Background adbanner
calendar

Subota 18. Maj, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
EVO ŠTA SE DEŠAVA SA RAZVODOM ANITE I MATORE: Oglasila se porodica Stanojlovićeve, ne mogu da dođu sebi Stiže PUN MESEC u Strelcu – Ova 4 ZNAKA horoskopa očekuju BURNE PROMENE SLOVENCI KLJUČAJU OD BESA ZBOG EVROVIZIJE: Traže momentalnu proveru, otkrili NEREGULARNOSTI! SKANDAL! ALARMANTNO! Stejt department izdao momentalno i hitno upozorenje! “RASPADAM SE…” Prvo oglašavanje diskvalifikovanog rijaliti učesnika: “Da samo možeš da zamisliš koliko mi je teško…” OTKRIVENO KOJI SU SREĆNI DATUMI DO KRAJA MAJA: Ovo je DAN ZA NOVAC, a evo kada može očekivati šok promene! ZOLA ĆE VEČERAS UNIŠTITI MILJANU?! Uputio brutalnu poruku pred vanredni ulazak, Kulićeva će čupati kosu s glave! SAMA, UMORNA I BLEDA… Evo gde se Nataša Ninković nalazi nakon što je hospitalizovana ANELI AHMIĆ TRUDNA?! Procurilo šta je HITNO TRAŽILA OD PRODUKCIJE, Janjuš ne može da veruje! SLAVICA ĆUKTERAŠ DOŽIVELA DEBAKL! Pevačica nastupila na Kalemegdanu pred šačicom ljudi, isplivao šokantan snimak sa lica mesta! (VIDEO) STIGLA BEBA! OGLASIO SE BIVŠI MUŽ EMINE JAHOVIĆ: Podelio srećne vesti, pevač van sebe! (FOTO) KATARINA GRUJIĆ UHVAĆENA SAMA NA AERODROMU! Pevačica nosi torbu od više hiljada evra, a u jednom trenutku se skinula! ŠOK (FOTO) STRAVIČAN SNIMAK! Poznati reper PREBIO SVOJU DEVOJKU?! Šutira je u glavu, pa odvlači u sobu, scene nasilja zgrozile svet! (VIDEO) “ŽELIM TI DA IMAŠ DOBAR INTIMNI ODNOS KAO JA” Severina ušla u brutalan okršaj sa SVEŠTENIKOM, pljušte uvrede, ŠOKANTNO! DEVET POVREĐENIH HITNO EVAKUISANO IZ TUNELA: Ovo su detalji SUDARA VOZOVA U BEOGRADU, obratio se i ministar Dačić “ŠTA JE URADILA SA LICEM?” SVI U ŠOKU ZBOG TEODORE DŽEHVEROVIĆ: Pevačica ne liči na sebe, a evo sa kim je upoređuju! (FOTO)

OTVARAJU SE NOVE ISTRAGE: Nakon svedočenja Srđana Lalića slede nova hapšenja!

Objavio: RHT
10/11/2022 11:44 AM

Svedok okrivljeni u postupku protiv članova grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića na sudu je govorio i o likvidacijama koje se ne pominju u optužnici.

Foto: Printscreen YouTube

Srđan Lalić, svedok okrivljeni, na sudu je, osim o sedam ubistava, trgovini drogom, oružjem, otmicama i silovanju za šta se optužnicom terete pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, govorio i o još nekoliko ubistava, o likvidacijama koje nisu izvršene i pripremi atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

O događajima koji nisu obuhvaćeni optužnicom, Lalić je pričao vrlo detaljno i to na oba glavna pretresa na kojima je svedočio.

Zvanična informacija o tome da li će sve ono o čemu je Lalić govorio biti predmet istražitelja, još se ne saopštava.

Međutim, ako se u obzir uzme izjava tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića koji je ranije rekao da tužilaštvo istražuje još osam ubistava – tri dvostruke i dve „odvojene” likvidacije – može se zaključiti da će i ubistva o kojima je Lalić pričao, a nisu obuhvaćena dosadašnjim optužnicama, biti predmet istrage.

Tim pre, što je Lalić kao svedok okrivljeni bio dužan da govori istinu i da ništa od onoga što mu je poznato ne prećuti.

– Očekuje se da nadležno tužilaštvo, preko policije i drugih nadležnih službi, ispita navode svedoka okrivljenog. Njegov iskaz je od značaja za utvrđivanje činjenica u nekim drugim, nerešenim slučajevima, pa bi ove iskaze, svakako, trebalo ispitati – navodi naš sagovornik.

U sudnici je, dok je Lalić govorio o izvršenju krivičnih dela iz optužnice, ali i onima koja se u njoj ne navode, vladala izuzetno napeta atmosfera. Iako je branilac optuženog Marka Miljkovića, Vladimir Petrović, nekoliko puta okrivljenog prekidao u izlaganju i tražio od predsednice sudskog veća Vinke Berahe Nikićević da ga opomene da se drži samo optužnice, ona je Laliću dozvolila da nastavi. Čak je i Lalić, odgovarajući advokatu Petroviću, rekao da o događajima koji se ne spominju u optužnici, govori „zbog hronološkog sleda” i da bi se shvatilo kako je grupa funkcionisala i radila.

– Pusti ga Vlado neka priča sve što misli da treba – obratio se u jednom momentu optuženi Miljković svom braniocu.

A Lalić je govorio i niko ga u tome nije sprečavao, o tome kako je Radoje Zvicer, vođa crnogorskog „kavačkog klana” obezbedio pet miliona evra za svrgavanje političke vlasti u Srbiji i da se dovede neko ko bi radio u interesu klana. U tu svrhu, ispričao je Lalić pre dva dana na glavnom pretresu, bila su sprovođena neka dela, poput pisanja transparenata i objava na društvenim mrežama.

– Kao najveću pretnju videli su predsednika Vučića i to posle objave rata mafiji u čemu su se prepoznali. Kao krajnje rešenje, pominjali su atentat. Plan im je bio da se izazovu veliki neredi na ulicama posle prvog sledećeg pretresa. U slučaju da neko od nas bude uhapšen, trebalo je da se vrše diverzije po gradovima, pominjalo se postavljanje eksplozivnih naprava na javne površine i objekte – posvedočio je Lalić.

Samo pola časa pre nego što je otkrio planove o likvidaciji predsednika Srbije, svedok okrivljeni govorio je o ubistvu Alana Kožara, kao i Miloša Peruničića u Marbelji sredinom 2020. godine. Lalić je kazao da je ova likvidacija izvršena usred bela dana, nasred ulice. Peruničiću je, prema rečima svedoka okrivljenog, prišao muškarac obučen u mornarsko odelo i ispalio nekoliko hitaca u njega.

Ono što nije obuhvaćeno optužnicom, a o čemu je Lalić pričao je i ubistvo Ljubomira Lainovića, sina Branislava Lainovića Dugog ubijenog ispred hotela „Srbija” u Beogradu. Prema Lalićevim tvrdnjama, Lainović je ubijen na Kosovu, tako što je najpre pretučen, a zatim upucan u glavu.

– Lice mu je bilo naduveno, ležao je na travi, noge su mu bile savijene u rupi koja je bila iskopana u zemlji. Iznenadilo me je to jer je Lainović imao velike zasluge u grupi. Njegova majka je narednih meseci dolazila na stadion, raspitivala se o njemu… Miljković je naložio da se svi držimo iste priče, da je svojeglav, da je otišao da se nađe sa nekim prijateljem Aresom, koji je bio u Španiji i da ga je tu ’škaljarski klan’ oteo i likvidirao – izjavio je Lalić.

„Nasmejani koljač”, kako mediji nazivaju Lalića zbog fotografije na kojoj drži glavu jedne od žrtava i smeje se, govorio je i o ubistvu Mirka Kojića, koji je sa Belivukom i Miljkovićem bio optužen za likvidaciju Vlastimira Miloševića, na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta 2019. godine. Lalić je kazao da je njega, Marka i Miloša Budimira, Nemanju Đurića, Lazara Marinkovića, Nemanju Simića, Belivuk okupio na stadionu Partizana i saopštio im da je Kojić velika prepreka po njega, ali da može da bude i po sve zbog ubistva na šinama i nekih drugih likvidacija i da to mora da se reši. Kojić je, kako je Lalić naveo, ubijen u skrivenoj prostoriji kuće u Ritopeku.

– Miljković i Miloš Budimir su i rekli da su ga prvo davili produžnim kablom, ali da je kabl pukao. Miljković je kazao kako nije lako ubiti čoveka, pa je nastavio da ga davi ostatkom kabla i polomio mu je vrat. Ispričali su mi da je sečenje Kojićevog tela sekirom i skalpelom trajalo šest sati, da su ga posle samleli i ostatke bacili u reku – izjavio je Lalić.

Detaljno je svedok okrivljeni govorio i o ubistvima Ljubomira Markovića Kiće 1. novembra 2019. i Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru 2020. u Atini.

Marković je, tvrdio je Lalić pred sudskim većem, ubijen zato što je oko sebe okupio grupu navijača Partizana i to je mogao da bude problem. Rekao je da je za Markovićevu likvidaciju angažovan Lainović, koji je za izvršenje dela koristo „škodu superb” braće Budimir, kao i da ga je Miloš Budimir posle odvezao u štek stan. Dva dana kasnije, naveo je Lalić, Marko Budimir je pozvao neke mlađe momke da unište to vozilo i oružje iz kog je pucano u Markovića. Kao egzekutore Dedovića i Stamatovića u grčkoj prestonici, svedok okrivljeni imenovao je Ljubomira Lainovića i Brašnjovića, čije ime nije kazao.

Lalić je pričao i o ubistvima Damira Hodžića i Adisa Spahića u Crnoj Gori koja su izvršena po nalogu Belivuka i Miljkovića.

Tagovi:

  • Srđan Lalić
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

    PRATITE NAS

    HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
    HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
    Background adbanner