EVO KAKO SE DOBIJA NAJHRSKAVIJI POMFRIT KOD KUĆE: Samo ga prelijte ovom tečnošću pre prženja i biće savršen!

Bilo da se služi uz roštilj, meso, ribu ili samo uz kečap i majonez, pomfritu je zaista teško odoleti. Ipak, pravi izazov nastaje kada pokušamo da ga spremimo kod kuće, retko kada ispadne onako hrskav i zlatne boje kao u restoranima.
Dobra vest je da postoji jednostavan trik koji rešava ovaj problem, i što je najbolje, ne zahteva nikakvu specijalnu namirnicu. Tajna je u piću koje gotovo svi već imamo u frižideru!
RECEPT ZA NAJSOČNIJE POSNE PUNJENE PAPRIKE: Ukusan ručak za celu porodicu!
EVO KAKO SE DOBIJA NAJHRSKAVIJI POMFRIT KOD KUĆE: Samo ga prelijte ovom tečnošću pre prženja i biće savršen!
Reč je o gaziranom, providnom slatkom soku! Mehurići iz soka čine da krompir postane neverovatno hrskav spolja, a mekan iznutra. Ova neobična metoda postaje sve popularnija među kuvarima i ljubiteljima domaće hrane.
Ako do sada niste probali ovu foru, pravo je vreme da iznenadite sebe i goste savršenim domaćim pomfritom koji može da parira onom iz restorana.
Kako funkcioniše ovaj trik?
Kiselost i mehurići iz sprajta prodiru u krompir, omekšavaju ga i pripremaju za prženje. Na taj način on spolja dobija savršeno hrskavu koricu, dok iznutra ostaje mekan i sočan. Sve što je potrebno jeste da krompir, isečen na trake, na kratko potopite u sprajt. Dovoljno je da odstoji minut ili dva, pa da ga zatim izvadite i dobro obrišete ubrusom kako ne bi ostalo viška tečnosti. Nakon toga, ide pravo u vrelo ulje.
Rezultat?
Pomfrit kakav niste do sada probali – zlatan, hrskav i sa posebnim ukusom koji ga čini drugačijim od klasičnog. Uz to, možete ga služiti na sve načine: kao prilog mesu ili ribi, u kombinaciji sa salatom, ili jednostavno samostalno, uz neki omiljeni sos.
Hypetv.rs/M.K.
GLEDAJTE NAS!

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na Instagramu, Facebook, Threads!