Background adbanner
calendar

Četvrtak 1. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
OČEKUJU NAS PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM! Hitno upozorenje RHMZ, ova dva dela Srbije će biti na udaru SRBIJA SRUŠILA FRANCUSKU! Važna i velika pobeda, korak bliže polufinalu na OI SVI U ŠOKU ZBOG MILJANE KULIĆ! Rijaliti učesnica NEPREPOZNATLJIVA, fanovi zabrinuti! (FOTO) OVO JE KEJT MIDLTON ZABRANJENO DA JEDE! Bizaran jelovnik kraljevske porodice šokirao sve! DRAMA U CENTRU GRADA! ZAPALJEN AUTO rijaliti učesnice NASRED ULICE! ANĐELO RANKOVIĆ PRELOMIO I OTIŠAO! Nije mogao više da izdrži, očekuje se Anitina reakcija DRAGANA MIĆALOVIĆ ZAPEVALA! Glumica u duksu i bikiniju pustila glas i oduševila sve! (VIDEO) KARDI BI SE USRED TRUDNOĆE RAZVODI OD MUŽA! Varao je i lagao na sve strane, a njoj je prekipelo! “U zatvoru su izašli DEMONI iz mene!” Gastoz o Tajlandu, DEVOJCI, pa o Desingerici: “Ne bih mu dao da mi PLJUJE U USTA!” FILIP CAR ZAVRŠIO NA KLINICI U BOLOVIMA! Prizor zabrinuo sve OVE DVE NAMIRNICA DAJU NOVAKU NEVEROVATNU SNAGU! Ima ih u svakoj prodavnici, nisu skupe, a imaju snažan uticaj na organizam! OTKRIO ISTINU! “EDITA I JA SMO HTELI DA PREVARIMO NACIJU!?” Deni Boneštaj: “Neću više da živim u laži!” Pevač o njihovoj “ljubavnoj vezi” NOVAK ĐOKOVIĆ ZABRINUT! Njegove reči uplašile celu naciju, nije dobro! “ANITA JE OČEKIVANO POBEDILA! Narod je birao između devojke koja se odlučila da bude majka i žene koja je imala javno KIRETAŽU” Požgaj brutalno o rijaliti učesnicima NEUNIŠTIVI NOVAK ĐOKOVIĆ! KAKAV MEČ! Najbolji teniser sveta posle dramatičnih scena i povrede u polufinalu Olimpijskih igara! VUČIĆ O RUDARENJU LITIJUMA: Dok ne dobijemo sve garancije za zaštitu životne sredine neće biti kopanja

MEDIJI BRUJE DA SU ONE “BIOLOŠKI MUŠKARCI” U RINGU SA ŽENAMA!? Evo ko su Iman Helif i Lin Ju Ting!

Objavio: RHT
01/08/2024 8:22 PM

MEDIJI BRUJE DA SU ONE “BIOLOŠKI MUŠKARCI” U RINGU SA ŽENAMA!?

Foto: printscreen/youtub:eurosport/hype ilustracija

Italijanska bokserka Anđela Karini usred borbe predala je meč Iman Helif iz Alžira u osmini finala Olimpijskih igara u Parizu.

Iman Helif diskvalifikovana je prošle godine sa Svetskog prvenstva u Nju Delhiju, jer nije prošla test podobnosti. Kako se navodi, ustanovljeno je da je rođena kao muškarac i nije joj dozvoljeno da se takmiči sa ženama.

Međunarodna bokserska asocijacija (IBA), organizator Svetskog prvenstva, saopštila je tada da se Imane “pretvarala da je žena”. Na osnovu odrađenih testova, navodno, ustanovili su da ima XY hromozome (žene obično imaju XX parove hromozoma, a muškarci XY), piše “Tajms”.

Međutim, dobila je zeleno svetlo da se takmiči na Olimpijskim igrama u Parizu u kategoriji do 66 kilograma, što je izazvalo bes ostalih takmičarki.

No, Iman nije usamljena u takvoj situaciji.

Tu je i Lin Ju-Ting, bokserka s Tajvana koja se takmiči u kategoriji do 57 kilograma.

Odluka da se njima dozvoli učešće na OI je dočekana kao kontroverzna, a nekadašnji irski bokser i svetski šampion Bari Mekgigan zapitao se javno na društvenoj mreži Iks (nekadašnjem Tviteru) kako je moguće “da im je zapravo dozvoljeno da stignu ovako daleko” i ocenio to “šokantnim”.

Kako piše britanski Guardian, sve je počelo prošle godine, kada je Umar Kremljov, predsednik Međunarodne bokserske asocijacije, za vreme Svetskog prvenstva u boksu rekao za Tass da su, navodno, DNK testovi “dokazali da one imaju XY hromozome i zato su isključene iz sportskih događaja”.

Ova organizacija istakla je za Guardian da je odluku donela posle “sveobuhvatnog pregleda i da je cilj da se podrže pravičnost i integritet takmičenja”.

Nakon toga je, međutim, Međunarodnoj bokserskoj asocijaciji zabranjeno da vodi boks turnir na Olimpijskim igrama, zbog brojnih pitanja u vezi s upravljanjem i niza skandala u vezi sa suđenjem. To znači da se sada takmičenje u boksu na OI u Parizu održava pod okriljem Odeljenja za boks Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), koji ima blaža pravila.

MEDIJI BRUJE DA SU ONE “BIOLOŠKI MUŠKARCI” U RINGU SA ŽENAMA!?

Međutim, MyInfo, sajt MOK-a, priznaje da su obe bokserke prošle godine pala na testovima za rodnu podobnost.

U svom internom sistemu, koji je obezbeđen za novinare koji prate Oi u Parizu, MOK navodi da je Iman Helif bila “diskvalifikovana nekoliko sati pre meča protiv Jang Liju na Svetskom prvenstvu 2024. u Nju Delhiju, u Indiji. Nakon što njen povišeni testosteron nije uspeo da ispuni kriterijume podobnosti”.

Takođe, MOK priznaje da je Lin “oduzeta bronzana medalja pošto nije ispunila uslove za kvalifikovanje na osnovu rezultata biohemijskog teksta”.

Pravila o tome ko treba da se takmiči u ženskoj kategoriji su bila često tema u javnosti proteklih godina. A najviše se pričalo o američkoj transrodnoj plivačici Liji Tomas. Kako piše Guardian, manje je debate bilo o borilačkim sportovima, gde je rizik od ozbiljnih povreda daleko veći.

Naučna istraživanja su otkrila da je prosečna snaga udarca 162% veća kod osoba koje su prošle muški pubertet u odnosu na žene.

Hypetv.rs/Kurir/M.K.

PRODAJA KARATA ZA KONCERT ACE LUKASA I EVROPSKU PREMIJERU FILMA “STRAVIČNO” KLIK OVDE

SVE VESTI O “IMANJU”, NAJVEĆEM RIJALITI FORMATU NA BALKANU, ČITAJTE KLIKOM NA OVAJ LINK

ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPPVIBER I TELEGRAM.

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

BONUS VIDEO:

SVE! SAD! VAŠ HYPE TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner