Background adbanner
calendar

Petak 27. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
SRBI SUTRA SLAVE VELIKOG MUČENIKA NIKITU! Ovaj posao morate već sutra da počnete, krajnje je vreme “BLOKIRALA SAM GA SVUDA, a sada je UŠAO U RIJALITI!” Izabela Alijoski o raskidu sa Kadrom “Dobila sam poziv” (PREMIJERA) FANOVI FILMOVA “HARI POTER” OPLAKUJU ČUVENU PROFESORKU MEKGONAGAL! Ova uloga je obeležila život Megi Smit! (FOTO) “ZABRANJENO TI JE DA SPOMINJEŠ MOJE IME” Bivša žena Dade Polumente ključa od besa, obratila mu se šok porukom: “PAZI SE” “MUŠKARAC KOJI ZARAĐUJE VIŠE BI TREBALO DA OBEZBEDI SVE DEVOJCI” Anja Bla progovorila o muško – ženskim odnosima i iznela svoj stav ANĐELO RANKOVĆ JE GEJ?! Skandalozna tvrdnja nakon raskida sa Anitom Stanojlović! Njegova prijateljica sve iznela u javnost!? ŠOK! ZAKUCALA SE U AUTO I ZA DLAKU IZBEGLA SMRT! Naša pevačica saznala da je devojka vara, a onda se napravila haos MILICA VELIČKOVIĆ DOBILA BRUTALNU PODRŠKU! Ovo niko nije očekivao! Sada je sve jasno kao dan! (FOTO) “SAVRŠENI ODNOS TRAJE 12 MINUTA” Goca Tržan ne može više da ćuti, iznela sve javno o intimi “Došao sam na sedam dana, ostao dvanaest godina” Amil Ćorović: “VOLIM SRBIJU, ima sve što nema Švajcarska” SRBIJA I BRAZIL NASTAVLJAJU SVOJU ZAJEDNIČKU MISIJU: Vučić uručio odlikovanje Seržiju Fransau Danezeu (FOTO) “ODRIČEM SE SVOJE PLATE ZA SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE, BOSANSKE DŽEMATE!” David Bilbija EKSKLUZIVNO u emisiji “D-Cast” otvoreno progovorio o svojoj kandidaturi! ORDEN ZA ČUVENU AMBASADORKU NIKARAGVE: Ona je imala najbolji govor tokom rasprave o rezoluciji o Srebrenici! “NISAM U MOGUĆNOSTI DA PRIČAM..” Anitina majka, Angelina, oglasila se EKSKLUZIVNO ZA HYPE TV nakon raskida njene ćerke sa Anđelom Rankovićem! VUČIĆ ODLIKOVAO PREDSTAVNIKA VENECUELE U UN “Orden srpske zastave prvog stepena nije samo lično priznanje, već i simbol zajedničke borbe za pravdu i mir” INDIRA LEVAK SE POMIRILA SA BIVŠIM MUŽEM?! Pevačica novim objavama bacila sve u rebus! Sada nikome ništa nije jasno! (FOTO)

JEDAN OD NAJBOLJIH SVETSKIH OČNIH HIRURGA NIKICA GABRIĆ PROGOVORIO O SVOJIM POČECIMA: “San mog oca bio je da obrađujem vinograd i gajim mandarine” (VIDEO)

Objavio: RHT
27/09/2024 4:38 PM

JEDAN OD NAJBOLJIH SVETSKIH OČNIH HIRURGA NIKICA GABRIĆ PROGOVORIO O SVOJIM POČECIMA!

Jedan od najuglednijih svetskih očnih hirurga svakako je prof. dr. sc. Nikica Gabrić koji je izveo preko 1.000 operacija na očima. Oftamolog klinike “Svjetlost” Sveučilišta u Rijeci, bio je gost jednog serijala u kome smo saznali sve o njegovim počecima, ali i karijeri.

foto: prinscreen/hrt1tv

Detinjstvo, osnovnu i srednju školu proveo je u rodnom Metkoviću. A Zagreb ga zove na studije medicine. Uz slike iz njegovog porodičnog albuma iz detinjstva, Gabrić je objasnio kako je tekao tok njegovog školovanja.

– Prvo sam mislio kada sam došao iz Metkovića da nisam ja nešto posebno pametan. Da su deca u Zagrebu puno pametnija, da su u bolje škole išli i bolje uslove imali. I da će oni bolji studenti biti, a ja da ću biti prosečan. Na prijemnom sam dobro rešio, i onda sam shvatio da sam bolji od drugih u nekim stvarima, dobio sam neko samopouzdanje.

JEDAN OD NAJBOLJIH OČNIH HIRURGA

Ja sam dugo vremena mislio da ću se vratiti u Metković, biti tu doktor i da ću obrađivati od oca vinograd i mandarine što je bio san mog oca. E onda kada mi je ponuđeno da ostanem na fakultetu, te godine 1984. su se smrzle mandarine u Metkoviću jer je bilo -7. Ja sam ostao u Zagrebu, a mislio sam da će mog tatu lupiti infarkt kada sam mu to saopštio. Tata je onda shvatio da je bolje da ja ostanem u Zagrebu jer mu odatle mogu više pomoći jer su se otvorila vrata sveta. – započeo je priču doktor Gabrić.

– Do 35. godine mislite da vi o nečemu odlučujete. A kada se zapitate zašto ste na ovom svetu onda spoznate da ne upravljate vi, svojim procesima, daju vam se neki darovi, a vi morate vratiti svemiru nešto ili vrhovnom biću ono za šta ste nagrađeni. U početku mi nije bilo jasno, a zašto sam se ja rodio. I onda postavljajući to pitanje došao sam do dve svrhe čoveka. Da genetski produžimo svoju vrstu inače bi kao vrsta izumrli. I ta biološka misija ima svoj nastavak... – objasnio je Nikica, a onda spomenuo ljude koji su mu pomogli, ali i one koji su mu možda na neki način zagorčali život.

– Ima ljudi koji su mi puno pomagali u životu, njih nekih 20 ili 30. Ali zato ima isto toliko njih koji su mi zagorčavali život. I pre deset godina shvatim da su mi jednako pomogli ovi koji su mi zagorčavali život i ovi drugi. Zašto? Zato što su me oni učinili sposobnijim da izađem iz zone komfora i da se sa njima borim i “tučem”. Ja sam bio sposobniji da savladam te probleme koje su mi oni nametali…..

Celu emisiju pogledajte ovde:

BONUS VIDEO:

Hypetv.rs/HRT1/J.V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner