Background adbanner
calendar

Nedelja 1. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Pojavio se SNIMAK koji sve govori o Alenu Islamoviću i ATMOSFERI u Splitu! REAKCIJA PUBLIKE NA PESMU BIJELOG DUGMETA! (VIDEO) HYPE TV PROGRAM ZA PONEDELJAK 2. SEPTEMBAR 2024. GODINE! Evo KO JE GOST Dejana Dragojevića u “D-castu!” “GREŠKOM LEKARA SU MI IZ VAGINE KRENULE FEKALIJE” Nikad STRAVIČNIJA ISPOVEST Marije Dimić u emisiji “(NE)DOKAZANI” “ONA MI JE VETAR U LEĐA” Koja pevačica je pomogla mladom Roku Blaževiću? Sanja Maletić KRSTILA ĆERKU koju je dobila u 52. godini! Podelila sliku sa PRESLATKOM VANJOM! U narodnjoj nošnji poručuje: “Hvala Gospodu Bogu!” (FOTO) “Više NE RAZGOVARAM SA SANDROM REŠIĆ!” Savo Perović IZNEO KARTE NA STO “Kriva je ONA zato što…” (VIDEO) “Da je RADILA ZA PARE – SAD BIH IMAO ALBUM!” Savo Perović u Pretresu o MAJCI Blondi (VIDEO) ROKO BLAŽEVIĆ: “Ako nisi deo klana nećeš uspeti u muzičkoj industriji” Menadžer Bijelog dugmeta se oglasio POVODOM MEGA SKANDALA: “MOŽDA NEKOM SMETAJU…” Traži se ZABRANA ULASKA Alena Islamovića u HRVATSKU! Izazvao HAOS: Kažu da “promoviše nešto čega se svaka POŠTENA OSOBA STIDI” ŠUŠKE SAMO LETE! Poznata pevačica peva ČUVENI HIT dok je OBASIPAJU NOVCEM! “Kraljice, tako se to radi!” (VIDEO) “OPASNO JE LJUBOMORNA!” Era Ojdanić progovorio o svojoj 43 godine mlađoj devojci: “Teško je mene voleti!” TEODORA DŽEHVEROVIĆ OPISALA IDEALNOG MUŠKARCA! Pevačica otkrila šta očekuje od svog partnera! OD NOVEMBRA NOVA PRAVILA ZA ULAZAK U EVROPSKU UNIJU! Trebaće vam posebni sertifikati, ali ove grupe građana su izuzetak! TIJANA DAPČEVIĆ SE SKINULA U KUPAĆI U PETOJ DECENIJI! Pevačica ovim potezom oduševila pratioce! (FOTO) “DA LI SE TRENUTNO DR*GIRAŠ?” Deniz Dejm napravila HAOS U EMISIJI! Prvi put progovorila o detaljima ABORTUSA

OD NOVEMBRA NOVA PRAVILA ZA ULAZAK U EVROPSKU UNIJU! Trebaće vam posebni sertifikati, ali ove grupe građana su izuzetak!

Objavio: RHT
01/09/2024 2:54 PM

OD NOVEMBRA NOVA PRAVILA ZA ULAZAK U EVROPSKU UNIJU! Trebaće vam posebni sertifikati, ali ove grupe građana su izuzetak!

foto: pixabay

Od novembra ove godine, građanima Srbije i još 60 zemalja biće potrebna posebna prijava za ulazak u zemlje Unije, dok će od sredine sledeće godine biti neophodan i sertifikat ili dozvola za ulazak. Ipak, pojedine kategorije stanovništva biće izuzete od ovog pravila. Evo šta treba da znate o novim pravilima ulaska u EU.

OD NOVEMBRA NOVA PRAVILA ZA ULAZAK U EVROPSKU UNIJU! Trebaće vam posebni sertifikati, ali ove grupe građana su izuzetak!

Ulazno-izlazni sistem, poznatiji kao Entry/Exit Sistem (EES), predviđa prijavu za ulazak u zemlje Unije. Takođe, drugi korak, Evropski sistem putnih informacija i autorizacije (ETIAS), zahteva izdavanje dozvola za putovanje i biće predviđena provera putnika. Važno je napomenuti da ETIAS obrazac neće biti potreban za osobe koje već imaju važeću vizu ili boravišnu dozvolu u nekoj zemlji EU.

Postoje određeni izuzeci od novih pravila ulaska, poput nosilaca diplomatskih ili specijalnih pasoša čije zemlje imaju potpisane sporazume sa EU. Takođe, osobe sa dvojnim državljanstvom države članice EU ne moraju se prijaviti pod uslovom da putuju sa pasošem ili ličnom kartom te zemlje.

Posebni slučajevi ulaska

U slučajevima poput odlaska na lečenje, sahrane člana porodice ili obaveza pred sudom, putnici mogu popuniti ETIAS prijavu za tzv. ograničenu licencu sa navođenjem razloga. Dozvolu izdaje država u koju lice putuje i važi samo za putovanje u tu zemlju najduže 90 dana.

Za članove posade na brodovima i avionima za neke zemlje EU biće potreban ETIAS obrazac, dok za druge neće. Pre putovanja, važno je proveriti koji zahtevi se odnose na određenu situaciju.

Postoje izuzeci od plaćanja takse od sedam evra, poput dece koja putuju u zemlju u kojoj živi roditelj koji je državljanin EU ili član šengenskog sistema.

Uvođenje novih pravila za ulazak u EU predstavlja korak ka većoj bezbednosti i preciznijoj kontroli ulaska građana trećih zemalja u zemlje Unije. Ova nova pravila važna su za sve koji planiraju putovanja u EU i važno je da se unapred informišu o njihovim zahtevima i izuzecima.

Hypetv.rs/M.K.

PRODAJA KARATA ZA KONCERT ACE LUKASA I EVROPSKU PREMIJERU FILMA “STRAVIČNO” KLIK OVDE

SVE VESTI O “IMANJU”, NAJVEĆEM RIJALITI FORMATU NA BALKANU, ČITAJTE KLIKOM NA OVAJ LINK

ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPPVIBER I TELEGRAM.

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

BONUS VIDEO:

SVE! SAD! VAŠ HYPE TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner