Background adbanner
calendar

Ponedeljak 28. Oktobar, 2024

aktuelno ikonica Aktuelno
AKCIJA ENE I PEJE PRED SVIMA! Nisu mogli da se obuzdaju, ona skočila na njega, učesnici u neverici posmatrali! Vojaž SPUSTIO KOLEGE! Popularni reper mnoge oduvao: “Mogu i ja za neke starije svašta da kažem” (VIDEO) GLEDAJTE HYPE TV! Čovek kome se POJAVLJUJE KRST NA ČELU gostuje u (NE)dokazanima, evo kada! (VIDEO) GODINU DANA OD TRAGIČNE SMRTI METJU PERIJA! Vila u kojoj je pronađen prodata njoj! Evo kako izgleda! (FOTO) ADAM ADAKTAR PRIZNAO DA LI MU FALI OTAC! Samoprozvani “Bog obrva” javno progovorio o njemu! LEPA LUKIĆ PALA NIZ STEPENICE! Pevačica završila u TEŠKOM STANJU, hitna pomoć momentalno reagovala! PROCURILA EKSPLICITNA FOTOGRAFIJA ANITE STANOJLOVIĆ: Neukrotive GRUDI samo što ne eksplodiraju, nakon raskida sa Anđelom traži novog FRAJERA! KOJI JE TO SASTAV ZA BOLJI POČETAK I KRAJ DANA?! ODLOŽENO SUĐENJE ŽERARU DEPARDJEU! Najozloglašeniji francuski glumac se tereti da je napastvovao žene! TERZA RAZOTKRIO SVOJ ODNOS SA SOFIJOM! Stavio sve karte na sto, u sve umešao i trudni Milicu, LJUBAVNICA ĆE NAPRAVITI SKANDAL! USNIMLJEN EGIPATSKI BOG ANUBIS NA VRHU KEOPSOVE PIRAMIDE?! Misteriozna pojava zaprepastila svet! Nikome nije jasno kako se ovo dogodilo! (FOTO) PEJA BRUTALNO ISPROZIVAO ENU! Nikad žešći okršaj u rijalitiju, RASKRINKAN NJEN ŠOK PLAN: “Rodiću dete, uzeću njegovu genetiku…” UZNEMIRUJUĆA SCENA U RIJALITIJU: Učesnik nasrnuo na 20 godina mlađu devojku, držao je za ruku i na SILU ljubio! Kamera sve snimila! KRISTIJAN TVRDI DA UČESNICA HOĆE DA BACI CRNU MAGIJU NA NJEGA! Golubović kaže da ga je žena Kristina Spalević upozorila na to pre ulaska u rijaliti: “Video sam da mi stavlja dlake u piće..” CITY HYPE: Provozali smo se sa Desingericom u njegovom najnovijem automobilu! Tea Tairović o saradnji sa Sekom Aleksić, Nemanja Stevanović o kolegama! “DOKAZ DA ALKOHOL…” Procurio šokantan snimak Ene Čolić: Uvija se u šok izdanju na afteru, ovo je sve vreme krila od svih! (VIDEO)

NOVA EPIDEMIJA! Izdato jezivo upozorenje, evo o čemu se radi!

Objavio: RHT
28/10/2024 1:37 PM

NOVA EPIDEMIJA!

U svetlu sve većeg broja virusnih interakcija između životinja i ljudi, ugledni infektolog dr Vajs istakao je da bi novo pandemijsko širenje virusa moglo biti pred vratima. Što ne znači nužno posledice slične pandemiji koronavirusa.

foto: Pixabay

Upozoravajući na mogućnosti, stručnjak je naglasio da “nikako ne želi da širi paniku”, ali da je važno biti informisan i spreman. Virus se konstantno menja: pandemijski potencijal influenca virusa. Vajs je objasnio da influenca virus ima mogućnost da pogađa više različitih vrsta – ptice, svinje, ljude – zbog čega stalno evoluira.

NOVA EPIDEMIJA!

“Može se desiti da se pojavi novi virus koji sadrži delove različitih influenca virusa iz raznih životinjskih vrsta, a koji je zarazan za ljude i za koji imuni sistem nije pripremljen”, rekao je on. Takva promena mogla bi izazvati novu ozbiljnu epidemiju ili čak virus sa pandemijskim potencijalom.

Ptičji grip, jedna od varijanti influenca virusa, već predstavlja svojevrsnu “tihu pandemiju” koja se širi Evropom i pretežno pogađa ptice.

“Milioni ptica su pogođeni, a mnoge uginu,” napominje Vajs. Istovremeno, registrovano je nekoliko stotina slučajeva među ljudima koji su imali blizak kontakt sa zaraženim pticama, a smrtnost među njima iznosi oko 50%. Iako direktan prenos sa čoveka na čoveka još nije zabeležen, Vajs navodi da se prenos može dogoditi preko domaćih životinja. Kao što je bio slučaj sa farmama u SAD gde su se zaraze širile kontaktom sa kravama.

Hypetv.rs/alo/J.V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner