Background adbanner
calendar

Subota 27. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
SMRT NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! Umro trener ĐOKOVIĆ SUMIRAO UTISKE NAKON PRVOG MEČA! Novaku samo zlato u glavi: “Neću gledati Alkaraza i Nadala, naši košarkaši su mi bitniji” Vučić O SRPSKIM SPORTISTIMA: “U prvih sedam smo po VISINI NAGRADA! Zavide nam mnogi!” HYPE TV PROGRAM ZA NEDELJU 28. JUL! Obavezno pogledajte CHIT CHAT sa Nemanjom! ŠOK! IVAN MARINKOVIĆ SE OBRATIO HITNO SINU! Nije mogao više da izdrži, evo šta se dešava ĐEVREK, PAŠTETA, JOGURT: Ovo je idealan doručak Marka Bijelića! Žene uzdišu za njim, a ovako se hrani – i to GDE (FOTO) OVO JE VIKENDICA NATAŠE BEKVALAC KOJA VREDI MILIONE! Nekretnina koja poseduje ogroman bazen i više spavaćih soba, sve pršti od luksuza! KOMŠIJE RASKRINKALE PRAVO LICE KATARINE GRUJIĆ: Ne mogu više da ćute, razvezale jezik: “Uveče je prava….” INTIMNA FOTKA ĐINE DŽINOVIĆ SA DEČKOM! Bez brushaltera i usne na grudima, stegao je i pribio uz sebe! HYPE NA LICU MESTA! Ekskluzivni snimci Miljane Kulić nakon što je objavljeno da je u bolnici! OVO JE PRAVA ISTINA ACA LUKAS HITNO HOSPITALIZOVAN SRAMNO! Majka ozloglašenog Albanca Fatona Hajrizija najavila TUŽBE za svakoga ko njenog sina nazove ZLOČINCEM! STRAVA I UŽAS KOD SAVSKOG MOSTA! Muškarac preti da će da skoči sa prozora zgrade (VIDEO) “BEZ FILTERA, BEZ EFEKATA!” Neda Ukraden u osmoj deceniji obukla zavodljivi kupaći, pa razbuktala maštu! (FOTO) OTVORENA “SRPSKA KUĆA” U PARIZU, PRISUSTVUJE I PREDSEDNIK VUČIĆ! JANJUŠ SLOMLJEN OD BOLA! Objavio fotografiju preminulog brata, ovako je pokazao da misli na njega svaki dan! (FOTO)

SRBIJA ODUVALA FRANCUSKU! Jokić dominirao, Bogdanović stavio tačku

Objavio: RHT
12/07/2024 11:55 PM

SRBIJA ODUVALA FRANCUSKU

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Francusku u Lionu rezultatom 79:67. (18:23, 27:9, 15:20, 19:15). U prvoj pravoj proveri uoči ovogodišnjih Olimpijskih igara.

Foto:youtube printscreen/swish NBA

Posle dve rutinske pobede protiv nejake Holandije iza “zatvorenih vrata” u Beogradu, Srbija je sada upisala trijumf na gostovanju Francuskoj. Koji samo dokazuje da su velika očekivanja koja imaju navijači pred Olimpijske igre sasvim realna.

Najzaslužniji za trijumf “Orlova” bili su fenomenalni Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović.

Francuska – Srbija 67:79 (23:18, 9:27, 20:15, 15:19)

Početak utakmice protekao je u znaku Viktora Vembanjame sa jedne, odnosno Ognjena Dobrića sa druge strane. Igralo se ‘koš za koš’, a pomenuta dvojica su “rešetala” iz svih pozicija. Do sredine uvodne četvrtine je rezultat bio izjednačen, a onda su “Trikolori” ubacili tri trojke, od čega je dve pogodio novopečeni košarkaš Partizana Frenk Nilikina, čime su se odvojili na 21:13.

ZAVRŠNICA PRVE ČETVRTINE

U završnici prve četvrtine su izabranici Vensana Kolea stigli i do dvocifrene prednosti. Ali je Vanja Marinković vezao pet poena i prepolovio je zaostatak “Orlova” na 23:18, što je bio i konačan rezultat uvodnog kvartala.

Najbolji košarkaš planete Nikola Jokić se u potpunosti razgoropadio u drugoj četvrtini.

Centar Denver Nagetsa je pomenutu deonicu otvorio poenima nakon skoka u napadu, a ubrzo je uz pomoć poena Alekse Avramovića i Filipa Petruševa vratio Srbiju u meč, a preokret je doneo magičnom step-bek trojkom za 30:27.

Posle toga su izabranici Svetislava Pešića samo produžili seriju, kojom su stigli do 39:27, a u kojoj je još četiri poena dodao MVP NBA lige.

Seriju Srbije prekinuo je Vembanjama sa tri pogođena slobodna bacanja. A na drugoj strani je Džoker kompletirao 2+1, a u poslednjem napadu u poluvremenu je do tada maksimalnih +13 “Orlovima” doneo Marinković. Pa se na odmor otišlo rezultatom 45:32 za Srbiju.

Naša reprezentacija je odlično otvorila drugo poluvreme.

Micić i Bogdanović su vezali šest poena, kojima je Srbija stigla do prednosti od 51:34. Ipak, Francuzi su imali spreman odgovor, pošto su napravili seriju 6:0.

Posle toga se razlika nije menjala previše, a u redovima Srbije je dominirao kapiten Bogdan Bogdanović. Koji se probudio i zahvaljujući njemu se razlika nije previše “istopila”. Na svaki koš Francuza, as Atlante je imao spreman odgovor. Pa je uoči poslednjih deset minuta na semaforu pisalo 60:52 za Srbiju.

Poslednju četvrtinu su “Orlovi” otvorili sa dva brza koša. Pa su Francuzi morali momentalno da traže tajm-aut, kako bi ostali u igri.

Nakon tog minuta pauze su oba tima ubacila po trojku, a onda je usledila serija “Trikolora” 8:2. Koja je začinjena i petom ličnom greškom Nikole Jokića.

Posle isključenja asa Denvera je viđeno zakucavanje Kulibalija za 69:65. Ali je onda Vasilije Micić zaigrao na prepoznatljivom nivou i trojkom. Pa asistencijom Filipu Petruševu za tri je odbijen nalet Francuske. A tačku na meč je stavio Bogdan Bogdanović novom trojkom. Na kraju, Srbija je slavila dvocifrenom razlikom – 79:67.

Najbolji među “Orlovima” bio je Nikola Jokić, koji je meč završio sa 20 poena i 12 skokova.

Osim njega, dvocifren je bio i Bogdan Bogdanović sa 15 koševa. Takođe, u određenim periodima su dominirali i ostali srpski igrači, pa je tako Aleksa Avramović sakupio devet. Vanja Marinković osam, a Ognjen Dobrić i Marko Gudurić po sedam poena.

Filip Petrušev je meč završio sa šest koševa, Vasilije Micić sa pet. Nikola Milutinov sa dva, a u strelce se nije upisao samo Uroš Plavšić.

Što se Francuza tiče, kod njih je bolji od ostalih bio Viktor Vembanjama sa 14 poena i deset skokova. A dvocifren je bio i Geršon Jabusele sa 12 koševa.

Novi igrač Partizana Frenk Nilikina je imao devet poena, dok su po osam dodali Evan Furnije i Matijas Lesor.

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

SVE! SAD! VAŠ HYPE TV

Hypetv.rs/Sportal/M.A./N.A.

SVE SPORTSKE VESTI ČITAJTE KLIKOM OVDE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner