Background adbanner
calendar

Subota 29. Jun, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
NA VIDOVDAN ACA LUKAS NAPRAVIO POPIS STANOVNIŠTVA NA KRKU! Veče o kome se priča! DNEVNI HOROSKOP ZA 29. JUN: BLIZANCI KONAČNO SPOKOJNI! Ovnovi dobijaju razumevanje, ali ne i strast od partnera NAJNOVIJA VREMENSKA PROGNOZA: Evo šta nas oćekuje danas očekuje, a šta u narednoj nedelji! “ANĐELO NIJE GEJ!” Pobednica rijalitija rešila da RAZVEŽE JEZIK: “Svi znamo ko je Đedović i šta on radi!” (VIDEO) EVO ŠTA JE SVE KORIGOVALA GLUMICA! Na lepotu pukla 10.000 evrića, pršti kako izgleda sve puca! PREMINULA ZVEZDA SERIJE KOJU SU SVI OBOŽAVALI! VELIČANSTVENA SLIKA POSLATA U SVET SA KULE BEOGRAD! “Sećanje na svesnu žrtvu kneza Lazara i svih njegovih saboraca!” DNEVNI HOROSKOP ZA SUBOTU! Evo sa čim se bore lavovi, Blizanci će imati probleme, Škorpije moraju da se čuvaju! EKSKLUZIVNO Limitirana kolekcija sa logotipom “Imanja”, naručite majice na vreme, gratis veliko iznenađenje! EKSKLUZIVNO! STEVAN JOVETIĆ DOBIO BLIZANCE! Evo ko peva na velikom slavlju u Crnoj Gori! VESNA ĐOGANI OBJAVILA FOTKE U KUPAĆEM! Zbog njenih vrućih slika sa plaže komentari samo pljušte! (FOTO) “Svako je otišao na SVOJU STRANU!” Jana Dačović u “Carcastu sa Va Vanom” o bivšoj drugarici Marija Žeželj (VIDEO) EKSKLUZIVNO Sanja Maletić se prvi put oglasila nakon porođaja: “Ispunila sam prazninu u svom životu” OVO JE JELOVNIK KIM KARDAŠIJAN! Fitnes instruktorka otkrila tajnu njene vitke linije, evo šta svakodnevno jede! “NINA KOVAČEVIĆ IMALA JE DVA PROMILA ALKOHOLA U KRVI kada je sa 100KM/H UDARILA DETE” Hype ekskluzivno saznaje NAJNOVIJE DETALJE STRAVIČNE NESREĆE “KOD NAS SVE PUCA OD STRASTI” Kaća Grujić progovorila o braku sa Markom Gobeljićem: “Bila sam histerična”

ZAPAD U ŠOKU! Putin povukao neočekivan potez

Objavio: RHT
02/11/2022 8:38 AM

Predsednik Rusije je izjavio da će Bliski istok i severna Afrika igrati ozbiljnu ulogu u „multipolarnom“ svetu

Foto: Screenshot Youtube

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je na jačanje odnosa sa Arapskom ligom i njenim državama članicama, predlažući bližu saradnju u održavanju regionalne bezbednosti i rešavanju niza tekućih sukoba, od Libije do Jemena.

Obraćajući se članicama Arapske lige uoči 31. samita tog tela u Alžiru u utorak, Putin je rekao da „formiranje multipolarnog sistema međunarodnih odnosa dobija na zamahu“, dodajući da će nacije Bliskog istoka i Severne Afrike „sa ukupnom populacijom od skoro pola milijarde“, igrati „sve značajniju ulogu u ovom procesu“.

„Rusija je spremna da nastavi da u potpunosti jača veze sa Arapskom ligom i svim njenim članicama, posebno u jačanju regionalne i globalne bezbednosti“, izjavio je predsednik Rusije.

„Verujemo da vojna i politička pitanja sa kojima se suočavaju Bliski istok i severna Afrika – uključujući sirijsku i libijsku krizu, jemenski i izraelsko-palestinski sukob – treba da budu rešena na osnovu univerzalno priznatih međunarodnih zakona, uz puno poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta država“, zaključio je Putin.

Samit Arapske lige počeo je kasnije u utorak, uz prisustvo zvaničnika svih 22 člana tog tela, osim Sirije, koja je suspendovana iz organizacije otkako je počeo njen građanski rat 2011. Iako je bilo nekih diskusija o tome da se Damasku dozvoli prisustvo na događaju u Alžiru, sirijski ministar spoljnih poslova je predložio da se to pitanje reši kasnije „zbog arapskog jedinstva s obzirom na izazove koje predstavljaju trenutni regionalni i međunarodni uslovi“, rekao je alžirski ministar spoljnih poslova Ramtane Lamamra.

Regionalna organizacija je bila primorana da nekoliko puta odloži samit zbog pandemije Covid-19, uključujući 2020., 2021. i još jednom ranije ove godine. Dvodnevni događaj je prvi samit Arapske lige otkako su neke članice potpisale sporazume o normalizaciji sa Izraelom, potez koji je izazvao osudu drugih članica – najviše Palestinaca, koji su kritikovali poboljšane diplomatske odnose sa Izraelom kao izdaju arapskog sveta. Alžir, domaćin ovogodišnjeg samita, ostaje glasna podrška Palestincima.

Između ostalih pitanja, očekuje se da će liga razgovarati o izraelsko-palestinskom sukobu, tekućim krizama u Libiji, Jemenu i Siriji, regionalnoj prehrambenoj i energetskoj bezbednosti, reformama same lige, kao i sukobu u Ukrajini i njegovim posledicama.

Izvor: ALO

Tagovi:

  • Putin
  • ŠOK
  • Zapad
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

    PRATITE NAS

    HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
    HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
    Background adbanner