RECEPT ZA SAVRŠENE POSNE SALČIĆE: Prave se od samo pet sastojaka!
RECEPT ZA SAVRŠENE POSNE SALČIĆE: Prave se od samo pet sastojaka!

Ako ste u potrazi za savršenom poslasticom koja će zadovoljiti sve kriterijume posta, a pri tom ne zaostaje ni po ukusu ni po teksturi za tradicionalnim verzijama, imamo pravi recept za vas!
Ovi posni salčići se pripremaju bez kvasca i jaja, brzo su gotovi, a rezultat je prava mala čarolija – meki, prhki i toliko ukusni da će nestati sa stola u trenu. Idealni su za sve prilike: od prazničnih trpeza do svakodnevnog uživanja, a posebno će obradovati one koji poste.
RECEPT ZA SAVRŠENE POSNE SALČIĆE: Prave se od samo pet sastojaka!
RECEPT ZA NAJSOČNIJE POSNE PUNJENE PAPRIKE: Ukusan ručak za celu porodicu!
Potrebno je:
– 500 grama brašna,
– 200 mililitara piva,
– 50 mililitara kisele vode,
– 50 mililitara ulja,
– korica limuna,
– 1 vanilin šećer,
– 1 do 2 kašike šećera,
– malo soli;
Za nadev:
– 100 grama mlevenih oraha,
– malo šećera;
Priprema:
Prosejte brašno sa praškom za pecivo, pa dodajte ulje, pivo i kiselu vodu. Zamesite testo, a zatim dodajte narendanu koru limuna, šećer i vanilin šećer.
Testo treba da bude mekano. Ako je suviše tvrdo, dodajte još malo kisele vode, a ako je previše meko, dodajte još malo brašna. Kratko ga obradite rukama dok ne dobijete glatku smesu.
Oblikovanje i pečenje
Razviti testo u pravougaonik, pa ga iseći na trake. U mlevene orahe dodati malo kisele vode i šećera ili pekmez, pa sve dobro izmešati.
Kašičicom vaditi fil i stavljati ga na dno svake trake. Presaviti testo, pa pritisnuti samo ćoškove, nikako sredinu. Nožem iseći salčiće, pa ih poređati u pleh.
Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 30-40 minuta, dok ne dobiju lepu, zlatnu boju.
Hypetv.rs/M.K.
GLEDAJTE NAS!

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na Instagramu, Facebook, Threads!