Background adbanner
calendar

Četvrtak 10. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“PORAŽAVAJUĆE MI JE DA JE JEDNA MAJKA TOLIKO HLADNOKRVA..” Seka Aleksić progovorila o Kecmanovićima, zbog ovih detalja ne može da dođe sebi! (FOTO) “NE ŽELIM SADA…” Marija Kulić besna i van sebe za Hype TV nakon što je Miljana AB*RTIRALA DETE! MILJANA KULIĆ AB*RTIRALA ZOLINO DETE! Izdato zvanično saopštenje! ”OSEĆAM SE LOŠE POSLEDNJIH MESECI” Dunja Jovanić objavom zabrinula pratioce! Roni gorke suze zbog ovoga! Šta se dešava?! (FOTO) OVAJ GRAD GORI U SRED OKTOBRA! Izmerana ogromna temperatura Veliki požar na Voždovcu! Gori krov kuće, vatrogasci na licu mesta PEVAČ SE OTVORIO ZA UNUKIN PRVI ROĐENDAN I KRŠTENJE! A za ovaj svečani čin porodica odredila poseban kodeks oblačenja za sve zvanice “NAJVIŠE HEJTOVA DOBIJAM zato što sam KRINDŽ!” Zera u CarCastu sa Va Vanom ekskluzivno o aktuelnim temama, dotakla se i SUKOBA SA BRESKVICOM (VIDEO) SOFIJA JE HLADNA I PERFIDNA?! NJENA MAJKA NE SMATRA DA JE ONA LJUBAVNICA! Progovorila o osećanjima prema Terzi! Ovo je razlog što je preotela verenika trudnoj ženi! HAOS NA GRČKOM OSTRVU! Zbog greške barmena turisti završili u bolnici! Reagovala i policija ŽENA DARKA LAZIĆA NA METI SRAMNIH KOMENTARA POSLE POROĐAJA! Evo kako je odbrusila hejterima (FOTO) Vučić: Srbija potpisuje UGOVOR SA AMERIČKOM KOMPANIJOM! Dolaze gigavati iz solara! JELENA TOMAŠEVIĆ O PREKIDU SA BOSILJČIĆEM:”Stvarno, ja da ispadam jadnica” ŠOK IZDANJE SELENE GOMEZ! Pevačica u ovom izdanju uhvaćena u centru Njujorka (FOTO) HITNO SAOPŠTENJE! Odložena Skupština FK Partizan! Evo o čemu se tačno radi TUGA! PEVAČ OSTAO BEZ BUBREGA! Evo ko mu je spasio život i davao pare

KO JE DUBRAVKA NEGRE KOJA PREUZIMA MINISTARSTVO ZORANE MIHAJLOVIĆ?

Objavio: RHT
23/10/2022 3:05 PM

Dubravka Đedović Negre će u novoj vladi voditi resor energetike umesto Zorane Mihajlović, a na ministarsko mesto dolazi sa važne funkcije u banci.

Foto: Screenshot Youtube


Iako je nije bilo u široj javnosti, Đedović je veoma poznata u poslovnim i ekonomskim krugovima. Ko je zapravo nova ministarka u vladi.

Trenutno, Đedović je deseti mesec na mestu člana IO Komercijalne banke, a pre toga bila je direktorka Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan, gde je provela pet godina.
Kada je decembra prošle godine došla u NLB Komercijalnu banku iz kompanije su saopštili da ona donosi “bogato međunarodno iskustvo finansiranja velikih korporacija, investicija i projekata iz oblasti transporta, energetike, telekomunikacija, inovacija, zdravstva i drugih industrija, ali i iskustvo u finansiranju malih i srednjih preduzeća, koja su stub nacionalne privrede”.

Ona je preuzimajući funkciju u banci rekla kako će joj cilj biti da “doprinese razvoju privrede u Srbiji, ali i unapređenju kvaliteta života u zajednici”.

Dubravka Đedović rođena je u Beogradu, a osnovnu školu završila je u naselju Braća Jerković devedesetih godina prošlog veka. Roditelji su joj bili inženjeri, majka je završila jedan, a otac, rekla je, studirao dva fakulteta.
“Otac je bio jedan od prvih koji je u staroj Jugoslaviji radio na istraživanju nafte sa partnerima iz Amerike, i jedan od prvih koji je u socijalizmu započeo preduzetnički biznis, koji se razvio kao jako uspešan, do njegove prerane smrti. Majka, iako je imala svoju karijeru u uspešnoj slovenačkoj firmi, maksimalno je bila požrtvovana za porodicu”, rekla je Đedović u intervjuu za časopis Karakter pre dve godine.

Sa 24 godine otišla je u Ameriku na postdiplomske studije menadžmenta na UCLA.

U međuvremenu u Beogradu je završila Ekonomski fakultet, potom magistrirala finansije i menadžment na SDA Bocconi Univerzitetu u Milanu i Anderson školi mendžmenta u Los Anđelesu.

U gotovo svakom intervjuu Đedović govori koliko su za nju važni mediji, a upravo na jednom je započela karijeru.

Počela je kao TV producent na CNN International, gde je organizovala izveštavanje sa brojnih događaja iz regiona, ali i sa ratišta u Avganistanu.
Nakon toga, radila je na finansiranju projekata u zemljama regiona Zapadnog Balkana, potom bila zadužena za projekte Evropske investicione banke u Srbiji od 2008. do 2012, a u Beograd se iz Luksemburga vratila kao lider EIB u Srbiji.

Vodila je niz projekata javno-privatnog partnerstva, a za prvi takav projekat u Hrvatskoj Đedović je kasnije dobila i dve nagrade.

U jednom intervjuu Dubravka Đedović, koja se udala za bivšeg ragbistu i triatlonca Kristofa, rekla je kako je “usvojila” i odgajila dve devojčice i kako je u braku rodila još dvoje dece.

Govori četiri strana jezika engleski, francuski, italijanski i ruski.
Izvor: Kurir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner