Fini, meki i ukusni čupavci jedan su od onih kolača koje obožavamo još od detinjstva. Gotovo da nema onoga ko ih barem jednom nije probao, a dobar recept za čupavce zlata vredi.

KLASIK KOJI NIKADA NE RAZOČARA!
Kombinacija kokosa i čokolade pravi je klasik koji nikada ne razočara, a ono što ovaj kolač čini posebnim jeste jednostavna priprema i neodoljiv ukus. Sočan biskvit natopljen čokoladnim kremom i uvaljan u kokos, gotovo se topi u ustima, dok izgledom osvaja već na prvi pogled.
Uz ovaj provereni recept, vaši čupavci će uvek ispasti jednako mekani, ravnomerni i primamljivi – bez obzira da li ih sečete na kocke ili pravougaonike.
Recept za čupavce
Sastojci za biskvit:
-
4 jaja
-
200 g šećera
-
100 ml ulja
-
200 ml mleka
-
300 g brašna
-
1 prašak za pecivo
-
1 vanilin šećer
Za glazuru:
-
200 g maslaca
-
200 g čokolade za kuvanje
-
200 ml mleka
Još:
-
200 g kokosovog brašna
Priprema:
-
Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu penasta. Dodajte ulje i mleko, a zatim prosejano brašno s praškom za pecivo. Sve dobro sjedinite.
-
Smesu izlijte u podmazan pleh i pecite na 180°C oko 25 minuta, dok biskvit ne porumeni.
-
U šerpici otopite maslac i čokoladu, pa dodajte mleko i kuvajte dok se ne sjedini u glatku glazuru.
-
Ohlađeni biskvit isecite na jednake kocke ili pravougaonike. Svaki komad kratko umačite u čokoladnu glazuru, a zatim uvaljajte u kokos.
-
Čupavci su spremni za posluživanje odmah, mada su još lepši kada malo odstoje.Hypetv.rs
Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na Instagramu, Facebook, Threads!
-