Background adbanner
calendar

Ponedeljak 30. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“RASKINUO SAM SA DEVOJKOM” Gagi Đogani u suzama, nije mogao da izdrži “KAKO ĆEMO BEZ NJEGA, TEŠKO NAM JE” Goca Džehverović u suzama, ne može da se smiri GLEDAOCI ZGROŽENI! KAČAVENDA SKOČILA DA BIJE UROŠA! Haos u rijalitiju: “Sprečite nasilje” LOVA DO KROVA! Ova 4 horoskopska znaka će plivati u parama! KALINIĆ RAZVOD KRIO GODINU DANA?! Isplivali novi šok detalji, evo kod koga trenutno živi HARIS DŽINOVIĆ IZNEO SVE DETALJE O NOVOJ LJUBAVI NAKON ROČIŠTA SA MELINOM SVE OTKRIO! Pevač sve priznao PUKLA 100.000 EVRIĆA ZA OPERACIJE! Pevačica je ulošila čistavo bogatstvo u svoj izgled! MELINA ŠOKIRALA IZJAVOM O ĐINI:”Kao što vidite, nas dve se potpuno razlikujemo” TINA IVANOVIĆ POKAZALA TELO! Pevačica u šestoj deceniji izdominirala – izvadila SILIKONE! Stesala se i zategla evo na koji način! (FOTO) “MOJ BRAT NIJE DIGAO RUKU NA SEBE! SEKTA JE KRIVA” Vivijen iznela priču koja ledi krv u žilama: “Našli su ga golog i bosog” OD RUŽNOG PAČETA DO LABUDA! Razvojni put Slađe Lazić Poršeline! Užička Stanija bi ove fotke zapalila! “BEOGRAD DANAS PRAVI RAZLIKU” Predsednik Srbije poručio: “Srećan sam što postajemo sve atraktivniji i uskoro Srbiju niko neće moći da pretekne” VUČIĆ ODGOVORIO NA PROVOKACIJE MILA ĐUKANOVIĆA! “I jedan i drugi smo opsednuti Srbijom, JA JE VOLIM, A ON JE MRZI” UŽIVO OBRAĆANJE PREDSEDNIKA SRBIJE: “Imamo mnogo novca na računa, ali su zahtevi ljudi postali veći” VUČIĆ OTVORENO O PRIJATELJSTVU SA BIN ZAJEDOM! Prisetio se ove šeikove rečenice – “rekao sam mu da sam IMAO SAN” ANITA DONELA ŠOKANTNU ODLUKU NAKON RASKIDA SA ANĐELOM! Stanojlovićeva više neće da čeka, ovo želi da uradi što pre!?

SKUPŠTINA SRBIJE USVOJILA REBALANS BUDŽETA! Poznato koliko novca ide u zdravstvo, porodice i prosvetu

Objavio: RHT
30/09/2024 7:29 PM

Skupština Srbije usvojila rebalans budžeta

Najnovija!

foto:hype/ilustracija

foto:hype/ilustracija

Skupština Srbije usvojila rebalans budžeta

Skupština Srbije usvojila je rebalans budžeta za ovu godinu, budžet uvećan za 132,5 milijardi dinara i iznosi 2.173 milijarde dinara.

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas izmenu Zakona o budžetu za ovu godinu. Budžet Srbije povećan je za 132,5 milijardi dinara i iznosi 2.173 milijarde dinara.

Za rebalans budžeta glasalo je 136 poslanika, a protiv je bilo 51, uzdržanih nije bilo, a nije glasalo šest poslanika.

Poslanici opozicionih partija u Skupštini Srbije nisu glasali za predloženi rebans budžeta.

Skupština Srbije odbacila je svih 119 amandmana koje su narodni poslanici uložili na predložen rebalans budžeta.

Premijer Miloš Vučević rekao je ranije obrazlažući predlog zakona da je rebalans razvojni i da donosi dosta dobrih vesti za građane i državu. Izdvaja se više novca i za podršku porodicama sa decom za 25 milijardi. Dodatnih oko 20 milijardi ide za zdravstvo, kao i oko 20 milijardi dodatnih za poljoprivrednike.

Vučević je istakao da je predloženi rebalans budžeta za ovu godinu rezultat ekonomskih i fiskalnih pokazatelja u toku 2024. godine, kojim je povećana projekcija BDP-a za ovu godinu sa 3,5 odsto na 3,8 odsto. “Spram toga smo definisali prihode i rashode i predložili povećanje budžeta Republike Srbije za ovu godinu za 132,5 milijarde dinara.

Budžetski deficit i dalje držimo ispod onog nivoa kako smo dogovorili sa MMF. I pre svega ističem da nivo javnog duga po našoj projekciji neće preći 51,5 odsto od BDP-a. To je više nego dobar rezultat imajući u vidu sve ekonomske trendove koje vidimo u evrozoni”, rekao je Vučević na sednici Skupštine Srbije sumirajući raspravu o rebalnsu budžeta koja je počela prošlog ponedeljka.

On je naveo da se u zaštitu životne sredine ulaže dodatnih tri milijarde dinara direktno u ministarstvo. Ali da, u okviru ulaganja u zaštitu životne sredine, postoji i budžet koji se nalazi u Ministarstvu za građevinarstvo, u iznosu od 10 milijardi za prečistače, za uređenje deponija. Odnosno divlje deponije, uređenje regionalnih deponija.

Vučević je rekao da je budžet za prosvetu rebalansom povećan za 12 milijardi u odnosu na početni budžet za 2024. godinu.

“Od toga, od tih 12 milijardi, za osam milijardi je veći budžet ili veći fond za plate zaposlenih u prosveti. Imamo preko 1.000 više zaposlenih u prosveti”, naveo je Vučević.

Istakao je i da je budžet za odbranu naše države veći za 57,2 milijarde i da smo došli na nivo koji je nekad bio nezamislen, da nam je budžet za odbranu 2,5 odsto BDP-a.

“Srbija polako, ali sigurno ulazi u najbrže rastuće privrede u Evropi”

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali rekao je ranije da Srbija ima drugi najveći rast BDP-a u Evropi u prvoj polovini godini od 4,3 odsto rasta. Isto tako, da polako, ali sigurno ulazi u najbrže rastuće privrede u Evropi.

Isto tako i da je rebalans posledica odličnih rezultata koje postiže srpska ekonomija, kao i većih prihoda od predviđenih.

Mali je rekao da taj predlog Zakona proizilazi iz stanja u kojem se naša privreda trenutno nalazi i da je definisan ciljevima i opredeljenim ciljevima koje su definisani u programu Srbija 2027.

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su i izmene i dopune Zakona o budžetu Republike Srbije za 2024. godinu sa Odlukom o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2024. godinu, odlukom o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Finansijskog plana Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za 2024. godinu. Odlukom o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Finansijskog plana Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika za 2024. godinu. Odlukom o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Finansijskog plana Nacionalne službe za zapošljavanje za 2024. godinu.

Hypetv.rs/E.B.

BONUS VIDEO:

“Miljana Kulic krije da je abortirala! Aneli mi je smestila diskvalifikaciju!” Marija Malivuk

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPPVIBER I TELEGRAM.

SVE VESTI O “IMANJU”, NAJVEĆEM RIJALITI FORMATU NA BALKANU, ČITAJTE KLIKOM NA OVAJ LINK

PRODAJA KARATA ZA KONCERT ACE LUKASA I EVROPSKU PREMIJERU FILMA “STRAVIČNO” KLIK OVDE

402
GLASAJTE! DA LI ŽELITE DA GLEDATE NORMALAN RIJALITI “IMANJE” SA RADNIM NAVIKAMA

GLASAJTE!

DA LI BISTE VOLELI DA GLEDATE NORMALAN RIJALITI “IMANJE” SA RADNIM NAVIKAMA I DRUŠTVENOM ODGOVORNOŠĆU?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner