Background adbanner
calendar

Nedelja 28. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
SVET JE OVO ČEKAO OD 2008. GODINE! Nadal zakazao meč protiv Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama “BAKA JE MOJ SAVEZNIK U GLUPOSTIMA” Tara Ristić: Moja porodica se navikla na popularnost! HYPE TV PROGRAM ZA PONEDELJAK, 29. JUL! Ekskluzivno u “D-Cast-u” Vuk M. Đuričić, NE PROPUSTITE! “ZOVITE HITNU I VATROGASCE AKO SE NE JAVIM” Kristina Spalević uznemirila objavom BIVŠA ŽENA DŽENANA LONČAREVIĆA NEPREPOZNATLJIVA NAKON RAZVODA: Uhvaćena u noćnom provodu, svi gledaju u njen dekolte! (FOTO) POČEO MEČ IZMEĐU SRBIJE I SAD! Orlovi na drim tim u meču koji prati cela planeta MIMA KARADŽIĆ SE SKINUO U 69. GODINI! Glumac šokirao sve, nastao opšti haos na društvenim mrežama! (FOTO) “Novak Đoković jedini promoviše PRAVE vrednosti” Tara Ristić: “Najlakše je dobiti pratioce i postati poznat preko noći” ISTORIJA SE PONAVLJA: Uhapšen sin NASILNIKA sa Vračara, majci naneo teške telesne povrede! DOKTOR UPOZORIO SVE! Nikada ne seckajte ove dve namirnice na istoj dasci! PREDSEDNIK VUČIĆ SUMIRAO PROTEKLU NEDELJU: “Važan korak ka boljoj budućnosti Srbije”! POTEZ AMERIKANCA RASPLAKAO BEOGRAĐANE! Prišao samohranoj majci u Knezu, a onda uradio ovo.. (VIDEO) UŽAS KOD POŽAREVCA! Utopila se jedna osoba u Velikoj Moravi STANISLAV RASKRINKAO MIONU POTPUNO UŽIVO U EMISIJI! Jovanovićeva se držala za glavu, pokazao sve poruke koje mu je slala! VOJAŽ NAPADNUT NA NASTUPU! Koncert momentalno prekinut, ovo su svi detalji “JOŠ SI DEBELA” Seka Aleksić pokazala koliko je SMRŠALA, a onda šokirala priznanjem! Evo kako sada izgleda (FOTO)

Termometar U HLADU “ZAKUCAO” na 50 STEPENI?! Topi se asfalt!

Objavio: RHT
15/07/2024 3:45 PM

Termometar U HLADU “ZAKUCAO” na 50 STEPENI?! Topi se asfalt!

Maksimalna temperatura najavljena za ovaj ponedeljak je 40 stepeni. Iako prema zvaničnim merenjima ta brojka još nije dostignuta.

Termometar u hladu
foto:Instagram printscreen/vojvodinom_uzivo_

Ipak, treba imati na umu da se merenja obavljaju u hladu, na 2 metra visine.

Termometri građana već su počeli da “divljaju”.

Tako je jedna žrna iz Sombora izmerila u 13:30h i uslikala svoj termometar koji je “zakucao” na 50 stepeni. A kako se vidi na fotografiji, stoji u hladu.


Iako temperatura prema merenjima RHMZ, još uvek nigde u Srbiji nije prešla 36 stepeni, subjektivni osećaj govori drugačije.

Naime, iako je trenutna temperatura u Novom Sadu, Zrenjaninu i Beogradu 35, subjektivni osećaj je 40 stepeni Celzijusa.

Podsetimo, u nedelju je postignut rekord ove godine, a temperatura u Ćupriji dostigla je 41. podeok u hladu.

Na snazi najviši nivo upozorenja

Zbog ekstremno visokih temperatura u Celoj Srbiji upaljen je crveni meteoalarm.

– Vreme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi – upozorava RHMZ.

Tropske noći u Srbiji: Kako se rashladiti bez klima-uređaja

Spavanje pod klima-uređajem može izgledati kao logično rešenje, ali je često štetno za zdravlje.

Umesto toga, donosimo vam niz praktičnih saveta kako da se rashladite na prirodan i zdrav način, bez upotrebe klime. Ovi trikovi će vam pomoći da preživite letnje vrućine i osigurate sebi miran i udoban san.

Prirodni načini za rashlađivanje

1. Izbegavajte višak predmeta koji greju

Pospremite sve predmete oko kreveta koji greju. Uklonite suvišne jastuke, prekrivače i pospremite sve što u svom sastavu ima poliester i veštačka vlakna. Birajte isključivo pamuk bez sintetskih vlakana. Pamučna posteljina je najbolji izbor za vruće letnje noći.

2. Hladite čaršav pre spavanja

Zgodan trik za lakši san je da par minuta pre nego što legnete stavite čaršav u zamrzivač ili frižider. Preporučujemo da ga stavite u plastičnu vrećicu kako ne bi poprimio mirise. Za one hrabrije, tu je “egipatska metoda” hlađenja koja uključuje namakanje plahte u hladnoj vodi koja će služiti kao pokrivač tokom noći.

3. Koristite termofor za hlađenje

Evo dobrog saveta kako kroz sva četiri godišnja doba uštedeti na režijama. Kupite termofor! Zimi ga napunite kipućom vodom i ugrejte svoje nožne prste, a tokom leta stavite ga u zamrzivač i rashladite krevet.

4. Rashladite sobu mokrim tkaninama

Rashladite celu sobu tako što ćete prebaciti mokru tkaninu preko otvorenog prozora. Lagani povetarac će u kratkom vremenu sniziti temperaturu sobe.

5. Spustite roletne

Iako je lepo imati dnevno svetlo u kući ili stanu, ako ne spustite roletne pre izlaska iz kuće, prostorije će biti pregrejane. Roletne štite od vrućine, te ih obavezno spustite pre nego što odete na posao, a podignite ih predveče, kada se temperature spuste.

6. Koristite sprej za orošavanje

Jednostavno i efikasno rešenje koje će vas u trenutku rashladiti jeste sprej sa vodom. Napunite bočicu sa špricom hladnom vodom i stavite je u frižider. Kada se vratite kući, izvadite sprej i pošpricajte se po licu i telu.

7. Spavajte na podu

Možda ste čuli savete da je za vreme vrućina ugodnije spavati na podu. I to je istina, jer se vrući vazduh diže, a hladniji se zadržava pri tlu. Naravno, ako ćete spavati samo na madracu, treba da bude dovoljno kvalitetan kako se ne biste budili u bolovima.

8. Odaberite pravi madrac

Ako se puno znojite, odaberite madrac koji omogućava bolji protok vazduha. Madraci sa ventilirajućom strukturom pomažu da vaša koža diše i osiguravaju optimalnu klimu za spavanje – ljeti hladniji, a zimi topliji.

Ovi saveti pomoći će vam da se rashladite na prirodan i zdrav način, izbegavajući štetne posledice klima-uređaja. Uživajte u letnjim noćima bez brige o svom zdravlju!

SVE VESTI O “IMANJU”, NAJVEĆEM RIJALITI FORMATU NA BALKANU, ČITAJTE KLIKOM NA OVAJ LINK

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

SVE! SAD! VAŠ HYPE TV

Hypetv.rs/M.A./N.A.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner