
Topla, kremasta i neodoljiva domaća paradajz čorba sa mekanim knedlama pravi je gastronomski zagrljaj koji greje dušu i mami osmeh na lice. Ovo jednostavno, a bogato jelo idealno je za svaki dan, posebno u danima kada vam treba nešto utešno i domaće.
Sastojci:
– svež paradajz
– crni luk
– začini po ukusu (so, biber, suvi začin, lovorov list)
– malo ulja i brašna za zapršku
– voda u kojoj se kuva povrće
Za knedle:
– 1 jaje
– 1 kašika margarina
– 3–4 kašike griza
– prstohvat soli
Priprema:
Paradajz i crni luk kuvajte zajedno dok potpuno ne omekšaju.
Nakon kuvanja, sve propasirajte ili izmiksajte štapnim mikserom, pa procedite po želji.
Na malo ulja napravite laganu zapršku s brašnom, pa je dodajte u čorbu zajedno sa začinima i vodom u kojoj se kuvalo povrće.
Za knedle, umutite jaje s margarinom, dodajte griz i prstohvat soli, pa ostavite smesu da odstoji nekoliko minuta.
Kada čorba proključa, kašičicom vadite knedle i spuštajte ih direktno u čorbu. Kuvajte ih oko 10 minuta, dok ne omekšaju i narastu.
Na kraju dodajte seckani peršun ili list celera za osvežavajući finiš.
Poslužite toplo i uživajte!
Ova kremasta čorba sa knedlama nije samo obrok, to je mali ritual topline i ukusa, koji nas podseća na miris kuće i porodičnog ručka.
Hypetv.rs/M.K.
GLEDAJTE NAS!

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na Instagramu, Facebook, Threads!