Background adbanner
calendar

Ponedeljak 8. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Horoskop za 8. jul. 2024. godine: Vagama neko remeti planove, a jarčevi moraju dosta da uspore! NAKON RAZVODA OD TONIJA, PEVAČICA NIKAD BRUTALNIJA! DRAGANA MIRKOVIĆ IZNELA SVE DETALJE O TAJNAMA: “Uvek govorim istinu, pa ne moram da razmišljam šta sam prošli put rekla” “BIĆU NAJBOLJI TATA NA SVETU!” Filip Car o svojoj PROŠLOSTI “Ja koji sam LUD ću biti bolji roditelj od mnogih” (VIDEO) PROCURIO SNIMAK VRELE AKCIJE! Miona i Ša ne slute da se snima! Reper pribio pevačicu, pa je skinuo gaćice… (FOTO) MIRKA NAPUSTILA PORODIČNI DOM SA DECOM:”Istina je, za vikend sam otišla” Ša se bori sa ZDRAVSTVENIM PROBLEMOM? Uživo u programu saopštio DIJAGNOZU, javnost zabrinuta Kardašijanka lansirala PILULE koje za 28 DANA ELIMINIŠU CELULIT! LEKARI APELUJU “Ne kupujte neproverene tablete” “GLEDAĆETE RAZVOD UŽIVO! NEKOME ĆU SE US*ATI U ŽIVOT” Ivan Marinković BESAN! Jelena mu je “NABILA ROGOVE” EVO KAKO JE TAMARA ĐURIĆ IZGLEDALA PRE SVIH OPERACIJA: Pojavila se šokantna fotka, komentari se nižu (FOTO) SAVETI ZLATA VREDNI KAKO DA POBOLJŠATE SAN! Nesanica vam više neće biti problem VELIKO SLAVLJE U DOMU STANIJE DOBROJEVIĆ! Starleta potvrdila srećne vesti, očekuje se Asminovo oglašavanje! (FOTO) IZBORI U FRANCUSKOJ NA IVICI HAOSA! Levica pobedila, Marin Le Pen optužila Makrona za jednu stvar! PREMIJER FRANCUSKE SAOPŠTIO DA PODNOSI OSTAVKU! TRUDNA MARGO ROBI! Pokušala da sakrije srećne vesti, evo šta ih je odalo ĆERKA ZDRAVKA ČOLIĆA U HOT IZDANJU! Una se utegla u minić i objavila vrele kadrove! (FOTO) ALEKSANDRA MLADENOVIĆ OTKRILA KAKO JE ZARADILA 500.000 EVRA! Priznala šta je sve morala da radi

CRNOGORSKA NVO TRAŽI POVLAČENJE UDŽBENIKA ISTORIJE U SRBIJI: Alergični na Srbe u Crnoj Gori!

Objavio: RHT
14/10/2022 5:33 AM

Crnogorska NVO Građanska inicijativa “21. maj” zatražila je povlačenje udžbenika “Istorija za četvrti razred gimnazije opšteg tipa i društveno-jezičkog smera”.

Foto: Screenshot Youtube

Ova nevladina organizacija tražila je od premijera i ministra spoljnih poslova, Dritana Abazovića i Ranka Krivokapića, da Vladi Srbije upute diplomatsku reakciju jer smatra da se u udžbeniku na “neprimeren i neutemeljen način govori o Crnoj Gori, nenoj politici i položaju srpskog naroda”.

Ministarstvo prosvete Srbije ovaj udžbenik je odobrilo za upotrebu u školama od školske 2021/22 godine, autori su dr Duško Lopandić, dr Ratimir Milikić i Manja Milinović, a izdavač je “Novi logos” iz Beograda.

NVO smatra osnovanim da država Crna Gora zatraži povlačenje ovog udženika iz upotrebe sve dok se ne izmeni sporni sadržaj u kojem se o Crnoj Gori, njenoj istoriji i državnosti, obnovi njene nezavisnosti i položaju srpskog naroda u njoj govori, kako smatraju, van konteksta istorijskih i pravnih činjenica i mimo stvarne prakse uživanja i poštovanja ljudskih prava.

Navode da su se obratili i zaštitniku građana Srbije Zoranu Pašaliću, sa pritužbom i inicijativom da reaguje odgovarajućom preporukom prema prosvetnim vlastima Srbije jer je, navode, neprihvatljivo da se u otvorenom i demokratskom društvu udžbenička literatura zasniva na lažima i nacionalističkim konstrukcijama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner