EVO KAKO DA VAM PEŠKIRI BUDU MEKANI: U Turskoj ih samo ovako peru!
EVO KAKO DA VAM PEŠKIRI BUDU MEKANI: U Turskoj ih samo ovako peru!

Turski način pranja peškira podrazumeva posebnu pripremu i korišćenje sode bikarbone kako bi peškiri ostali mekani, upijajući i sveži.
Nakon kupovine, peškire treba potopiti u vodu na nekoliko sati, a po mogućstvu i do 24 sata, kako bi se vlakna opustila. U vodu se može dodati nekoliko kašičica sode bikarbone radi osvežavanja tkanine.
EVO KAKO DA VAM PEŠKIRI BUDU MEKANI: U Turskoj ih samo ovako peru!
Prilikom redovnog pranja, savetuje se viša temperatura (40–60°C) zbog uništavanja bakterija, a u bubanj mašine može se dodati nekoliko kašika sode bikarbone.
Ona uklanja neprijatne mirise, uništava mikrobe, poboljšava upijanje i održava peškire mekanim, bez upotrebe omekšivača koji mogu oštetiti vlakna.
Hypetv.rs/Najžena/M.K.
GLEDAJTE NAS!

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na Instagramu, Facebook, Threads!