Background adbanner
calendar

Sreda 17. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
NAKON RAZVODA SA TONIJEM, DRAGANA MIRKOVIĆ SVE IZNENADILA! Pevačica iznela detalje:”Deco, šta vam je mama je stena” U PREGOVORIMA SA KONKURENCIJOM?! Ivan Marinković javno otkrio da li prekida saradnju sa Mitrovićima?! SUTRA VEĆI DEO BEOGRADA BEZ STRUJE! Ovo je detaljan spisak opština po ulicama koje će biti u mraku! JEDNA FOTKA ZAPALILA DRUŠTVENE MREŽE! JEDINA SLIKA GOLE VODITELJKE! Pogled na obnaženu Jovanu Joksimović ostavlja bez daha (FOTO) OGLASIO SE AMBER ALERT: Tinejdžer (17) nestao u grčkom letovalištu POSKUPLJUJE JEDNA STAVKA NA INFOSTANU Evo za koliko će biti veći račun od 15. avgusta GUZA ZA DESETKU! VRELI KADROVI, NIKOLINA SE SKINULA! Udovica pokazala obline (FOTO) HITNA INTERVECIJA POLICIJE! NAKON IZLASKA IZ RIJALITIJA, ŠA DOBIO PRETNJE! Reper sve priznao OSMAN U AKCIJI SA RIJALITI UČESNICOM! Nastala opšta pometnja! Drže se za ruke, uživaju u njegovoj vili, a onda su skočili i u bazen! (VIDEO) “Ivana ne želim da vidim! Odselila sam se!” EKSKLUZIVNO! Jelena Marinkovic o RAZVODU i AFERI sa Urošem! (VIDEO) PRVO OGLAŠAVANJE BOJANE NAKON SKANDALA SA ANĐELOM! Sve je zbog fanova?! GOCA LAZAREVIĆ SVE ŠOKIRALA PRIZNANJEM:”Imam problema, onda me cinkare neke kolege” KUPA SE U PARAMA, IMA MILIONE, ŽIVI U LUKSUZU, A JEDE… ŠOK! Nećete verovati šta večera pevačica! (FOTO) NEKO OPŠTE LUDILO JE ZAVLADALO U SVETU Vučić: To je sve ce-ce muva ujela… (VIDEO) MEGA EKSKLUZIVNO! “GONIĆU JE KRIVIČNO” Jelena Ilić neće imati milosti prema Žani, otkrila šta joj sprema! Ekskluzivno! ANELI RASKRINKANA?! ONI su otkrili da je LAŽIRALA trudnoću? Isplivale sve tajne? (VIDEO)

KOLIKO TAČNO ČAŠA VODE JE POTREBNO PO VRUĆINI?! Po ovakvom vremenu najvažnija stvar je da se unosi dovoljno tečnosti!

Objavio: RHT
13/07/2024 6:48 PM

Koliko tačno čaša vode je potrebno po vrućini?!

Foto: Pinterest

Najvažnije pitanje ovih dana, dok se Srbija prži na ekstremnim temperaturama, je koliko vode zaista treba piti. Svi imaju svoje teorije, ali prema istraživanjima Američke akademije nauka neophodna dnevna doza za žene je 2,7 litara (11,5 čaša), a za muškarce 3,7 litara (15,5 čaša).

Imajte u vidu da je ovo minimalna količina, jer na temperaturama od 40 stepeni Celzijusa, organizmu će biti potrebno i dodatno hidriranje. Takođe, u proseku, oko 20 odsto dnevnih potreba tečnosti dolazi iz hrane, a ostatak je voda i druge tečnosti.

Naravno, minimalna potrebna količina vode varira, u zavisnosti od godina ili potencijalnih zdravstvenih problema.

Koliko tačno čaša vode je potrebno po vrućini?!

– Tokom toplijih dana ili ako vežbamo, potreba našeg tela za vodom će se povećati. Za vreme vrućina moramo da popijemo oko tri litra, ali je važno da se ravnomerno rasporede tokom dana – savetovala je doktorka Anđela Rai.

Kako navodi Centar za kontrolu bolesti, ne treba čekati da osetite žeđ da biste popili vodu, jer je tada telo već dehidrirano. Drugi simptomi dehidracije su vreo urin sa intenzivnim mirisom, vrtoglavica ili suva usta.

Klinika Mejo predlaže da svakih 15 do 20 minuta popijete oko 250 mililitara vode, a moguće je da se organizam previše hidrira, što dovodi do preniske koncentracije soli.

Hypetv.rs/Srećna.Republika/M.K.

SVE VESTI O “IMANJU”, NAJVEĆEM RIJALITI FORMATU NA BALKANU, ČITAJTE KLIKOM NA OVAJ LINK

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

BONUS VIDEO:

SVE! SAD! VAŠ HYPE TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner