RECEPT ZA SAVRŠENU POSNU CARSKU PITU: Ako je ovako pripremite, ostaće sveža i meka danima!
RECEPT ZA SAVRŠENU POSNU CARSKU PITU: Ako je ovako pripremite, ostaće sveža i meka danima!

Posna carska pita pravo je kulinarsko otkriće za sve koji žele da uživaju u bogatom ukusu, a pritom ostanu verni posnim navikama. Ova jednostavna, ali izuzetno ukusna pita predstavlja idealan izbor za one koji tragaju za zdravom, laganom i brzo pripremljenom poslasticom.
Ono što ovu pitu izdvaja jeste njena izuzetna svežina, čak i nakon nekoliko dana ostaje mekana i sočna, što je čini savršenim izborom za praktičan obrok ili užinu tokom cele sedmice. Sa minimalno sastojaka i bez komplikovane pripreme, posna carska pita lako će pronaći svoje mesto na vašoj trpezi.
RECEPT ZA SAVRŠENU POSNU CARSKU PITU: Ako je ovako pripremite, ostaće sveža i meka danima!
Bilo da postite, pazite na ishranu ili jednostavno volite lagane zalogaje punog ukusa, ovaj recept će vas osvojiti već nakon prvog zalogaja. Ukus i miris ove pite osvojiće celu porodicu, a verujemo da će brzo postati jedan od omiljenih specijaliteta u vašem domu.
„SLAVNA“ PITA KROMPIRUŠA BOŽA VREĆA: Ovaj recept morate da probate! (VIDEO)
Sastojci:
– 3 šoljice običnog belog brašna
– 3 šoljice kukuruznog brašna
– kesica praška za pecivo
– 3 šoljice kisele vode
– 3 šoljice ulja
– 3 kisela krastavčića
– 1 šargarepa iz turšije
– 2 paprike iz turšije
– 150 g biljnog kačkavalja
– pola kafene kašičice soli
– origano ili bosiljak (opciono)
– čeri paradajz za dekoraciju (opciono)
Priprema:
U činiju sipajte obično belo brašno, kukuruzno brašno i prašak za pecivo. Krastavčiće i šargarepu izrendajte, a papriku iseckajte na sitne kockice, pa dodajte smesi. Potom ulijte kiselu vodu i ulje, posolite i dodajte 100 grama biljnog kačkavalja iseckanog na kockice. Varjačom dobro izmutite sve sastojke dok smesa ne postane kompaktna.
Sipajte smesu u silikonske kalupe, preko pripremljene smese pospite preostalih 50 grama kačkavalja koji ste prethodno sitno izrendali, odozgo dodajte origano ili osušeni bosiljak, pa stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite dvadesetak minuta.
Zahvaljujući ulju carska pita će biti vazdušasta, a tokom pečenja kockice biljnog kačkavalja će se rastopiti, pa će pita imati neodoljiv ukus. Kačkavalj na gornjem sloju pite će se takođe rastopiti i stvoriti divnu koricu koja čuva svežinu unutar pite.
Ovako spremljenu posnu carsku pitu možete da služite dok je topla, ali i kad se sasvim ohladi kao deo predjela, uz dodatno iseckane kockice biljnog kačkavalja i čeri paradajz.
Hypetv.rs/Srbija Danas/M.K.
GLEDAJTE NAS!

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na Instagramu, Facebook, Threads!