Background adbanner
calendar

Ponedeljak 22. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
FINANSIJSKI HOROSKOP od 22.7. do 28.7: Devici se smeši NOVI IZVOR prihoda, Jarac je na VRHUNCU uspeha! SVI DETALJI O PREVARI! KATARINA GRUJIĆ RAZVEZALA JEZIK: “Nikada mu ne bih dala drugu šasnu” SUTRA VANREDNO ZASEDANJE SKUPŠTINE! Prva tačka – Deklaracija sa Svesrpskog sabora KULIĆI NAPUSTILI SRBIJU! Marija otkrila istinu, iznela sve detalje! (FOTO) SKANDAL NA PROSLAVI U MADRIDU! UEFA pokrenula postupak protiv evropskog prvaka zbog spornog skandiranja “MARIJA ŠERIFOVIĆ MI JE VIŠE OD PRIJATELJA” Pevačica konačno iznela sve detalje SVAKO IMA GODINU PREKRETNICU U ŽIVOTU! Evo kako da izračunate kada vas očekuje velika sreća ili pak… OPA, SVE PUCA! Đina u strastvenom zagrljaju, pritegao je, dohvatio… Đuvegija spustio ruke.. (FOTO) SKANDAL NE PRESTAJE! Matora raskrinkala bivšu drugaricu! Javno pokazala Rešićkine poruke, pa šokirala TOPALKOVA ĆERKA KRALA MUŽA VODITELJKI!? Helena svuda putovala sa oženjenim muškarcem Jednogodišnji dečak teško povređen u nezgodi na zip lajnu kod Novog Pazara! BUKTI RAT! CAR NAGAZIO ALEKS:”Slovenka čuva dete dok ova ode da napravi mačije oči i malo stavi botoks” BIVŠA DEVOJKA BAKE PRASETA SVA U MODRICAMA! Anja Bla objavila uznemirujuće fotografije povreda (FOTO) STANISLAV ČUO DA JE MAJA ZVALA FILIPA! “ODUVAO JE”! Evo šta se dogodilo iza zatvorenih vrata ŽARKU LAUŠEVIĆU POSTHUMNO NAGRADA “Pavle Vuisić” na Filmskim susretima u Nišu U SRBIJI DANAS PRETEŽNO SUNČANO I TOPLO! Temperatura do 34 stepena

ŽARKU LAUŠEVIĆU POSTHUMNO NAGRADA “Pavle Vuisić” na Filmskim susretima u Nišu

Objavio: RHT
22/07/2024 9:16 AM

Lauševiću posthumno nagrada “Pavle Vuisić”

Nagrada “Pavle Vuisić” za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem filmu osim Svetozaru Cvetkoviću, biće dodeljena posthumno Žarku Lauševiću. Na otvaranju ovogodišnjih Filmskih susreta u Nišu.

Foto: Printscreen Instagram

Ovaj 59. festival glumačkih ostvarenja igranog filma biće održan od 24. do 30. avgusta. A u takmičarskom programu učestvovaće 12 ostvarenja.

Da je Svetozar Cvetković ovogodišnji dobitnik nagrade za životno delo “Pavle Vuisić”, saopštilo je Udruženje filmskih glumaca Srbije još u maju. A sada organizatori navode da će ovu nagradu “Pavle Vuisić” dobiti i posthumno Laušević koji je preminuo krajem 2023. godine.

Žarko Laušević je bio jedan od miljenika niške publike, a na Filmskim susretima je osvojio dva Gran prija i “Cara Konstantina”.

Podsetimo, Žarku Lauševiću je skoro posthumno dodeljena nagrada “Specijalni Ernest”, a nagradu je primila njegova supruga Anita. Kada je reč o programu ovogodišnjih Filmskih susreta, iz NKC-a saopštavaju da je selekciona komisija odabrala je 12 filmskih ostvarenja za glavni takmičarski program.

Program će otvoriti prve večeri, 24. avgusta, drama “Za danas toliko” u režiji Marka Đorđevića. Kao i “Nedelja”, biografski film o Džeju Ramadanovskom koga tumači Husein Alijević.

Drugog dana festivala na programu će biti film Dragana Bjelogrlića “Čuvari formule”. Kao i “Poslednji strelac” reditelja Darka Nikolića u kojem glume Nenad Jezdić i Miloš Timotijević.

Srpska premijera filma “Megdan: između vode i vatre”, zakazana je za 26. avgust, kada će biti i niška premijera ostvarenja “78 dana”.

“Heroji Halijarda” u režiji Radoša Bajića na programu su 27. avgusta. Nakon čega će biti prikazana porodična komedija Koste Đorđevića “Sunce mamino”.

Hypetv.rs/informer/J.V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner