
Pohovani hleb, poznat i kao prženice, jedan je od omiljenih doručaka širom sveta. Međutim, šta ako nemate jaja pri ruci ili ih iz zdravstvenih ili ličnih razloga ne konzumirate?
Rešenje dolazi u vidu recepta za prženice bez jaja, koji je postao pravi hit među ljubiteljima doručka. Mnogi koji su ga isprobali tvrde da je ukus gotovo identičan tradicionalnim prženicama hrskav spolja, mekan iznutra i podjednako ukusan.
U nastavku vam donosimo jednostavan recept, a količine lako možete prilagoditi svojim potrebama.
Sastojci:
– 2 kriške hleba
– Biljno mleka
– malo margarina
– Po želji: cimet, šećer, med, sir, šunka…
Priprema:
Na srednjoj vatri rastopite puter u tiganju. Položite hleb i prelijte ga mlekom. Pospite cimetom (ako želite slatku verziju) i pecite dok hleb ne upije mleko i ne postane zlatno-smeđi i hrskav.
Saveti za savršene prženice bez jaja
Slatka verzija: Dodajte cimet, šećer, servirajte sa medom, džemom ili kremom.
Slana verzija: Preskočite cimet kada pravite prženice i servirajte sa pavlakom, sirom, šunkom ili kiselim mlekom.
Ako do sada niste probali ovaj recept, pravo je vreme. Uz samo jedan osnovni sastojak – mleko, i bez jaja, dobijate ukusan, hrskav i hranljiv doručak koji se uklapa u svačiji budžet.
Hypetv.rs/Najžena/M.K.
GLEDAJTE NAS!

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na Instagramu, Facebook, Threads!