Background adbanner
calendar

Nedelja 29. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
NATAŠU BEKVALAC JAVNO ZAPROSILA ČETIRI MUŠKARCA ISTOVREMENO! Pevačicu oduševili ovim gestom! (FOTO+VIDEO) MILAN KALINIĆ STAVIO TAČKU NA SPEKULACIJE! Glumac na pitanje o razvodu poručio samo jedno! OTKRIVENO KOLIKO ZARAĐUJU LUNA I MARKO! Od basnoslovne cifre zavrteće vam se u glavi! U pitanju je ogromna svota novca! Ovo je dokaz! (FOTO) TRUDNA MILICA ZAVRŠILA U BOLNICI NAKON SRAMNE PREVARE!? Pozlilo joj nakon Terzine javne preljube! Sve iznela javno: “Hoću da me pogleda u oči..” KO JE ŽENA MILANA KALINIĆA OD KOJE SE NAVODNO RAZVODI? Sandra izgleda kao boginja! Evo kako je glumac pričao o njoj! (FOTO) OD ANĐELA RANKOVIĆA NI TRAGA NI GLASA! Nestao nakon raskida sa Anitom! Javnost zabrinuta! Evo o čemu se radi! “NA SVAKI UGAO SAM OKAČIO TIJANINU FOTOGRAFIJU” Igor Jurić EKSKLUZIVNO u emisiji “Male stvari”! ADAKTAROVI OTKRILI POL BEBE! Andžela briznula u plač kada je videla ovu boju! Emocije pršte na sve strane! (VIDEO) ANITA VEĆ IMA NOVOG UDVARAČA!? Dva dana nakon što je javno rekla da je raskinula sa Anđelom na adresu joj stigao zavidan poklon! (FOTO) RAZVODI SE MILAN KALINIĆ?! Glumac nakon 18 godina braka ostavlja suprugu Sandru!? OVO JE PRAVO LICE JELENE MARINKOVIĆ! Komšije iz njenog rodnog mesta razvezale jezik! Otkrivena prava istina o njenoj porodici!? TRUDNA MILICA VELIČKOVIĆ SPREMA PAKAO TERZI! Nije svestan šta ga čeka! Iznela sve javno, ovo su svi detalji! GOVOR ALEKSANDRA VUČIĆA U UN JE PRIVUKAO PAŽNJU! Islamistička Al Džazira se pridružila napadima na srpskog predsednika zbog slobodarske politike ŽENA POKOJNOG MANDE OBJAVILA NJIHOVU EMOTIVNU FOTKU! Razlog je za slavlje, iako legendarni glumac više nije sa nama! (FOTO) “BESPREKORNO LOŠ” UGLEDAO SVETLOST DANA! Aca Lukas objavio dugo očekivani hit! (VIDEO) KATARINA LAZIĆ KAO OD MAJKE ROĐENA U DEVETOM MESECU TRUDNOĆE! Žena Darka Lazića izazvala skandal na društvenim mrežama novom objavom! Sve se vidi! ŠOK! (FOTO)

FENOMEN TEJLOR SVIFT! Šta se krije iza abnormalne popularnosti pevačice od koje “strahuje” i Tramp?!

Objavio: RHT
25/09/2024 7:29 PM

FENOMEN TEJLOR SVIFT! Šta se krije iza abnormalne popularnosti pevačice od koje “strahuje” i Tramp?!

Foto: Robyn BECK / AFP / Profimedia

Tejlof Svift neosporno je jedna od najvećih muzičkih zvezda današnjice, počev od zarade, posećenosti koncerata, pa do kandidata za predsednika SAD-a koji strepe od toga kome će ona dati podršku. Svi se pitaju kako je ona postala takav fenomen?

Upravo je usled njene nedavne podrške Kamali Haris i burne reakcije Donalda Trampa njena popularnost ponovo tema rasprava i analiza. Potvrda podrške Kamali objavljena na Instagramu, brzo je pokrenula vesti i analize u vezi s potencijalnim uticajem Tejlor Svift na kampanju.

FENOMEN TEJLOR SVIFT! Šta se krije iza abnormalne popularnosti pevačice od koje “strahuje” i Tramp?!

U svojoj objavi je objasnila svoju podršku Haris, a anketa New York Timesa, Philadelphia Inquirer i Siena College sprovedena između 11. i 16. septembra pokazala je da 44 posto verovatnih glasača ima pozitivno mišljenje o Tejlor, dok je 34 posto negativno gleda na nju.

Pre njenog iskazivanja podrške, Tramp je delio mimove generisane veštačkom inteligencijom lažno sugerišući da ga Tejlor Svift podržava.

Ipak, nakon što je pružila podršku Haris, kazao je da će platiti cenu.

“Nisam bio obožavatelj Tejlor Svift. Bilo je samo pitanje vremena. Nikako ne možete podržati Bajdena. Ipak, ona je vrlo liberalna osoba i čini se da uvek podržava demokrate. Verovatno će platiti cenu za to na tržištu”, poručio je Trump.

Zbog čega je ona toliko značajna?

Njenu popularnost pokušali su pojasniti i profesori na univerzitetima, ali i naučnici. Počela je u kantri muzici, upustila se u pop i istraživala alternativni rok, indie folk i elektronske stilove, brišući granice muzičkih žanrova.

Kritičari je opisuju kao kulturnu kvintesenciju (peti element) sa retkom kombinacijom uspeha na top listama, pohvala kritičara i intenzivne podrške obožavatelja, što je rezultiralo njenim širokim uticajem na i izvan muzičke industrije.

Svift je pokretala evoluciju muzičke distribucije, percepcije i potrošnje tokom 2000-ih, 2010-ih i 2020-ih, te je koristila društvene mreže da ukaže na probleme unutar industrije i društva u celini.

FENOMEN TEJLOR SVIFT! Šta se krije iza abnormalne popularnosti pevačice od koje “strahuje” i Tramp?!

Imajući snažan ekonomski i političku uticaj, podstakla je reforme u strukturama snimanja, striminga i distribucije za veća prava umetnika, povećala svest o kreativnom vlasništvu u smislu intelektualne svojine i predvodila je oživljavanje vinila.

Njen dosledan komercijalni uspeh opisuju kao bez presedana, s istovremenim uspesima u prodaji albuma, digitalnoj prodaji, strimingu, prodaji vinila, top listama i turnejama.

Bloomberg Businessweek je samu Svift opisao kao svojevrsnu “muzičku industriju”.

Billboard je opisao Svift kao “zagovornicu, ikonu stila, marketinškog čarobnjaka, plodnog tekstopisca, pokretača vizuelnih granica i putnog ratnika koji obara rekorde”. Njena turneja Eras (2023–2024) pokazala je ono što se smatra njenom kulturnom apoteozom.

Svift je predmet akademskog istraživanja, medijskih studija i kulturološke analize. Nekoliko akademskih institucija nudi kurseve o njoj.

Američka priča o uspjehu

Tejlor je jedna od najprodavanijih muzičkih umetnika svih vremena. Ona je najbogatija muzičarka i prva milijarderka u istoriji sa muzikom kao glavnim izvorom prihoda.

Kolumnista Guardiana Greg Jeriho nazvao je Svift “kulturnom vitalnošću” čija je dosledna popularnost, naglašena erom interneta, nadmašila popularnost Roling Stunsa, Boba Dilana, U2-a i drugih.

Svift je postala tinejdžerski idol nakon izdavanja debitantskog studijskog albuma 2006. Novinari povezuju njenu slavu sa “amerikanizmom”, a čak i njen dokumentarac nosi naziv “Miss Americana”. Sa svojim drugim studijskim albumom “Fearless” (2008), Svift je postala “narodna slavna ličnost u SAD-u”. Džek Diki iz Tajma je rekao da je Svift postala “najvažniji američki muzičar” do 2014. godine. Maksim je njenu karijeru nazvao “ključnom američkom pričom o uspehu”.

Svift je zahvaljujući tinejdžerskoj slavi te kontinuiranom radu i simboliziranju onoga s čim se društvo u SAD-u poistovećivalo, uz marljivost, feminizam te javnom isticanju stavova koji su u datom trenutku bili od značaja za američko društvo, te uz niz drugih sitnih faktora, postala svojevrstan fenomen današnjice.

Hypetv.rs/Klix.ba/M.K.

PRODAJA KARATA ZA KONCERT ACE LUKASA I EVROPSKU PREMIJERU FILMA “STRAVIČNO” KLIK OVDE

SVE VESTI O “IMANJU”, NAJVEĆEM RIJALITI FORMATU NA BALKANU, ČITAJTE KLIKOM NA OVAJ LINK

ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPPVIBER I TELEGRAM.

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

BONUS VIDEO:

SVE! SAD! VAŠ HYPE TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner