Background adbanner
calendar

Subota 3. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“NE KRIJEMO SE JER…” Ivan Marinković ne može više da ćuti, hitno se oglasio i priznao sve o novoj devojci! TUGA! “IMALI SMO 3 SMRTNA SLUČAJA ZA GODINU DANA!” Deni Boneštaj u suzama: “Nikada neću zaboraviti njegovu smrt, pozdravio se sa svima i samo naslonio glavu i preminuo” EVO KOLIKO ČESTO TREBA DA PERETE BRUSHALTER! Ukoliko to ne radite, može se stvoriti ova bolest “VRATIM SE U SOBU, OPET ISTA PRIČA…” Potresno priznanje Dragane Mirković: “Sedim i plačem…” OPUSTILA SE, PREBACILA NOGU, A GRUDI KIPE NA SVE STRANE! Džehva nikad vrelija, pokazala čime raspolaže, nauljena mami na greh! (FOTO) DEVOJČICA sa 18 MESECI dobila PRVU MENSTRUACIJU, a sa PET GODINA RODILA SINA! Ko je Lina Medina, NAJMLAĐA MAJKA na svetu? SRBIJA POTOPILA FRANCUSKU I PROŠLA U ČETVRTFINALE OLIMPIJSKIH IGARA! Delfini plesali kao nekada MINISTAR DAČIĆ POSLAO JAKU PORUKU IZ LOZNICE: “Oluja” podsetnik na najveći egzodus Srba u Evropi posle Drugog svetskog rata! VESNU ZMIJANAC URNISALI ZBOG PROVIDNE HALJINE, ONA IM ODMAH ZAPUŠILA USTA: “Grudnjak me steže i guši” NASTAO HAOS! TUČA U GRADSKOM PREVOZU U BEOGRADU! Žene su čupale i tukle zbog šok stvari, pljušte pretnje i uvrede! (VIDEO) OBRAĆANJE PREDSEDNIKA VUČIĆA U LOZNICI: “Oni kažu opet ćete na traktore, a ne razumeju da je traktor imenica mučenika…” “Nema više ŠTA DA OPERIŠE NA SEBI!” Na mrežama ŽESTOKO PROZIVAJU Maju i Stanislava, evo o čemu se radi! (FOTO) EMISIJA SNEŽANE DAKIĆ POMERA GRANICE! Dušan brutalno o muškarcima: “Samo ako to hoće, ne znači da treba da mu to daš” NIKOLIJA SE SKINULA, ZAPALILA INTERNET I POKAZALA ČIME RASPOLAŽE: Nikad vrelije izdanje pevačice, Relji neće biti dobro! OVO SU RODITELJI ŽELJKA JOKSIMOVIĆA! Majka ima BIZNIS, a otac se nikada ne pojavljuje u javnosti (FOTO) AKCIJOM BEOGRADSKE POLICIJE SPREČENA JOŠ JEDNA LIKVIDACIJA: Oglasio se ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić!

OČEKUJU NAS NOVA PRAVILA NA PUTEVIMA U SRBIJI! Evo šta će biti strogo ZABRANJENO, novo ograničenje stiže i za mlađe od 25 godina

Objavio: RHT
03/08/2024 5:15 PM

Nova pravila na putevima u Srbiji

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Nova pravila na putevima u Srbiji

Načelnik Uprave saobraćajne policije Vladan Nikolić istakao je da je na našim putevima nastradalo 257 lica samo ove godine.

Vladan Nikolić navodi i da je telesne povrede zadobilo oko 10.000 ljudi i da je čovek i dalje glavni uzročnik nesreće na putevima.

-Do ovoga trenutka na našim putevima od početka godine život izgubilo 257 lica i to je broj koji je na nivou prošlogodišnje statistike. Telesne povrede je zadobilo manje od 10.000 lica, odnosno negde 150 lica manje nego prošle godine. Ono što možemo da kažemo da je faktor čoveka najznačajniji i ono što mi moramo da radimo to je uticaj u tom smislu, naravno i na druge aspekte, putevi su takođe vrlo važni, ali faktor čoveka je najznačajniji i sve naše aktivnosti koje možete da pratite ovih dana su usmerene ka našim vozačima i apelima, propagandnim našim aktivnostima, edukativnim, informativnim ka njima, a naravno i onima koje se tiču represivnog delovanja policije – kaže Vladan Nikolić iz Uprave saobraćajne policije.

Mladi se zbog izazova bahate na putevima

Sve više mladih koji usled izazova ili trendova koje vide na društvenim mrežama počnu da se bahate na putevima, a Vladan Nikolić potvrđuje da postoji problem sa mladim i neiskusnim vozačima.

-Ja nikako ne bih sve mlade okarakterisao kao bahate. To je tačno da problem mladih i neiskusnih vozača postoji svuda u svetu, pa i kod nas. Mi smo se time bavili i kroz regulativu. Vi znate da mladi i neiskusni vozači, to jeste oni koji imaju probnu vozačku dozvolu, imaju značajna ograničenja, jača ograničenja nego drugi vozači. Sa time je javnost već upoznata, ali tačno je to da kod njih se često javlja nesklad između mogućnosti prohteva i mi vrlo često naše aktivnosti usmeravamo upravo ka lokacijama, ka mestima gde se mladi okupljaju – kaže Nikolić.

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Izmene zakona na pomolu

Ministar saobraćaja Goran Vesić najavio je izmene u zakonu o bezbednosti saobraćaja. Između ostalog, zabraniće se preticanje kamionima na auto-putu i ograničenje jačine motora vozačima ispod 25 godina.

Nacrt novog zakona trebalo bi da bude gotov za četiri meseca, ističe Nikolić.

– Prvo je obrazovana radna grupa za donošenje novog zakona koja u naredna četiri meseca treba da iznese novi nacrt zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. Tu će biti analizirane sve dosadašnje mere i biće uzete u razmatranje svih relevantnih predlozi za unapređenje saobraćajnog sistema – kaže Nikolić.

Sezona godišnjih odmora je u punom jeku. Unutar gradova ima manje saobraćaja, ali na regionalnim putevima i autoputevima situacija je drugačija. U toku je i kampanja “Vozi odmoran”. Ona ima za cilj da skrene pažnju svim učesnicima u saobraćaju na važnost bezbedne vožnje.

Hypetv.rs/E.B./Blic

BONUS VIDEO:

“Nije vazno da budete u pravu, vec da budete srecni!” Mirjana Bobic Mojsilovic

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPPVIBER I TELEGRAM.

SVE VESTI O “IMANJU”, NAJVEĆEM RIJALITI FORMATU NA BALKANU, ČITAJTE KLIKOM NA OVAJ LINK

PRODAJA KARATA ZA KONCERT ACE LUKASA I EVROPSKU PREMIJERU FILMA “STRAVIČNO” KLIK OVDE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner