EVO KAKO DA VAM PILETINA UVEK BUDE SOČNA! Nikada više neće biti suva, topi se pod viljuškom!
EVO KAKO DA VAM PILETINA UVEK BUDE SOČNA! Nikada više neće biti suva, topi se pod viljuškom!

Zaboravite na suvu i prepečenu piletinu, tajna sočnog mesa koje se topi pod viljuškom krije se u jednom osnovnom sastojku: soli.
Naime, najčešći razlog zbog kog piletina postaje tvrda i suva jeste predugo pečenje ili previsoka temperatura. Međutim, stručnjaci ističu da je pravilna marinada ključ uspeha.
EVO KAKO DA VAM PILETINA UVEK BUDE SOČNA! Nikada više neće biti suva, topi se pod viljuškom!
ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA Evo kada ove godine pomeramo kazaljke na satu
Dovoljno je da se piletina potopi u slan rastvor (brining) ili premaže suvom marinadom sa solju, malo ulja i začinima, te ostavi da odstoji između dva i šest sati. Ovaj postupak omogućava da meso zadrži vlagu, pa ostaje meko i sočno čak i nakon termičke obrade.
Saveti za pečenje:
– Idealna temperatura rerne je oko 180°C.
– Nakon pečenja, meso treba ostaviti da „odmori“ nekoliko minuta pre sečenja, na taj način sokovi se ravnomerno raspoređuju i meso ostaje ukusno.
Korišćenje termometra za meso dodatno olakšava pripremu i smanjuje mogućnost greške. Pored toga, ovaj jednostavan trik štedi vreme, olakšava kuvanje i garantuje savršen rezultat – bilo da spremate porodični ručak ili večeru za goste.
Hypetv.rs/M.K.
GLEDAJTE NAS!

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na Instagramu, Facebook, Threads!