Background adbanner
calendar

Petak 10. Maj, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
SKANDALČINA NA EVROVIZIJI! Tvrdi se da Belgija zbog napada na Izreal nije prošla u FINALE, javni servis hitno prekinuo program POVODOM NOVOG RIJALITIJA NA Hype televiziji, oglasila se Ana Ćurčić! Imaće veoma VAŽNU ULOGU SAŠA MIRKOVIĆ OBJAVIO KOLIKI JE NAGRADNI FOND NOVOG RIJALITIJA! A od cifre glavne nagrade će vam se zavrteti u glavi! Uki Q šokirala! ,,Luks i ja smo završili!” STIŽE PRINOVA! Glumica i sportista čekaju prvo dete! ANA RAJKOVIĆ ZABLISTALA! Pred porođaj otkrila: “Mi ne pregovaramo više mi se svađamo” EKSKLUZIVNO! SAŠA MIRKOVIĆ NAJAVIO NOVI RIJALITI ZA SEPTEMBAR! Kupio poznato imanje u Lisovićima KONAČNO SHVATILA! Pevačica rešila da se promeni: “Skratiću jezik…” RADOVI na Bulevaru despota Stefana! Sav saobraćaj se preusmerava na jednu stranu ulice NJIHOVE SVAĐE NE PRESTAJU! Maja Marinković saterana u ćošak! Ovo su novi detalji sukoba STANIJU UMALO ŠOK DA STREFI?! Asminov potez je potpuno poremetio ANELI PROGOVORILA O SVOJIM STRAHOVIMA! Pa spomenula i Janjuša: “Jako se plašim” EKSKLUZIVNO oglašavanje: “Ne dam da mi GAY LOBBY upravlja kućom!” Toni Bijelić progovorio “Nisam varao Draganu!” DNEVNI HOROSKOP ZA 10. maj! Device – jedan susret iz korena menja vašu ljubavnu priču! GLUMILI I PLAKALI! Otkriveni detalji sa snimanja poslednje epizode “Prijatelja”! FILIP CAR NE ŠTEDI! PUKAO 50.000 EVRA za besnu mašinu?! Vozi jedan od najskupljih automobila

Glumac kog svi volimo da gledamo ISKUŠENIK U HILANDARU!

Objavio: RHT
17/11/2022 7:29 AM

Glumac već nekoliko meseci živi na Svetoj Gori, u manastiru Hilandar, što su nam potvrdile i njegove kolege.

Foto: Screenshot Youtube

Dramski umetnik Lazar Dubovac (39), koga publika najviše pamti po ulozi Mališe u serijalu “Moj rođak se sela”, odlučio je da napusti glumu i da se zamonaši, saznaje Kurir.

Hteli smo Lazara da angažujemo u novoj seriji, ali smo čuli da je napustio Srbiju. Čuli smo da je na Hilandaru i da želi da se zamonaši – priča za Kurir jedan od producenata, koji je želeo da ostane anoniman, a već je s njim sarađivao.

Isto su nam potvrdili i naši turisti koji su se nedavno vratili sa Svete Gore.

– Videli smo Mališu. Hteli smo s njim da se slikamo, ali nam nisu dozvolili da ga fotografišemo. Čuo sam da se priprema za monaški život i da je trenutno iskušenik – ispričao je sagovornik Kurira.

Iskušenik je termin koji se u religiji koristi da se opiše osoba koja se sprema da se zamonaši i koja se nalazi u nekoj vrsti provere da li je sposobna za monaški život. Pripreme za monaštvo mogu da traju i nekoliko godina nakon kojeg sledi svečani čin, kada će Lazar dobiti i novo ime.

Kontaktirali smo s Lazarom Dubovcem povodom naših saznanja, ali on nije odgovorio na naše poziv i poruke.

Odluka glumca ne treba da čudi jer on već više od deset godina odlazi na Hilandar. Pre nekoliko godina pričao je kako je mir pronašao na Svetoj Gori.

– Nisam mogao da se nagledam lepote. Posle nekog vremena provedenog tamo čovek počne da se preispituje zašto je on ovoj planeti i kuda odlazi naša energija i stečeno znanje. Zapitao sam se: čemu jurnjava za poslom, svađe, dokazivanja? Ništa vam ne okupira pažnju – otkrio je on tada.

Ko jednom ode na to sveto mesto, neka energija ga stalno vuče da se ponovo vrati – dodao je tada Dubovac.

On je tada ispričao da na poznate ličnosti više reaguju turisti nego monasi.

– Ljudi su me prepoznali i čudili se otkud to da im glumac kuva i služi kafu. Monahe ne interesuje ko sam ja, čime se bavim, koliko imam novaca, već je osnova svega ljubav. Kuvanje kafe je vrsta pažnje, a i to je ljubav. Pored toga, krčio sam put u šumi, čistio manastire, pravio sveće, brojanice – završio je Dubovac.

Izvor: Kurir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner