Background adbanner
calendar

Ponedeljak 13. Maj, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Aleksandar Vučić i Siniša Mali obišli radove na EXPO 2027! Vučić otkrio: “Radovi napreduju ogromnom brzinom” Planove Kurtijeve bande poremetila Rezolucija 1244: Za ovo nemaju rešenje! JEZIVO PONAŠANJE! Stanislav čupa i šamara Maju? Taki van sebe od besa! ALEKSANDAR VUČIĆ RAZGOVARAO SA OLAFOM ŠOLCOM: Usmereno na probleme srba na Kosovu i Metohiji i ekonomsku saradnju NJIMA JE SREĆA KONAČNO POKUCALA NA VRATA! Ovo su tri znaka horoskopa koji se oslobađaju tereta nakon 13. maja! Priština od danas jako radi na ukidanju dinara: Ova grana je na najjačem udaru, SRBI NA KiM NA RUBU EGZISTENCIJE MREŽE GORE ZBOG NJENOG BLAMA! Ceca se obratila na engleskom pa se OBRUKALA za sve pare: “I LOVD YOUU BEBY” DNEVNI HOROSKOP ZA 13. MAJ 2024! Škorpije su nesigurne, Ovan je bez kontrole, a vi? PEVAČICA NAPADNUTA, PA NAPRAVILA HAOS! Potukla se na sred ulice kako bi sačuvala pasoš i dokumenta ON IM JE NAJVEĆI TRN U OKU! Novi napad islamističke Slobodne Bosne: “SAMO DA OPOZICIJA SMENI VUČIĆA I BIĆE NAM LAKŠE” PEVAČ STIGAO U URGENTNI CENTAR?! Evo šta se tačno dešava i sa kim je… Vremenska prognoza za 13. maj! Postepeno razvedravanje, vetar, a u toku noći kiša! SPREMA OSVETU?! Sita ljuta i besna na Asmina, pa mu poručila da će sve izneti o njemu o čemu je do sada ćutala NAPADNUT POZNATI GLUMAC! Hitno prevezen na kliniku sa teškim povredama oka DRAMA I HAOS SE NASTAVLJA! Janjuš i Aneli ponovo ratuju! Ahmićeva kuka na sav glas “Smradu jedan, obrukao si me jer si ljubomoran na Asmina” “PROĆI ĆEŠ KAO HARIS, UZEĆE TI PARE I ŠUTNUTI!” Skandal nakon snimka MC Stojana i Zorane Sikter: Fanovi osuli drvlje i kamenje po njima

Dodela OSKARA 2024! Ko je pobednik, a ko gubitnik večeri?! VELIČANSTVENO veče u Dolbi teatru uz modni spektakl!

Objavio: RHT
11/03/2024 9:49 AM

Dodela Oskara 2024!

Ko je najveći pobednik dodele Oskara 2024, ko je otišao kući praznih ruku, a ko nije ni dobio šansu? “Oppenheimer” Kristofera Nolana je pobednik 96. izdanja filmske nagrade Oskar 2024! Osvojivši ubedljivih sedam zlatnih statua, ali uz nekoliko bitnih nagrada za film “Poor Things”.

foto: printscreen/youtube

Sinoć je održana najprestižnija filmska manifestacija u svetu filma, 96. dodela Oskara. Nju dodeljuje američka Akademija filmskih umetnosti i nauka, a održana je u Dolbi teatru. Pored veličanstvenih modnih izdanja, pobednika iz senke. Bilo je i onih za koje se gotovo unapred znalo da će poneti zlatne statue. Bilo je onih koji su imali nominacije, ali otišli kući praznih ruku — ovo veče donelo je pregršt uzbuđenja.

Biografski film o tvorcu atomske bombe poneo je sa sobom nagrade u 4 kategorije. Za najbolji film, režiju, glavnu mušku ulogu kao i sporednu mušku ulogu. Iako se očekivalo da će nagradu za najbolju žensku ulogu osvojiti prva nominovana glumica indijanskog porekla Lili Gladston. Oskar je ipak otišao u ruke Emi Stoun. Za njen fantastičan rad u filmu “Poor Things”. Film Martina Skorsesea “Killers of the Flower Moon” iako pored dvocifrenog broja nominacija, nije osvojio ništa.

Oskar 2024. ostaće upamćen i po nagradi za francuski film “Anatomy of fall”. Za najbolji originalni scenario. Ali i nagradu za film “The Zone of interest”, dobija nagradu za najbolji film van engleskog govornog područija.

Čak drugog Oskara u svojoj karijeri osvojila je pevačica Bili Ajliš. Ovog puta je pevala jednu od tema iz filma “Barbi”. Prošli put Oskara je dobila za “No time to die”, temu iz filma o Džemsu Bondu. Manifestacija nije prošla bez politike. Mnogi glumci su nosili bedž s kojim su simbolično tražili prekid vatre u Gazi. Džonatan Glejzer reditelj filma “The Zone of Interest” se u svom govoru dotakao Palestine. Dok na temu rusko – ukrajinskog sukoba smo čuli prilikom primanja nagrade za najbolji dokumentarni film – “20 Days in Mariupol”.

Najbolji film:
Pobednik: Oppenheimer

Najbolja režija:
Pobednik: Kristofer Nolan – Oppenheimer

Najbolja glumica:
Pobednica:  Ema Stoun – Poor Things

Najbolji glavni glumac:
Pobednik: Kilijan Marfi – Oppenheimer

Najbolja sporedna glumica:
Pobednica: Davajn Džoj Rendolf – The Holdovers

Najboji animirani film:
Pobednik: The Boy and the Heron

Najbolja pesma:
Pobednica: What Was I Made For? – Barbie (Bili Ajliš O’Konel, Fineas O’Konel)

Najbolji dokumentarni film:
Pobednik: 20 Days in Mariupol

Hypetv.rs/J.V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner