Background adbanner
calendar

Ponedeljak 14. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
NAKON ABORTUSA MILJANA SE LJUBI SA OVIM!? Kamera sve zabeležila, muk! ZOLA IMA DA POLUDI Skandal na košarkaškoj utakmici! Igrač Barselone udario sudiju po zadnjici! (FOTO) OD BEDE DO LUKSUZA! Trnovit put našeg pevača mnoge šokirao! Sada ima bazen u kući i nekretninu na egzotičnoj destinaciji (FOTO) PRVO OGLAŠAVANJE ANE ĆURČIĆ! “NIJE DOŠLO DO POMIRENJA! Bila sam PROFESIONALNA! Ne biram ja kolege” Nakon zajedničke slike sa Sašom Mirkovićem i Zvezdanom Slavnićem Ana BESNO PORUČILA:”Pružena mi je RUKA SPASA” NOVI RAT! JANJUŠ I IVANA SU SE POSVAĐALI! Nastala opšta pometnja, usijale se mreže “I TREBA DA JE IZUDARA” Sejo Kalač ŠOKIRAO IZJAVOM nakon vesti da je PRETUČENA PEVAČICA – JEZIVO MILICA POLSKAJA ŠOKIRALA! Umesto da doji bebu, ona svoje mleko maže na lice?! (FOTO) USKORO KREĆE GREJNA SEZONA! Sve što je potrebno da znate da biste bili potpuno spremni VREMENSKA PROGNOZA! U Srbiji danas oblačno i suvo vreme! Najviša temperatura do 24 stepena ŠOK POTEZ MIRKE VASILJEVIĆ! Glumica donela odluku! NASTAO HAOS! EVO KAKO JE KIKI STAR NEKADA IZGLEDALA! Tvrdila da je sve fotke iz tog perioda POCEPALA, raskrinkano njeno pravo lice (FOTO) JABLANICA SE OPRAŠTA OD 18 ŽRTAVA POPLAVA! Dženaza zakazana za utorak! Dok se potraga za nestalim osobama nastavlja TERZINA DEVOJKA GLAVNA JAHAČICA! Od prizora svi šokirani! DANAS JE VELIKI PRAVOSLAVNI PRAZNIK, POKROV PRESVETE BOGORODICE! Veruje se da ispunjava NAJVEĆU ŽELJU Serija zemljotresa danima trese srpski grad!PODRHTAVANJE SE OSETILO OD VRANJA DO SEVERNE MAKEDONIJE! BROJIMO SITNO DO “FARMA HYPE” Društvene mreže se usijale, RIJALITI KOJI MENJA PRAVILA IGRE POČINJE USKORO! Spajanje zabave i društvene odgovornosti

VUČEVIĆ DANAS SA ŠOLCOM: Deset godina “BERLINSKOG PROCESA”

Objavio: RHT
14/10/2024 7:59 AM

VUČEVIĆ DANAS SA ŠOLCOM

U Berlinu će danas biti održan samit “Berlinskog procesa” na kojem će učestvovati predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević, a domaćin skupa biće nemački kancelar Olaf Šolc.

Foto: Milos Tesic/ATAImages

Današnjim samitom u Berlinu obeležava se i deset godina ovog procesa, a na jubilarnom skupu učestvovaće i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, premijer Vučević će u okviru. “Berlinskog procesa” učestvovati na panelima posvećenim regionalnoj saradnji i zajedničkom regionalnom tržištu, kao i Zelenoj agendi, povezivanju i energetici.

Šolc će, kako se očekuje, zvanično otvoriti Samit zajedno sa Ursulom fon der. Lajen, a potom će održati dva radna sastanka i radni ručak na kojima će sa učesnicima razgovarati o temama kao što su regionalna saradnja i zajedničko regionalno tržište, zelena agenda za. Zapadni Balkan, a tema će biti i budućnost Berlinskog procesa.

Predviđeno je, prema najavi iz nemačke vlade, da se potpiše Deklaracija podrške. Akcionom planu o zajedničkom regionalnom tržištu, kao i Sporazum o pristupu visokom obrazovanju.

Vučević je uoči Samita rekao da je Berlinski proces značajan za regionalnu stabilnost, kao i da je uz manji ili veći uspeh ostvario rezultate koji nisu za potcenjivanje, te da je Srbiji važno sve što doprinosi stabilizaciji regiona, sve što nas udaljava od sukoba i što donosi benefit za građane, što stvara uslove za rast plata i penzija.

On je dodao da u Berlin ide, ne sa strahom, već sa dozom opreza, jer, kako je rekao, uvek postoji opcija da neko i taj skup iskoristi za neku optužbu na račun Srbije.

On je izrazio zabrinutost da bi mogla da se dogodi i neka nova provokacija. Prištine, ali se, kako je rekao, nada da toga neće biti.

Vučević je dodao da će i predsednik privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti takođe biti u. Berlinu, da nema bilateralni sastanak sa njim, ali da će biti u formatu gde će se nalaziti zajedno.

Berlinski proces je pokrenut 2014. godine na inicijativu tadašnje nemačke kancelarke Angele. Merkel i od tada se Samit održavao u raznim gradovima, u Londonu, Parizu, Beču, Poznanju i drugim gradovima.

Na Samitu, koji se održava najmanje jednom godišnje, sastaju se lideri. Zapadnog Balkana i njihovi partneri, uz prisustvo predstavnika institucija EU, međunarodnih finansijskih institucija i civilnog društva.  

Berlinski proces je uspostavljen kao format za regionalnu saradnju na Zapadnom Balkanu, kao i za podršku procesa pristupanja EU.

Neki od ključnih prioriteta. Samita su ekonomska saradnja kroz produbljivanje zajedničkog regionalnog tržišta, energetska sigurnost i tranzicija, zeleni program za usklađivanje regiona sa ciljevima. EU, povećanje povezanosti kroz infrastrukturne projekte i drugo.

Tokom godina,. Berlinski proces je evoluirao i sada uključuje sastanke ministara i brojne prateće događaje kao što su. Digitalni samit, Biznis forum, Forum mladih, Forum civilnog društva i Forum o rodnoj ravnopravnosti.

hypetv/Alo!

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPPVIBER I TELEGRAM.

SVE VESTI O “IMANJU”, NAJVEĆEM RIJALITI FORMATU NA BALKANU, ČITAJTE KLIKOM NA OVAJ LINK

PRODAJA KARATA ZA KONCERT ACE LUKASA I EVROPSKU PREMIJERU FILMA “STRAVIČNO” KLIK OVDE

Za 65 dana kreće vaš omiljeni rijaliti “Hype Farma”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner