Background adbanner
calendar

Petak 17. Maj, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“ZAMENIO SAM DVORAC NA DEDINJU ZA IMANJE NA SELU U LISOVIĆIMA” Saša Mirković poslao brutalnu poruku TEKTONSKE PROMENE U ISTORIJI RIJALITI PROGRAMA! Saša Mirković uradio što nije NIKO NIKADA na televiziji! SAŠA MIRKOVIĆ REAGOVAO POVODOM KASTINGA NA PINKU: “Samo ime rijalitija će se promeniti, sve ostalo će biti isto, KONKURENCIJA SE ZBUNULA” STANIJA DOBROJEVIĆ BEZ BRUSA U EMISIJI: Voditeljka odmah reagovala i “pecnula” je, prisutni u neverici gledali! “MENE SU PONIZILI” Maja ključa od besa, direktno se obratila Stanislavovoj ćerki, Krofak ZANEMEO OD ŠOKA! HITNO SE OGLASILA ANELINA PORODICA I RASKRINKALA JE: Ahmićeva neće moći da dođe sebi, Janjuš će dobiti nervni slom VUČIĆ OTKRIO KO NEĆE PODRŽATI REZOLUCIJU O GENOCIDU U SREBRENICI: “Mađarska će glasati protiv, Slovačka neće biti za! OVO JE SNAJKA TEODORE DŽEHVEROVIĆ! Zavela njenog brata dok joj je bio profesor, 15 godina je stariji od nje, a prošle godine mu rodila dete! (FOTO) POKRADEN NAŠ PEVAČ: Skinuli mu sav novac sa računa, oglasio se van sebe i otkrio šokantne detalje! TRUDNA UČESNICA SE TRESE OD STRAHA: Plaši se da će se desiti nešto JEZIVO U RIJALITIJU, u sve umešano njeno nerođeno dete! OTKRIVENO VREME I MESTO SAHRANE CIPKINOG MUŽA: Biznismen iznenada umro od posledica srčanog udara! ŠOK POTERA U NOVOM SADU! Pljačkaši napravili karambol, opsadno stanje u gradu, POVREĐEN I POLICAJAC! SKANDALČINA! ANELI KROZ ŠIFRE PRIČALA O ASMINU: Uroš otkriva NJENE NAJMRAČNIJE TAJNE, moli Boga da joj Durdžić OPROSTI SVE! MAJA U MODRICAMA I PODLIVIMA: Isplivale stravične fotke, sumnja se da joj je Stanislav naneo! HAOS U KRAGUJEVCU! Dve devojčice NESTALE, a onda pronađene posle višesatne DRAME, majka tvrdi: “Iscepana im je odeća…” SAVETI ZLATA VREDNI! Pomoću ovih trikova ćete NEVEROVATNO podići spuštene kapke, ovo je šminka za mladolik izgled

ŠOK ODLUKA! Šveđani OTKAZALI NASTUP u Malmeu zbog učešća Izraela na Evroviziji!

Objavio: RHT
11/04/2024 3:39 PM

Šveđani otkazali nastup!

Photo: Profimedia/Šveđani otkazali nastup!

Nakon osvajanja drugog mesta na ovogodišnjem Melodifestivalu, švedski duo “Medina” je odlučio da otkaže svoj nastup u Evrovizijskom selu tokom održavanja muzičkog festivala. Ova neočekivana odluka izazvala je brojne reakcije među fanovima i javnošću.

Prošle nedelje, u Malmeu, gradu u kome će se održati “Pesma za Evroviziju” održan je protest pod nazivom “Pesma genocida”. Na ulicama grada su se mogli videti plakati sa jasnom porukom “Izrael van Evrovizije ili Evrovizija iz Malmea”. Ova situacija izazvala je burne reakcije širom Evrope. Fanovi su besni zbog odluke Evropske radiodifuzne unije da nediskvalifikuje Eden Golan, ovogodšinju predstavnicu Izraela iz predstojećeg takmičenja.

Photo: Profimedia

Podsećanja radi, “Pesma Evrovizije” biće održana od 7. do 11. maja. Očekuje se da će ovogodišnje takmičenje biti posebno uzbudljivo zbog brojnih kontroverzi i neizvesnosti koje su već obeležile njegovu pripremu.

Haos na ulicama

Ne smiruje se bura oko odluke da Izraelu ipak bude dozvoljeno da učestvuje na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije, čiji će domaćin biti u maju švedski grad Malme.

Inače, Evropska radiodifuzna unija izdala je zvanično saošptenje u vezi sa učestvovanjem Izraela na ovogodišnjem takmičenju za “Pesmu Evrovizije”. Ono je razbesnelo javnost i vernu publiku koja ovaj prestižni festival prati svake godine. Naime, u saopštenju se ističe važnost poštovanja svih umetnika koji učestvuju na takmičenju, uz osudu svakog oblika zlostavljanja i uznemiravanja.

Mediji u Izraelu prenose da je 20-godišnjoj predstavnici Izraela Eden Golan, prećeno smrću preko društvenih mreža.

Zlostavljanje i uznemiravanje učesnika zbog učešća izraelske predstavnice na Evroviziji „neprihvatljivo je i potpuno neopravdano”, poručili su organizatori najvećeg evropskog muzičkog takmičenja.

Pojedine evropske države, članice Evropske radio-difuzne unije (EBU) tražile su da se Izraelu zabrani učešće zbog tekućeg rata u Gazi. Oni su pravili paralelu sa ruskom invazijom na Ukrajinu – Rusiji je zbog toga zabranjeno da se takmiči na Pesmi Evrovizije.

Obezbeđenje

Jerusalim post piše da će izraelska pevačica stići u Malme sa „tri puta” većim obezbeđenjem nego što je uobičajena praksa.

EBU, organizator ovog muzičkog takmičenja, u saopštenju je naveo da razume da je „ovogodišnje takmičenje, u pozadini užasnog rata na Bliskom istoku, izazvalo duboke i jake emocije”.

„Snažno podržavamo slobodu govora i pravo na izražavanje mišljenja u demokratskom društvu. Ali se čvrsto protivimo svakom obliku onlajn zloupotrebe, govora mržnje ili uznemiravanja naših učesnika”, navodi se u saopštenju.

Žan Filip De Tender, zamenik generalnog direktora EBU-a, dodao je da su „upravna tela dozvolila Izraelu da učestvuje” i da „umetnici ne snose odgovornost za tu odluku”.

„Pozivamo sve da učestvuju u dijalogu i konstruktivnosti, kao i da podrže umetnike koji neumorno rade na onome što je muzička i zabavna emisija, a to je da sopstvenu muziku podele sa svetom”, dodao je on.

BONUS VIDEO:

Hypetv.rs/E.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner