Background adbanner
calendar

Nedelja 6. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
OVO JE LICE “MAJKE HEROJA” koja je skočila sa KUĆE i PLIVALA TRI KILOMETRA U BUJICI da SPASI ĆERKU (13) LICE JOJ SE RASPADA: “Žena mačka” NEPREPOZNATLJIVA! Nakon toliko OPERACIJA liči na ČUDOVIŠTE, a ona je UBEĐENA DA JE PREKRASNA FOTO BEZ CENZURE! Kamera snimila Kačavendu u NEZGODNOJ POZI! Milena zaboravila da je u rijalitiju, pa podigla nogu, a na mrežama nastao HAOS ERDOGAN USKORO DOLAZI KOD VUČIĆA? Turski mediji: Predsednik Turske posetiće Beograd 11. oktobra TIM ZA SPASAVANJE IZ SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE SRBIJE PRITIČE U POMOĆ BOSNI I HERCEGOVINI po nalogu predsednika Aleksandra Vučića “PONOVO SAM IMALA EPI NAPADE” Sara Stijović HOSPITALIZOVANA a zbog ove slike zabrinula SVE UČESNIK RIJALITIJA JE GEJ?! Ona tvrdi da je bio INTIMAN SA TRENEROM! Svi u neverici! “Malo mi ŠKRIPI TA PRIČA! Osudila ga za NASILJE, a sad se slika gologu*a!” Mali Bobi izneo ŠOKANTAN STAV o Niki i Arsi SAMIR POSLE OPERACIJE PONOVO HOSPITALIZOVAN! Oglasio se i sve otkrio! BUNDEVU MOŽETE JESTI SVAKOG DANA! Izuzetno je zdrava, evo šta pruža organizmu! “To mi je STRAŠNA SLIKA koju zamišljam!” Bulić o OCU, GOLOM OTOKU I MAJCI koja je išla na DIVLJU KIRETAŽU (VIDEO) Matora otkrila kada je OZVANIČILA VEZU SA STEFANI! Evo da li ŽIVI ZAJEDNO sa NOVOM DEVOJKOM! “Ne volim one žene koje hoće da imaju VA*INU U GORNJEM DELU TELA” Vanja Bulić ŠOKIRA u PRETRESU: “Okrenuo bih se za Milicom Todorović i Milicom Pavlović!” (VIDEO) “POLICIJA, DOĐITE PO NAS” Miljana Kulić otkrila DETALJE HAOSA VAN KAMERA?! Miloš i Silvija DOZIVALI DA IH VADE IZ RIJALITIJA?! (VIDEO) “Neka Milica uđe u RIJALITI i ZARADI ZA SEBE I DETE!” Terzu prozivaju, on im ovako UZVRAĆA! ŠOK! JEZIVO! DOZIVALI U POMOĆ, PA MISTERIOZNO NESTALI IZ PROGRAMA? Bračni par Silvija i Miloš NEAKTIVNI i na društvenim mrežama! OVO je POSLEDNJA OBJAVA pred ulazak u rijaliti! (FOTO)

IZBORI U FRANCUSKOJ NA IVICI HAOSA! Levica pobedila, Marin Le Pen optužila Makrona za jednu stvar!

Objavio: RHT
07/07/2024 10:37 PM

Izbori u Francuskoj na ivici haosa

(AP Photo/Jeremias Gonzalez)

Francuski birači izašli su danas na birališta u drugom krugu vanrednih parlamentarnih izbora.

Građani se okupljaju na trgu i slave poraz desnice

Građani se okupljaju u Parizu i uzvikuju parole protiv krajnje desnice.
– Svi mrze fašiste – odjekuje na Trgu republike u Parizu nakon objavljivanja rezultata vanrednih parlamentarnih izbora.

Marin poslala samo jednu poruku

(AP Photo/Louise Delmotte)

Lider francuske desnice Marin le Pen navela je posle debakla u drugom krugu parlamentranih izbora da je pobeda Nacionalnog okupljanja samo odložena!

Le Pen, koja je na TF1 jedva krila razočaranje, pozvala je na odgovornost šefa države Emanuela Makrona.

– Emanuel Makron će upravljati situacijom koju je nametnuo Francuzima – rekla je Le Pen.

Vođa francuske desnice je ocenila da se Novi narodni front nalazi pod nadzorom ekstremne levice.

– Plima nastavlja da raste! Naša pobeda se samo odlaže – dodala je Le Pen.

Procena IFOP-a za emitera TF1 navodi da je pobednik izbora Novi narodni front koji bi mogao da ima između 180 i 215 mesta u parlamentu.

Koalicija “Zajedno” kojoj pripada i Makronova stranka Renesansa osvojila je prema anketi IFOP-a između 150 i 180 mandata.

Nacionalno okupljanje je nakon ubedljive pobede u prvom krugu završilo na trećem mestu i sa saveznicima ima između 120 i 150 poslaničkih mesta.

Francuski predsednik daje ostavku?

Gabrijel Atal, premijer i Makronov saveznik rekao je da će ponuditi ostavku. Detaljnije u odvojenoj vesti.

(AP Photo/Aurelien Morissard)

Oglasio se Bardela

Predsednik Nacionalnog okupljanja Žordan Bardela naglasio je da je ta stranka postigla istorijski uspeh i okrivio Makrona da je gurnuo Francusku u neizvesnost i nestabilnost.

Bardela je osudio političke manevre koje su dovele do toga da Nacionalno okupljanje nije ispunilo očekivanja.

– Večeras takvi savezi bacaju Francusku u zagrljaj krajnje levice Žan-Lika Melanšona – rekao je Bardela.

Oglasio se francuski predsednik

Francuski predsednik Emanuel Makron oglasio se nakon prvih preliminarnih rezultata drugog kruga izbora u Francuskoj i poručio da je “centralni blok živ i zdrav”.

Kako je saopšteno iz kancelarije predsednika, Makron je pozvao na “oprez” jer rezultati i dalje ne odgovaraju na pitanje “ko će da vlada”, s obzirom da nijedna stranka nije osvojila većinu.

Oglasili se pobednici na izborima

Jedan od lidera levice, Žan-Lik Melanšon iz “Nepokorna Farancuska” obratio se pristalicama izjavljujući da Emanuel Makron treba da pozove koaliciju Novi narodni front da vlada.

– Na kraju predizborne kampanje naš narod je glasao po savesti. Pozdravljam trud i mobilizaciju hiljada žena i muškaraca. Pozdravljam one koji su pristali da budu kandidati, one koji su pristali da povuku svoju kandidaturu. Dobili smo rezultat za koji nam je rečeno da je nemoguć. (…) RN je daleko od apsolutne većine koju smo predvideli. Upravo suprotno, to je ogromno olakšanje za ogromnu većinu ljudi. Ovi ljudi su se osećali strašno ugroženo. Neka budu sigurni, pobedili su. Volja naroda mora se striktno poštovati, nikakva podmetanja se ne smeju prihvatiti. Potvrđen poraz predsednika i njegove koalicije. Predsednik mora da prizna ovaj poraz ne pokušavajući da ga na bilo koji način zaobiđe. Premijer mora da ode. Dobio je narodno nepoverenje. Predsednik ima moć, ima dužnost da pozove Novi narodni front da vlada. Glasačke kutije su odlučivale između dva dijametralno suprotna projekta. Novi narodni front je spreman da vlada – rekao je Malanšon

(AP Photo/Thomas Padilla)

Šokantni prvi rezultati!

Nacionalno okupljanje (RN) zauzelo je tek treće mesto na parlamentarnim izborima u Francuskoj, prema izlaznim anketama BFM-a, javlja Sky News.

Levičarska koalicija Novi narodni front očekuje se da osvoji između 172-205 mesta.

U velikom iznenađenju, centristička alijansa Emanuela Makrona, Ensemble, očekuje se da osvoji oko 150-175 mesta.

RN i njegovi saveznici očekuju da osvoje između 115-150 mesta.

Izbori u Francuskoj na ivici haosa

(AP Photo/Laurent Cipriani)

POLICIJA ZAUZIMA POZICIJE U PARIZU

Više od 5.000 policajaca raspoređeno je u Parizu da spreči eventualne nemire posle objavljivanja rezultata. Jake snage teško naoružanih policajaca čuvaju i zgradu francuske Narodne skupštine.

Makron sa Atalom i drugim zvaničnicima u Jelisejskoj palati prati rezultate izbora

Francuski premijer Gabrijel Atal i drugi zvaničnici iz predsedničkog tabora pridružili su se predsedniku Francuske Emanuelu Makornu u Jelisejskoj palati gde će pratiti rezultate drugog kruga parlamentarnih izbora u Francuskoj, javlja BFM TV.

NACIONALNO OKUPLJANJE BEZ VEĆINE

Nacionalno okupljanje prema prvim izlaznim anketama nije uspelo da osvoji većinu u parlamentu!

Stranka koju predvode Žordan Bardela i Marin le Pen osvojila je prema navodima belgijskog portala Lalibre između 210 i 228 mandata dok je za većinu potrebno 289.

Francuskim medijima, podsetimo, zabranjeno je da objavljuju izlazne ankete i rezultate izbora pre 20 sati dok belgijski mediji nemaju obavezu da poštuju taj zakon.

SEPARATISTA U PARLAMENTU

Nova Kaledonija šalje separatistu u parlament!

Emanuel Džibau, sin ubijenog vođe domorodačakog naroda Kanak, postao je prvi nezavisni poslanik Nove Kaledonije od 1986. godine. Njegov otac Žan-Mari Džibau ubijen je 1989. godine.

GRAĐANI STRAHUJU OD NEMIRA

Trgovci u većim gradovima postavljaju barikade na vrata i ojačavaju prozore kako bi sprečili štetu koju bi mogli da naprave izgrednici. To je bio slučaj i tokom prvog kruga prošle nedelje, međutim, tada nije zabeleženo značajno nasilje.

Javni prevoz će stati u 20 sati kad se glasanje završi i kad se pojave prve procene.

Lokalni mediji navode da će oko 30.000 policajaca biti raspoređeno širom Francuske kako bi se osigurala bezbednost usred pojačanih tenzija.

Makron glasao sa suprugom

Francuski predsednik Emanuel Makron glasao je u Tukeu na severu zemlje.

Makron je došao na biračko mesto u pratnji supruge Brižit.

Veliki ulog na izborima

Predsednik Emanuel Makron, podsetimo, iznenada je raspisao vanredne parlamentarne izbore nakon uspeha krajnje desnice na nedavnim izborima za Evropski parlament.

Ulog je veliki pošto bi smer kojim ide Francuska mogao da bude promenjen ukoliko Nacionalno okupljanje Žordana Bardele i Marin le Pen prvi put osvoji vlast.

Pravo glasa ima više od 49 miliona građana.

Desničarsko Nacionalno okupljanje koje predvode Žordan Bardela i Marin le Pen osvojilo je 33,4 odsto glasova u prvom krugu prošle nedelje. Na drugom mestu je bila levičarska koalicija Novi narodni front sa 27,9 odsto dok je centristički savez “Zajedno” kome pripada i stranka Renesansa predsednika Emanuela Makrona zaostao na trećem mestu sa 20,7 odsto glasova.

Međutim, kandidati Novog narodnog fronta i centrističkog saveza povukli su se na mnogim mestima, kako bi omogućili da se glas protiv Nacionalnog okupljanja koncentriše na jednog kandidata.

Za apsolutnu većinu u parlamentu potrebno je 289 mesta.

Hypetv.rs/E.B.

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

SVE! SAD! VAŠ HYPE TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner