesnicu, obezbeđenje munjevito uletelo, neviđeni karambol TRUDNA ANELI HITNO NAPUSTILA RIJALITI! Zdravstveno stanje joj se NAGLO POGORŠALO, povlači se iz javnog života?! ŠOK! SADA JE I ZVANIČNO! Crvena Zvezda i Partizan igraju Evroligu naredne sezone, objavilo je takmičenje! FILIP KOSTIĆ SUTRA IDE NA SNIMANJE! Evo koja je tačno povreda u pitanju iskusnog krila “Orlova”! “POLUDELA SAM” Marija Kulić u LOŠEM STANJU: Drama u Nišu, ne može da dođe sebi nakon onoga što joj se u bolnici desilo BEZ TADIĆA NA TRENINGU ”ORLOVA” Srbija se sprema za meč protiv Slovenije, evo u kakvom je raspoloženju selektor Piksi! ĐINA DŽINOVIĆ PREŠLA MAJCI PREKO SVEGA! Evo kako Melina provodi vreme sa ćerkom, a onda objavila vrelu fotku! (FOTO) SVI NA NOGAMA U DOMU ALEKSANDRE I FILIPA! Evo šta se dešava, oni van sebe! (FOTO) “NE MOGU DA GA GLEDAM, LUPAĆU GLAVOM U ZID!” Aneli optužila Janjuša da je namerno PROVOCIRA, i dalje razmišlja da li da zadrži NJEGOVU BEBU! IVICA DAČIĆ NA SASTANKU SA HILOM: Nastavak dosadašnje uspešne saradnje iz oblasti unutrašnjih poslova! Dačić: Uloga UNMIK-a od ključnog značaja za bezbednost Srba na KiM NAKON TUGE, SLAVLJE U DOMU OGNJENA AMIDŽIĆA! Oglasila se Mina, pa emotivnom objavom svog sina raznežila muža! HYPETV PROGRAM ZA UTORAK 18. jun 2024! ŠOK INCIDENT NA EURO! Upao na teren usred meča, obezbeđenje hitno reagovalo! (VIDEO)

ŠOLC: PUTIN ĆE IZGUBITI OVAJ RAT! Evo i zašto

Objavio: RHT
24/11/2022 10:15 AM

Nemački kancelar Olaf Šolc je rekao da će Rusija izgubiti rat u Ukrajini.

Foto: Screenshot Youtube

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je da je jasno da Rusija vodi izgubljenu bitku u Ukrajini. U međuvremenu, Francuz Emanuel Makron se sprema da obnovi “direktan kontakt“ sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Ruski predsednik Vladimir Putin “više ne može da pobeđuje na bojnom polju, to se čini jasnim“, rekao je nemački kancelar Olaf Šolc, prenosi Dojče Vele.

Pojavljujući se na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kiparskim predsednikom Nikosom Anastasijadisom u Berlinu, Šolc je pozvao na hitan prekid ruskog “terora bombardovanja civilnog stanovništva”. “To što Rusija nedeljama baca svoje bombe na civilnu infrastrukturu u Ukrajini nije samo nepodnošljivo, već je očigledno kršenje međunarodnog prava“, rekao je Šolc.

Kancelar je rekao i da su postupci Rusije još jednom pokazali “koliko je Putin nemilosrdan i nemilosrdan u ratu koji je počeo pre devet meseci. “Zato ostaje moj apel Putinu: prestanite sa besmislenim ubijanjem, potpuno povucite svoje trupe iz Ukrajine i pristanite na mirovne pregovore sa Ukrajinom”, rekao je Šolc.

Makron želi ponovo da kontaktira Putina
U međuvremenu, francuski predsednikEmanuel Makron rekao je da želi uskoro da razgovara sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. “Nameravam da imam direktan kontakt sa njim u narednim danima“, rekao je Makron novinarima u Parizu. Prema Makronu, lideri će razgovarati o “civilnoj nuklearnoj energiji“ i o Zaporoškoj nuklearnoj elektrani.

Ponovljeni su napadi na prostranu nuklearnu elektranu na jugu Ukrajine. Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) govorila je o “ciljanim napadima“ za koje su Kijev i Moskva okrivili jedni druge. U sredu je IAEA u saopštenju navela da je nuklearna elektrana Zaporožja ponovo prekinuta sa spoljnim napajanjem. Fabrika se sada oslanjala na hitne dizel generatore.

Elektrana se nalazi u regionu Zaporožja, koji je Rusija proglasila pripojenim, nedaleko od linije fronta. U oktobru je ruski predsednik Vladimir Putin izdao ukaz o stavljanju nuklearne elektrane pod rusku upravu.

Izvor: MONDO

Tagovi:

  • Putin
  • rat
  • Šolc
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

    PRATITE NAS

    HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
    HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
    Background adbanner