Background adbanner
calendar

Petak 17. Maj, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Dnevni horoskop za 17. maj 2024. godine! Škorpijama je srećan dan, a vama? CELA ISTINA IZAŠLA NA VIDELO! Janjuš otkrio zbog čega konstantno ulazi u sukob sa Aneli HAOS KAČAVENDE I MARINKOVIĆA! Ivan nazvao Milenu babom, a ona ga matirala jednom rečenicom VREMENSKA PROGNOZA ZA 17. MAJ! Vraća se prolećno vreme, a evo gde će biti pljuskova PEVAČA NAPADAJU I OSUĐUJU SA SVIH STRANA! Izneo istinu u javnost pa dobio šamar realnosti! SLAVLJE U DOMU GVOZDENOVIĆA! Pevačeva majka se oglasila za Hype “Rodio nam se Ilija!” PREDSEDNIK SRBIJE OTKRIO VELIKU ISTINU: “Nikad mi neće oprostiti što sam ih o jadu zabavio”! POSLEDNJE ZBOGOM! Iznenada preminula zvezda serije koju su svi obožavali MNOGI MISLE DA PLIVA U NOVCU, A ONA PRIMA MINIMALAC! Voditeljka otkrila: “Pametno sam ulagala, pa se ne bojim minimalca” VUČIĆ GOSTOVAO NA RTS-u: SRBIJA POSTAJE ZNAČAJNA U SVETU, pa otkrio šta će uraditi ako 100 zemala ne bude glasalo protiv Srbije! KAD SE MAMA DŽEHVA NALJUTI ONDA PLJUŠTE TUŽBE?! Udarila na bivšeg zeta ANĐELA pa zapretila… RIJALITI UČESNICA OBELODANILA ŠOK DETALJE! Priznala: “Imala sam 14 godina kada me je dečko pretukao” HAOS NE PRESTAJE! Stanislav kuka jer je pogazio obećanje koje je dao ćerki! Maja besni na njegovu porodicu! “ZAMENIO SAM DVORAC NA DEDINJU ZA IMANJE NA SELU U LISOVIĆIMA” Saša Mirković poslao brutalnu poruku TEKTONSKE PROMENE U ISTORIJI RIJALITI PROGRAMA! Saša Mirković uradio što nije NIKO NIKADA na televiziji! SAŠA MIRKOVIĆ REAGOVAO POVODOM KASTINGA NA PINKU: “Samo ime rijalitija će se promeniti, sve ostalo će biti isto, KONKURENCIJA SE ZBUNULA”

TEŽAK DAN ZA OGNJENA AMIDŽIĆA!: ,,Sanjam oca i dan danas, mnogo toga je palo na moja leđa”

Objavio: RHT
09/10/2022 8:00 PM

Prošla je 31 godina od smrti kolege novinara Zorana Amidžića. Davne 1991. godine se dogodila stravična pogibija na Baniji u Hrvatskoj.

Foto: ATA Images


Zoran je bio na terenu, obavljao je novinarski zadatak. Ono što je te godine bio njegov zadatak jeste izveštavanje sa Banijskog ratišta. 9.oktobra 1991. godine sa ratišta stiže vest koja je potresla javnost.
Iz zasede ispaljeno je 200 metaka u automobil u kom su bile kolege Zoran Amidžić urednik dopisništva, Bora Petrović snimatelj, Dejan Milićević asistent snimatelja i Sretan Ilić urednik Radio Šapca. Ovo je težak dan za autora i voditelja Ognjena Amidžića.

– Nedostaje mi tata i znam da bi moj život bio potpuno drugačiji da se to nije desilo. Bio sam tinejdžer kada se to desilo. Mnogo toga je palo na moja leđa, trudio sam se da majci pomažem koliko sam mogao. Maksimalno se žrtvovala za mene i sestru i zato ću biti večno zahvalan. U jedan sat posle ponoć policajci su zakucali na naša vrata. Dobili su zadatak od nadređenih da nam jave loše vesti. Saopštili su baš meni. Imao sam samo 16 godina i morao sam da kažem majci i sestri da je tata ubijen.


Sanjam oca i dan-danas. Taj zločin nije rešen i i dalje lebdi u vazduhu. Bilo je nekih tragova i dokaza u istrazi, recimo zabeleške mog oca, koje je u trenutku pogibije imao u robi, očigledno su nekako došle do hrvatskih novinara. To je bio najopipljiviji trag koji je mogao da se prati tada, ali od toga nije blo ništa. Mislim da je i nemoguće otkriti posle toliko godina ko je počinilac, ali je jasno kao dan da su to uradile hrvatske vojne snage, tu nema filozofije.

Od tog dana je prošlo 31 godina, a ubistvo nikad nije rasvetljeno. Jedini trag na koji je policija naišla u istrazi je to što je nekoliko dana posle ubistva u hrvatskom listu izašla priča napisana na osnovu zabeleški koje je Amidžić nosio u torbici.

BONUS VIDEO:

HYPETV.RS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner