Ukusna i brza domaća jela! Ručak za 7 dana
Ukusna i brza domaća jela!
Donosimo vam predlog za narednih 7 dana za idealan ručak! Obradujte čalnove vaše porodice vašim raznovrsnim jelovnikom!

Klasična srpska musaka od krompira idealna za ponedeljak
Krompir isecite što tanje na krugove. Luk prodinstajte na masti, pa mu dodajte meso i začine. Sve izmešajte i sklonite sa ringle. Bešamel sos spremite tako što ćete na masti propržiti brašno i dodati mleko. Kada se zgusne, dodajte neki lep domaći sitan sir. Zapecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 45 minuta. Po vrhu iseckajte svež peršun i poslužite.
Špagete bolonjeze super za utorak
Prodinstajte meso i luk, dodajte začine i paradajz sok. Sve kuvajte oko 20 minuta. Skuvajte šapagete al dente, zatim ih izmešajte sa sosom i preko narendajte kačkavalj.
Ukusna i brza domaća jela!
Pohovana piletina sa krompir salatom obrok za sredu
Piletinu isecite tanko, posolite, uvaljajte u brašno pa u jaja i pecite na malo masti ili ulja. Ispečenu piletinu prvo stavite na ubrus da se iscedi višak masnoće. Poslužite je uz krompir salatu.
Piletina u kari sosu sa pirinčem brz ručak za četvrtak
Kockice piletine prodinstajte na ulju, zajedno sa belim i crnim lukom. Sve izmešati, dodati kurkumu i kari. A potom i biber i so. Zatim naliti pavlaku za kvuanje. Sve ostaviti da se skrčka oko 10 minuta. Poslužiti uz pirinač i sezonsku salatu.
Petak – Pečena pastrmka sa blitvom i krompirom
Pastrmku dobro oprati, zaseći je što sitnije i usoliti dobro. Pržiti je na vrelom ulju dok ne dobije lepu zlatnu boju. Ostaviti je na ubrus da se iscedi od viška ulja.
Subota – Juneći gulaš sa pire krompirom
Prvo iseckajte povrće što sitnije pa ga stavite u dublju šerpu da se dinsta na masti ili ulju. Kada se sve lepo izdinsta, dodajte junetinu što sitnije seckanu. Posle dodajte 1 kašiku brašna da gulaš dobije gustinu. Na kraju sitno seckan peršun.
Nedelja- sarma, staro srpsko jelo
Luk prodinstajte na masnoći. Dodajte meso i slaninu pa sve izmešajte sa začinima. Zatim filujte listove kiselog kupusa. Slažite u dublju šerpu koju ste bogato namazali sa masti. Kada poređate sarme, dodajte malo dimljenih kostiju. Nalijte vode i kuvajte što duže to bolje.
Hypetv.rs S.S. Informer
ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPP, VIBER I TELEGRAM
Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na Instagramu, Facebook, Threads!