Background adbanner
calendar

Sreda 14. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Paradajz se JAKO BRZO POKVARI U FRIŽIDERU! Ovako ga čuvajte da se NE UBUĐA! EKSKLUZIVNO! Jana potpuno neprepoznatljiva! Evo gde smo uhvatili pevačicu i u čijem je društvu bila! (FOTO) KARAĐORĐE sve priznao: “Hteo sam ČABARKAPI da se OSVETIM zbog ALEKSANDRE, ali sada sam mu ZAHVALAN!” (VIDEO) VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA SVE SREDNJOŠKOLCE! Od danas do 16. avgusta polaganje završnog ispita u avgustovskom roku “Godinu dana sam TRPELA TORTURU!” Aleksandra Bursać prvi put o RATU sa Andreanom Čekić: “Osećam TEŽINU i dan-danas” KONAČNO SE OGLASILA! Luna Đogani usred skandala koji prolazi sa Markom, poslala jasnu poruku! Ina Gardijan bila U VEZI SA FUDBALEROM? Prelepa BRINETA koju OLIMPIJCI OBOŽAVAJU hrabro korača estradom, a ovo su DETALJI o njoj? “ANITI JE POBEDA OBEĆANA!! 70% ukućana imaju TERAPIJE” Bojana šokirala, ovi učesnici su “PRODUKCIJSKI IGRAČI”? POČINJE GOSPOJINSKI POST! Sveštenik Inž. Hadži Željko Jovanović detaljno govori o tome! Evo kako treba postiti ŠOK PREOKRET! Čim je potpisao papire za razvod Ivan Marinković se preselio kod Kulića u Niš?! Marija i Siniša ga primili oberučke (FOTO) Sloba Radanović RASKRINKAO našeg OLIMPIJCA?! Poznaje ga CEO ŽIVOT, zna ovu TAJNU! LJUBAVNI PROBLEMI, SVAĐA ILI MARKETING? Šta se dešava između Indi i Zorana Marjanovića? Šuška se da je pevačica očekivala verenički prsten, međutim… “JEZIVE SLIKE MOJIH POGINULIH PRIJATELJA IZ RIJALITIJA SU ME PROGANJALE” Tanja Obradović iz “Velikog brata” na Hype TV “Ovo nikome do sada nisam rekla!” AKO PUTUJETE U BUGARSKU NA LETOVANJE, PRIPREMITE SE! Jer vas očekuje NOVO PRAVILO NA PLAŽAMA! Turisti u šoku SVE JE POZNATO NA FUDBALSKOM TERENU! Evo kada će se Zvezda boriti za plasman u Ligu šampiona SVI SE PITAJU SAMO JEDNO! Šta se dešava sa odnosom Anđelove majke i devojke Anite Stanojlović? On je sve otkrio!

DANAS POČINJE GOSPOJINSKI POST, TRAJAĆE DO VELIKE GOSPOJINE! Važi za najstrožiji, i svaka žena obavezno treba da posti!

Objavio: RHT
14/08/2024 8:31 AM

DANAS POČINJE GOSPOJINSKI POST!

Gospojinski post, koji počinje danas, 14. avgusta i traje do 28. avgusta 2024. godine, priprema vernike za proslavu Uspenja Presvete Bogorodice, poznatog kao Velika Gospojina.

foto: Elmedin Hajrovic/ATAImages

Ovaj post, koji traje 14 dana, počinje na praznik Svetih mučenika Makaveja i smatra se jednim od najstrožijih postova u pravoslavnoj tradiciji, posebno značajnim za žene.

Tokom Gospojinskog posta, vernici se pridržavaju strogih pravila posta, posteći na vodi i ulju, osim na praznik Preobraženja Gospodnjeg 19. avgusta, kada je dozvoljeno jesti ribu. Ovaj post se smatra strožijim od Božićnog i Apostolskog posta, zbog velikog poštovanja prema Presvetoj Bogorodici.

Prvi put se spominje u spisima Teodora Studita 826. godine, a konačno je utvrđen na Carigradskom saboru 1166. godine. Post ima dve dimenzije – telesnu i duhovnu.

Telesni post podrazumeva uzdržavanje od jela životinjskog porekla, dok duhovni post zahteva odricanje od grešnih misli, želja i dela. Cilj posta je smirenje i duhovno osveženje kroz molitvu i odricanje, što vodi ka oslobađanju duha i tela od grešnih sklonosti.

Hypetv.rs/alo/J.V.

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPPVIBER I TELEGRAM.

SVE! SAD! VAŠ HYPE TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner