Background adbanner
calendar

Ponedeljak 28. Oktobar, 2024

aktuelno ikonica Aktuelno
OVAKO IZGLEDA LUKS VILA FILIPA CARA U CRIKVENICI! Sve urađeno po poslednjim trendovima, a pogled sa terase kao iz bajke! (FOTO) “ISTORIJA SE PONAVLJA” Kristijan Golubović će PREVARITI ŽENU?! Mislio da ga kamere ne snimaju, pa priznao sve: “Ova mi dođe kao Stanija..” RASKRINKANA ENA ČOLIĆ! Učesnici je optužili za ŠOK STVARI, a evo šta je NJENO ZANIMANJE “Mozak jako voli šablone” Stručnjak u D-castu o kvalitetu sna: Evo koji je savet dao (VIDEO) MIONA I ŠA PRIKAZUJU LAŽNU SREĆU?! Repera tišti stara rana, dok nju to ne zanima?! Otkrivena bolna istina o odnosu rijaliti učesnika! “EMULGATORI SU DETERDŽENTI!” Trener u D-castu o depresiji i anksioznosti: Sve je zbog loše hrane! (VIDEO) “PRVU DEVOJKU SAM IMAO SA 30 GODINA” Šok detalji iz života Zdravka Čolića: Pevač otvorio dušu i priznao do sada nepoznate detalje VUČIĆ POSLAO SNAŽNU PORUKU “Važno je da vodimo računa da ono što smo teškom mukom izgradili nikada ne srušimo” NAŠ POZNATI GLUMAC ROĐEN KAO INVALID! Progovorio sve o hendikepu sa kojim živi oduvek, pa otkrio detalje iz detinjstva: “Bilo je zadirkivanja..” SRBIJA JE POUZDAN EVROPSKI PARTNER… Dačić u Budvi na Ministarskom forumu Evropska unija – Zapadni Balkan EVO KAKO IZGLEDA IVAN NAKON ŠTO GA JE PRETUKAO LUKA! Učesnik ne može da dođe sebi, lice u modricama i podlivima (FOTO) VIĐEN ALIJA BALIJAGIĆ?! PRIJAVIO GA MEŠTANIN?! Policija i vojska Crne Gore na tragu ubici za koga se tvrdi da je počinio jeziv zločin ubivši brata i sestru Milenku i Jovana! VUČIĆ UPALIO SVEĆU ZA PASTORA: U hramu Svetog Nikole u Žablju predsednik odao počast pokojnom lideru SVM (FOTO) “ČEKAM DA MI JAVE DA LI SAM ŽIV ILI MRTAV..:” Taki Marinković u lošem stanju, hitno hospitalizovan, Maja VAN SEBE! Vučić i Šujok položili vence u Muzeju žrtava racije PREDSEDNIK PORUČIO IZ ŽABLJA: Mi Srbi ne smemo zaboraviti – danas u Evropi nemamo bližeg i većeg prijatelja od Mađarske! (VIDEO) EVO U KAKVOM LUKSUZU ŽIVI EMINA JAHOVIĆ! U kući čak ima i teretanu, sada pokazala javno kako svoju liniju dovodi do savršenstva (FOTO)

CIRKUS: Odbrana Ivana Kontića sada tvrdi da video-snimci nisu originalni!

Objavio: RHT
13/10/2022 9:48 AM

Video-snimci sa kompjutera, koji su kao dokaz trebalo da budu prikazani juče u nastavku suđenja Ivanu Kontiću i drugima – u predmetu u kome je Kontić okrivljen za pokušaj ubistva Miljana Mandića u Novom Sadu – nisu prikazani zbog sprečenosti sudije ovdašnjeg Višeg suda Nataše Vojnović, zbog obaveza kojima je morala da prisustvuje, kako je to odmah na početku ročišta naglasila. Ti snimci treba da budu pokazani na narednom ročištu, zakazanom za novembar.

Printscreen

Na sudu su juče saslušani svedok Bojan Kulačanin, jedan od radnika kladionice ispred koje je Mandić pretučen 24. avgusta 2020, kao i veštak Uroš Muškinja koji je po nalogu tužilaštva veštačio dva hard-diska kompjutera i izdvojio 14 video-snimaka sa traženim periodom između 00.05 sati i 01.00 čas, i dao stručni pisani nalaz.

Podsetimo, pojedini video-snimci svireposti dospeli su više dana nakon događaja na društvene mreže i izazvali zgražavanje javnosti, zatim i prepirku policije i tužilaštva oko procesuiranja, a ono što je tada moglo da se vidi, pored ostalog, jeste da pretučeni muškarac leži nepomično na zemlji dok mu nasilnik savija ruke u laktovima.

Odbrana Kontića tvrdila je juče nakon saslušanja veštaka da sada ima novih saznanja, da ne postoji originalni video-zapis događaja, da tužilac nije dokazao da su to originali, već da je to nešto, kako je rečeno, što postoji na nekom kompjuteru, a da na drugom uređaju – hard-disku snimača, nema zabeleženog događaja koji je izbrisan.

Zamenik višeg javnog tužioca Aleksandar Amidžić, međutim, naglasio je da je još u istrazi utvrđeno da snimci na snimaču ne postoje.

Da bi se presnimio zapis na snimaču, prema objašnjenju veštaka, standardno je da prođe oko mesec dana, ali to ipak zavisi od kapaciteta hard-diska snimača, broja kamera na uređaju, kvaliteta odnosno rezolucije slike na kamerama.

Kontiću je produžen pritvor u kome se nalazi dve godine. On je nakon događaja uhapšen po poternici 11. oktobra 2020. u Podgorici.

Uoči jučerašnjeg ročišta, majka oštećenog Miljana Mandića Nataša Koprivica pozvala je medije mejlom da prate slučaj.

Pored Kontića, okrivljeni su i Ognjen Leđanac – za učestvovanje u tuči, i Luka Vukajlović – za pomaganje nakon krivičnog dela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner