Background adbanner
calendar

Petak 30. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
DENIZ DEJM UHVAĆENA IZA DRVETA KAKO U TORBU SAKRIVA OVO! Evo šta je radila nakon snimanja emisije “ShowBLIZ” HYPE TV PROGRAM ZA SUBOTU, 31. AVGUST! PEVAČ POSLE JEZIVE NESREĆE OSTAO INVALID! Sin mu je umro u 39. godini, danas živi teško! JANJUŠ SKOČIO NA MILENU! Odmah prekinut program, nastao NEVIĐENI HAOS! KONAČNO POKAZANE TEHNIKE ZA BUĐENJE ŽIVOTNE RADOSTI! Ekskluzivno u emisiji “Male stvari” sa Snežanom Dakić specijalni gosti koji će promeniti vaš pogled na svet! “DOBRO ME JE GUZIO” SKANDALČINA PRED “SHOWBLIZ”! Deniz Dejm priznala AKCIJU sa ZAUZETIM DEČKOM, javila se NJEGOVA DEVOJKA CITY HYPE! Indira Radić progovorila o estetskoj hirurgiji! Gasttozz opleo po kolegama! “SA ALEKSANDROM NAM SE DEŠAVAO ŽIVOT” Šok priznanje Dejana Dragojevića, u sve umešana i Ana Korać! “MOŽDA JE OTAC MRZEO MOJU MAJKU!?” Savo Perović STAVIO TAČKU na sve spekulacije o njemu i porodici: “Tukli su se!?” PREDSEDNIK FRANCUSKE ZAVRŠIO DVODNEVNU POSETU SRBIJI Makron i Vučić na otkrivanju ploče o završetku modernizacije aerodroma Nikola Tesla VUČIĆ SE OGLASIO VIDEO PORUKOM Njegove reči digle su Srbiju na noge! (VIDEO) EKSKLUZIVNO U EMISIJI “CAR CAST SA VA VANOM” DEJAN DRAGOJEVIĆ! Voditelj otkrio sve o popularnom sajtu Only Fans, pa spomenuo Dalilu Dragojević (VIDEO) SUZE! TAJANSTVEN POKLON U KUTIJI… Aneli šokirala Situ! Niko nije očekivao ovaj potez! Skupoceno iznenađenje, Jaško na aparatima (FOTO) HAOS U AMERICI! Muzička grupa “Vajt strajps” zabranila Trampu da koristi njihovu muziku! Pa mu zapretili tužbom “DEDA BRANISLAVA LEČIĆA SKOČIO U BUNAR I UDAVIO SE?!” O ovome se ćuti! Glumac zatečen pitanjem o TRAGEDIJI!

SVE ZASNOVANO NA NAUCI, ULOŽIĆEMO VIŠE NOVCA Vučić i Makron govorili na Forumu o mladima i veštačkoj inteligenciji u kompaniji

Objavio: RHT
30/08/2024 1:30 PM

Sve zasnovano na nauci, uložićemo više novca

Sve zasnovano na nauci, uložićemo više novca
FOTO TANJUG/ MARKO ÐOKOVIÆ/ bs, Sve zasnovano na nauci, uložićemo više novca

Predsednik Francuske Emanuel Makron, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem posetio je danas Galeriju Matice srpske u Novom Sadu, a potom i kompaniju “Šnajder elektrik” u Novom Sadu

Obraćanje Vučića i Makrona

Predsednik Aleksandar Vučića i Emanuel Makrona obraćaju se na Forumu o mladima i veštačkoj inteligenciji u kompaniji “InGrid- Sćneider Electric LLC” u Novom Sadu.

Vučić: Svako ima pravo na električnu energiju

– Pravo svakog čoveka je da ima pristup električnoj energiji, zato je bitno ulaganje u to. Sve je zasnovano na inovacijama, nauci, budućnosti, veštačkoj inteligenciji, svemu što ne poznajemo ali u čemu mladi mogu da nam pomognu. U to ćemo ulagati još više.   Još nismo uradili ni 5G mrežu ali verujem da ćemo i u taj posao da krenemo da uradimo. Posebno sam zahvalan, ovde u Novom Sadu imamo dobar tehnički fakultet, talentovane ljude, verujem da ćemo moći da uložimo više novca u budućnosti, da dobijemo još više studenata koji predstavljaju budućnost naše zemlje.

Vučić se zahvalio Makronu što je došao u Srbiju, i posetio Galeriju Matice Srpske.

Obraćanje Makrona

– Uvek smo ovde u čudnoj situaciji, trebalo bi da govorimo inteligentno o nečemu o čemu ljudi u publici znaju bolje od nas. Ako smo ovde da razgovaramo zajedno o veštačkoj inteligenciji to je zato što. Srbija ima važnu ulogu i predsedava grupom koju smo oformili. Potpisali smo i jedan sporazum juče koji je nosilac jednog ambicioznog projekta. Sve što smo juče potpisali nam omogućava da naše veze budu bolje struktuirane. Evropljani to sve gledaju sa distance, Kinezi i Amerikanci mnogo više investiraju. Imamo kapacitete, imamo mogućnosti. Kineskim modelom veštačke inteligencije vlada Vlada Kine. Imamo američki model koji razvijaju privatne firme, to je drugačije i vidimo to na raznim temama. Imamo preduzetnike koji odlučuju o tome. Da stavimo čoveka u centar svega što se dešava, to je nešto što karakteriše. Evropu i to treba da primenimo na veštačku inteligenciju, da ona bude u službi nečega što je naš kolektivni iteres.

Sve zasnovano na nauci, uložićemo više novca
FOTO TANJUG/ MARKO ÐOKOVIÆ/ bs, Sve zasnovano na nauci, uložićemo više novca

-Kineskim modelom veštačke inteligencije vlada Vlada Kine. Imamo američki model koji razvijaju privatne firme, to je drugačije i vidimo to na raznim temama. Imamo preduzetnike koji odlučuju o tome. Da stavimo čoveka u centar svega što se dešava, to je nešto što karakteriše. Evropu i to treba da primenimo na veštačku inteligenciju, da ona bude u službi nečega što je naš kolektivni iteres – dodao je.

– Zajedno treba da, ne kaskamo više, da investiramo više nego danas, da dostignemo nivo Kine i. SAD, a onda i da definišemo pravila kako ćemo o ovoj temi razgovarati na svetskom nivou. To bi trebalo da bude zasnovano na tri S, prvo je nauka. Drugo S je standard, potreban nam je zajednički standard. Treće su rešenja, potrebno je da imamo zajednička rešenja, koja će biti otovrena, to je važno i da imamo evropska rešenja. Glavni rizik naš je da zavisimo od standarda i rešenja koja neće biti evropski – rekao je Makron.

Makron: Impresivno videti sve te umetnike

Emanuel Makron izjavio je da je impresivno videti sve te umetnike i da mu je predstavljalo zadovoljstvo što je bio u Galeriji.    

– Obavezao sam se da sa predsednikom Vučićem dođemo u Galeriju u Novom Sadu. I kao što sam rekao timu i direktorki, jedino mi je žao što ne mogu da ostanem duže i moram da kažem da je impresivno videti sve te umetnike, gde vidimo kakav je način na koji nacija razmišlja i kako se ostvaruje kroz umetnike. Zadovoljstvo mi je što sam bio ovde – rekao je Makron za RTS.

Na pitanje da li je ranije znao o odnosu srpske i francuske umetnosti, Makron je odgovorio da je bio svestan te veze i naglasio da je divno i uživo videti jasnu ilustraciju te veze.

Predsednik Makron danas završava dvodnevnu posetu Srbiji, koju je juče započeo bilateralnim susretom dve delegacije u Palati Srbija u Beogradu.

hypetv/Alo!

ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPPVIBER I TELEGRAM.

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner