Background adbanner
calendar

Petak 2. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Ivan PRETIO Jeleni DA ĆE DA SE U*IJE AKO GA OSTAVI?! Isplivali ŠOK NAVODI KEJT MIDLTON IMA ZABRANU DA NOSI JEDNU BOJU! Pored rigoroznog jelovnika, mora da vodi računa i o boji garderobe! SKANDAL! MAJA PROŽIVLJAVA DRAMU ZBOG STANISLAVA? Marinkovićeva sa DOKAZIMA spremna da ga PRIJAVI POLICIJI!? Sve o njegovim UCENAMA ispričala prijateljima u poverenju? HAOS NA AERODROMU! Sestre Bekvalac napravile DRAMU u Crnoj Gori?! Nataša provela PET SATI čekajući let za Beograd, a ovo je RAZLOG TESTOVI POKAZALI ZASTRAŠUJUĆE PODATKE! U tamponima otkriveni arsen, olovo i još 14 toksičnih metala “Srbija i Severna Makedonija će RAZVIJATI DALJE ODNOSE!” Susret Vučića i Siljanovske Davkove u MANASTIRU SV. PROHOR PČINJSKI (FOTO) SADA JE SVE OTKRIVENO! Kaća Živković se oglasila iz bolnice! Evo koje moćno ime je pevačica dala sinu! ŠOK FOTKA CARA DIGLA CRIKVENICU NA NOGE?! Filip jednim potezom otkrio gde se nalazi i sa kim, pa razljutio fanove koji žele njegovo pomirenje sa Aleks (FOTO) Tamara zaradila MILIONE od svojih NAGIH FOTOGAFIJA?! “Mama mi je VELIKA PODRŠKA U SVEMU!” (VIDEO) MUP UPUTIO APEL GRAĐANIMA! Čuvajte se tokom kupanja u rekama i jezerima KAKO OČISTITI ZAVESE bez skidanja GARNIŠNI? Uradite OVO i biće vam LAKŠE! “ČUDO OD DETETA” Angelina Topić uspela da izbori plasman u finale! Posle teške povrede i suza, jedva stoji na desnoj nozi! (FOTO) ANELI AHMIĆ PRIZNALA KOJI ZDRAVSTVENI PROBLEM IMA! Tek sada progovorila o neprijatnosti sa kojom se susrela Detalji POROĐAJA Katarine Živković! Pevačica doživela NAJVEĆU SREĆU, a svi se pitaju ko je njen PARTNER “NEKI KAŽU DA SAM BOLESTAN, ali ja SVOG PSA gledam kao SVOJE DETE! Kad vidim njegov OSMEH, to nema cenu!” Požgaj otvorio dušu u emisiji “ShowBLIZ” “Zamislite sa MOJIM OBAZIMA da idem na BOTOKS!” Zlata Petrović o ESTETSKIM KOREKCIJAMA!

ZNAČAJAN KORAK U ISTRAZI UBISTVA DANKE ILIĆ: Stigla DNK i GPS veštačenja

Objavio: RHT
02/08/2024 11:01 AM

Značajan korak u istrazi ubistva Danke Ilić

Facebook printscreen/Ivana Ilić/MUP/Levijatan

Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru preostalo je još oko dva meseca da prikupe sve dokaze protiv osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora.

Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru preostalo je još oko dva meseca da prikupe sve dokaze protiv osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora. U Tužilaštvo su stigla DNK i GPS veštačenja i u toku je njihova analiza.

Kako navode iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, veštačena su tri automobila i do sada je ispitano oko 25 svedoka.

Veštačenje GPS

Rezultat veštačenja od 26. marta pokazao je da su se osumnjičeni kretali vozilom pored kuće odnosno pojate u kojoj je Danka bila sa bratom i majkom.

Dva različita iskaza

Prvoosumnjičeni za ubistvo devojčice je saslušan 11. jula u VJT u Zaječaru na sopstveni zahtev i tada je u potpunosti negirao da je ubio devojčicu u Banjskom polju uprkos tome što je na prvom saslušanju do detalja opisao kako je izvršio krivično delo.

Tužilaštvo sada ima dva različita iskaza osumnjičenog, a Viši sud u Zaječaru će, kada za to bude vreme, proceniti koji je istinit.

Osumnjičeni i dalje u pritvoru

Kako se saznaje, osumnjičeni za ubistvo devojčice će, za sada, ostati u pritvoru.

– Biće ispoštovan rok do šest meseci za podizanje optužnice, a nadamo se da će optužnica i pre toga biti podignuta. Po prispeću svih veštačenja, videće se da li ima potrebe da se ponovo radi rekonstrukcija događaja – kaže izvor blizak istrazi.

Prema nezvaničnim saznanjima, u ovom slučaju se, za sada, neće dodatno ispitivati novi svedoci.

Sve priznao, pa porekao

Prvoosumnjičeni je na prvom saslušanju u VJT u. Zaječaru ispričao da je on bio na mestu suvozača u službenom automobilu “fiat panda”, dok je za volanom bio njegov kolega.

– Priznao je da je kolega automobilom oborio devojčicu koja je sama bila na putu, a da je on potom uneo u vozilo na zadnje sedište i da ju je golim rukama zadavio – rekao je izvor upoznat sa slučajem ranije.

Prema tadašnjim nezvaničnim saznanjima, prvoosumnjičeni je do detalja opisao zločin i priznao svoju i otkrio ulogu kolege u celom zločinu. Međutim, on nije želeo da otkrije gde se nalazi telo devojčice.

– Rekao je da su telo odneli na deponiju na. Starobanjskom putu, ali da je on telo premestio dva dana kasnije,. 28. marta, te da su mu u tome pomogli otac i brat. Tačnu lokaciju nije otkrio – rekao je naš izvor.

Suprotno od njega, kolega se na saslušanju nakon hapšenja branio ćutanjem, a onda je, početkom juna, odlučio da želi da progovori. On je u potpunosti negirao da ima bilo kakve veze sa nestankom i ubistvom devojčice iz Bora.

Međutim, prvoosumnjičeni je zatim negirao da je ubio devojčicu.

Za “Blic” se oglasio deda Danke Ilić, koji je rekao da je promena iskaza osumnjičenog očekivana.

Jedan preminuo, drugi na slobodi

Otac prvoosumnjičenog, koji se sumnjiči da je sinu pomogao da premesti telo dvogodišnje. Danke, pušten je. 29. maja na slobodu budući da mu je istekao dvomesečni pritvor u kom se nalazio zbog sumnje da je počinio krivično delo – pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Od samog početka, on se branio ćutanjem, a po izlasku iz pritvora, rekao je da nema šta da kaže.

Sa njim je uhapšen i njegov drugi sin, koji je preminuo samo dan kasnije u prostorijama Policijske uprave Bor.

On je, navodno, pre smrti priznao da je pomogao bratu da premesti telo Danke.

Nedugo nakon sahrane drugog sina, preminula je majka braće, a supruga, na čijoj su sahrani prisustvovali u pratnji policije i osumnjičeni i njegov otac.

hypetv/srbija danas

ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPPVIBER I TELEGRAM.

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner