Background adbanner
calendar

Utorak 16. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
PAKAO ZA TURISTE KOJI KREĆU ZA GRČKU! Svi alternativni putevi zakrčeni! Čeka se minimum 2 sata Dnevni horoskop za utorak, 16. jul: Bikovi će imati problema u ljubavi, a Ribe čeka emotivni raskol DAČIĆ: HELIKOPTERI SA VATROGASCIMA KREĆU UJUTRU! Srbija šalje pomoć Republici Severnoj Makedoniji u gašenju požara ŠTA AKO NA LETOVANJU OSTANETE BEZ PASOŠA? Ovo je detaljna procedura ako vam neko ukrade dokumenta NEDELJNI HOROSKOP! OPREZ! Vodite računa, zvezde vas upozoravaju UNA ČOLIĆ SE SKINULA U TOPLES, PA POZADINU STAVILA U PRVI PLAN! Ćerka Zdravka Čolića šokirala objavom! (FOTO) OPA! PUKLA TIKVA! MC STOJAN DOBIO PEDALU!? Zorana šeta fudbalera!? Pevačicu sportista odveo na more TRAGIČNA SUDBINA! “MOJA MAJKA JE IZVRŠILA SUICID!” Pevačica Dragica Zlatić jecala u suzama tokom emisije: “OTAC JE TUKAO MAMU, GLEDALI SMO TO!” LUKA I SOFIJA ISKEŠIRALI 2.500.000 EVRA ZA STAN! Prve komšije im Đokovići, luks nekretnina se nalazi u Crnoj Gori na ovoj lokaciji! TANGICE SE UVUKLE, SVE PUCA! ZAPALILA MASU! Vrela, a tek od pogleda na grudi se diže pritisak! (FOTO) PRVO OGLAŠAVANJE MIONE:”Bila sam kod roditelja uzela sam svoje stvari” “ANITA NE VOLI ŽENE!” Ekskluzivno u D-Castu-u Milica Veselinović: “Mensur mi nije davao da nosim pocepane farmerke!” ZA SAMO JEDNU PESMU DOBILA POLA MILIONA EVRA! Pevačicu kitili zlatom, prizor od kog se zavrti u glavi NAJSKUPLJA KUĆA NA ESTRADI, ZASTAJE DAH OD POGLEDA! VILA NA DEDINJU, STILSKI NAMAŠTAJ, SKUPOCENE SLIKE! Uložila pola milona! Baškari se u luksuzu! (FOTO) “BAJI PUKAO ALBUM, PA HOĆE REKLAMU PREKO MENE!” Desingerica brutalno uzvratio Slobi Radanoviću “On i ja u duetu, to je samo SAN! I to KOŠMAR!” JEDINI MUZIČKI MENADŽER KOJI IMA MUZIČKO OBRAZOVANJE! Detalji iz života Saše Mirkovića koje niste znali a OVE REČI su njegova VODILJA KROZ ŽIVOT

ŠTA AKO NA LETOVANJU OSTANETE BEZ PASOŠA? Ovo je detaljna procedura ako vam neko ukrade dokumenta

Objavio: RHT
15/07/2024 11:56 PM

Šta ako na letovanju ostanete bez pasoša?

Foto: Pinterest

Ako vam neko ukrade putne isprave na letovanju, putni list za povratak u zemlju brže se može izvaditi ako kod sebe imate kopiju pasoša i dve fotografije. Milan Vukosavljević iz Ministarstva spoljnih poslova kaže da uvek preporučuju da se pasoš ne nosi na plažu, već kopija. Aleksandar Seničić iz Nacionalne asocijacije turističkih agencija Juta pak savetuje da ako se boravi u apartmanskom smeštaju da se doplati za sef.

Pre polaska na letovanje, građani na sajtu Ministarstva spoljnih poslova mogu da se informišu kakva je zdravstvena i bezbednosna situacija u zemlji u koju putuju, mogu li tamo da koriste naše platne kartice i koje, šta im je potrebno od dokumenata ako vode kućnog ljubimca.

Direktno na sajtu ambasada i konzulata trebalo bi da su istaknuti i telefoni za hitne situacije koje građani mogu da pozovu ako zapadnu u problem u inostarnstvu, a postoje i dežurni telefoni Ministarstva spoljnih poslova.

Građani se javljaju zbog saobraćajnih nezgoda, zdravstvenih problema, hapšenja, kada se nađu u letovalištu pogođenom poplavama ili požarima, a najčešće traže pomoć kada su im ukradeni dokumenta i novac.

Šta ako na letovanju ostanete bez pasoša?

Putni list za povratak u zemlju brže se može izvaditi ako kod sebe imate kopiju pasoša i dve fotografije.

Milan Vukosavljević izjavio je da uvek preporučuju da se pasoš ne nosi na plažu, te da treba da napravimo kopiju koju nosimo sa sobom ili da imamo sliku pasoša i lične karte u telefonu.

“Prva stvar koju treba da uradite je da se obratiti lokalnoj policiji, kako bi dobili policijski zapisnik o gubitku dokmenta, a zatim da se obratite našem diplomatsko-konzularnom predstavništvu, ambasadi ili konzulatu koji je najbliži”, kaže Vukosavljević.

Prema njegovim rečima, putni list se dobija odmah ako imate policijski zapisnik, dve fotografije formata za pasoš i dokument za identifikaciju, poput lične karta ili njene kopije ili pasoša.

“Ako je sve izgubljeno ili ukradeno, uvek se može proveriti identitet preko MUP-a”, naveo je Vukosavljević.

Aleksandar Seničić iz Jute savetuje građane koji putuju preko turističkih agencija i smešteni su u apartmanima, gde najčešće i dolazi do krađa dokumenata i ostalih vrednosti, da treba da doplate za sefove.

“U depozit boksove, odnosno sefove mogu da ostave pasoš, ključeve automobila i ostatak novca koji im ne treba svaki dan”, poručuje Seničić.

S druge strane, kako je naveo, kada dođe do tako neprijatne situacije, imaju svu podršku predstavnika turističke agencije koji je, po pravilu od momenta kada dođe na tu destinaciju, u kontaktu sa diplomatsko-konzularnim predstavništvom.

Hypetv.rs/Alo/M.K.

SVE VESTI O “IMANJU”, NAJVEĆEM RIJALITI FORMATU NA BALKANU, ČITAJTE KLIKOM NA OVAJ LINK

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

BONUS VIDEO:

SVE! SAD! VAŠ HYPE TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner