Background adbanner
calendar

Petak 5. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
ZAKAZANO NOVO SUĐENJE UROŠU BLAŽIĆU! Ovo su najnoviji detalji MIONA GRIZLA ŠA, ON ZAVRŠIO U UŽASNIM BOLOVIMA! Skočila na njega zbog Stanislava, pokazala agresivno ponašanje, reper van sebe UGROŽENI UČESNICI RIJALITIJA! HITNO SAOPŠTENJE! Pismo napravilo pometnju, ništa više neće biti isto PUNJAČ ZA MOBILNI IZAZVAO POŽAR U KUĆI! Pridržavajte se ovih SAVETA i neće doći do katastrofe! DRAGANA MIRKOVIĆ SVE PRIZNALA:”Deluje kao prilično iscrpljujuće”Nakon razvoda pevačica se bacila na… “Mama i tata su LOŠE REAGOVALI NA PESMU!” Luka Silni OGOLIO DUŠU u “CarCastu sa Va Vanom” (VIDEO) BIZARNO, PRIZOR TERA NA POVRAĆANJE! Deseingerici fan lizao… Šok nad šokovima BROJIMO SITNO! PRIPREME ZA NAJVEĆI RIJALITI NA BALKANU “IMANJE” SU POČELE! Donosimo vam ekskluzivan video sa lica mesta (VIDEO) ŠOK PRIZNANJE O NATI BEKVALAC! NJENA SESTRA RAZVEZALA JEZIK! Iznela sve detalje o njihovom odnosu:”Bila je grozna prema meni maltretirala me je” MIONA I STANISLAV VODILI LJUBAV U HOTELU, SVE JE OTKRIVENO!? Pojavili se detalji sa medenog meseca, nastao muk! SASLUŠANI NOVI SVEDOCI U SLUČAJU UBISTVA DANKE ILIĆ (2) Evo šta su otkrili u Tužilaštvu! PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRAĆA JAVNOSTI: “Podižemo saradnju sa afričkim i azijskim zemljama” (VIDEO) Sandra Afrika otkrila sve o sukobu sa Majom Marinković i Stanijom!Pevačica progovorila o stambenom pitanju! PEVAČICA SVE ODUŠEVILA, POKAZALA OBLINE! Uvek zakopčana do grla, a sada u bikiniju (FOTO) MAJKA SLOBE RADANOVIĆA U BOLNICI! Prva fotografija sa lica mesta! (FOTO) Predsednik primio akreditivna pisma ambasadora! Tim povodom se oglasio: “ZA SRBIJU NE POSTOJE VELIKE I MALE ZEMLJE, VEĆ PRIJATELJI I PARTNERI”

DAN RUSIJE U SRBIJI! Ivica Dačić na svečanom prijemu (FOTO)

Objavio: RHT
10/06/2024 3:29 PM

Dan Rusije u Srbiji!

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je danas tokom obležavanja Dana Rusije da Srbiju i Rusiju vezuju dugi tradicionalni i prijateljski odnosi. I da je važno za obe zemlje da vode nazavisnu politiku i da rade na daljem jačanju i unapređenju odnosa.

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

Istakao je da je i za Rusiju, kao i za Srbiju važno da čuva i jača suverenitet u svim sferama. U politici, ekonomiji, tehnologijama, kulturi i odbrani.

“Naravno i za Srbiju i za nas veoma važno čuvanje, jačanje, zaštita naših tradicionalnih vrednosti. Verskih vrednosti i naših duhovnih veza. Gradićemo našu bilateralnu saradnju koja se razvija”, rekao je ambasador.

Svečanom prijemu prisustvovao je i potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić koji je na svom zvaničnom instagram profilu uz slike napisao:

“Bilo mi je zadovoljstvo da prisustvujem svečanom prijemu u Ambasadi Ruske Federacije povodom Dana Rusije”.

Dan Rusije u Srbiji!

Svečanom prijemu u ruskoj ambasadi u Beogradu prisustvovali su predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević, predsednica Narodne Skupštine Ana Brnabić, ministar spoljinih poslova Marko Đurić. Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, ministar odbrane Bratislav Gašić, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović… Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojović, dipmolatski kor, predstavnici pravoslavne i islamske zajednice i javne ličnosti.

Dan Rusije je državni praznik koji se od 1992. godine obeležava 12. juna. U čast usvajanja Deklaracije o državnom suverenitetu Ruske Sovjetske Federativne Socijalističke Republike. Donošenje ove deklaracije Prvog kongresa narodnih poslanika označilo je početak ustavne reforme u ruskoj sovjetskoj državi. Novo ime zemlje usvojeno je 25. decembra 1991. godine, a godinu dana kasnije Vrhovni Sovjet Rusije proglasio je 12. jun nacionalnim praznikom. Ukazom predsednika od 2. juna 1994. datum je ponovo proglašen nacionalnim praznikom. Prema narednom predsedničkom ukazu 16. juna 1998, praznik je zvanično nazvan Dan Rusije.

Hypetv.rs/tanjug/J.V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner