Background adbanner
calendar

Ponedeljak 8. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
SVI DETALJI! Evo gde je Miljana nakon što je izbačena iz rijalitija! ŠOKANTNO! OGLASILA SE INDI, SVE PRIZNALA! Pevačica iznela detalje veze sa Zoranom: “Ovog puta mnogo više očekujem od njega nego prošli put” UDALA SE DUNJA ILIĆ?! Pevačica objavila fotke sa misterioznim muškarcem (FOTO) Prva izjava ŽANDARMA-HEROJA posle uručene plakete: Njegove reči ODJEKUJU! (FOTO) MILJANA KULIĆ DISKVALIFIKOVANA! KAZNA OD 50.000 EVRIĆA! Pismo Velikog šefa napravilo pometnju u Beloj kući PRIMIO ODLIKOVANJE od IVICE DAČIĆA! Žandarm Miloš Jevremović izašao iz bolnice sa POVEZOM NA VRATU! POŽAR U NOVOM SADU! NASTRADALI MUŠKARCI, jedan ima 19 godina! Tuga! STANISLAV O POMIRENJU SA MIONOM! Reper će poludeti, kada čuje ove detalje VUČIĆ SE OBRAĆA JAVNOSTI U 18.30 SATI! Govoriće i o napadu na sina! MARIJA KARAN U TANGAMA! Šok izdanje glumice o kome svi pričaju, pokazala telo vreteno (FOTO) U ITALIJI “VEJE SNEG” U JULU: Isplivali ŠOK SNIMCI! Da li je ovo moguće?! “NIJE ME PIPNUO MESEC DANA!” Anđelo ODBIJA S*KS sa Anitom! Drama pred kraj rijalitija! (VIDEO) PEVAČ PROŠAO KROZ PAKAO:”Doživeo sam infarkt u kolima za volanom” VREMENSKA PROGNOZA ZA 8. JUL! Temperature samo rastu, kreće PAKAO! “SVE ŠTO JE ASMIN IZNEO O ANELI, ZNAM I JA!” Iva Grgurić šokirala u emisiji “ShowBLIZ”: Imam informacije IZ PRVE RUKE (VIDEO) Horoskop za 8. jul 2024. godine: Vagama neko remeti planove, a jarčevi moraju dosta da uspore!

VLADA SRBIJE USVOJILA PREDLOG BUDŽETA ZA 2024. GODINU Ovo su detalji

Objavio: RHT
05/10/2023 4:06 PM

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici predlog budžeta za 2024. godinu, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu finansija.

Foto: Screenshot google maps

U Ministarstvu finansija očekuju da Predlog zakona o budžetu za 2024. godinu bude usvojen do kraja meseca i u Narodnoj Skupštini. Predlog budžeta predviđa stopu privrednog rasta u 2024. godini od 3,5 odsto. “Ovaj nacrt predviđa dalji rast i razvoj Republike Srbije, sa posebnim akcentom na poboljšanju životnog standarda građana Srbije, kroz dalja povećanja penzija, plata u javnom sektoru i minimalne zarade.

Predloženim budžetom nastavlja se i politika poreskog rasterećenja zarada, ogromnih ulaganja u kapitalne projekte, rekordnih izdvajanja za retke bolesti, značajnih izdvajanja za poljoprivredu”, objavio je ranije danas ministar finansija Siniša Mali na instagramu. Ukupni prihodi i primanja predviđeni predlogom budžeta za 2024. godinu iznose 2.040,9 milijarde dinara, što je za 136,9 milijardi dinara, odnosno 7,2 odsto, više u odnosu na iznos prihoda predviđen rebalansom budžeta za ovu godinu. Predviđen je fiskalni deficit budžeta Republike od 197 milijardi dinara, što je 2,2 odsto BDP i što je niže od planiranog deficita za ovu godinu, koji je rebalansom projektovan na 2,8 odsto BDP, naveo je ministar finansija.

Foto: Printscreen Google

Projektovana stopa privrednog rasta za 2024. godinu, prema proceni Ministarstva finansija, iznosi 3,5 odsto, a javni dug sektora države projektovan je na 51,7 odsto BDP u 2024. godini, što je daleko ispod 60 odsto koliko je dozvoljeno sporazumom iz Mastrihta.

“Takođe, srednjoročni fiskalni okvir predviđa postepeno smanjenje deficita sektora države na nivo od 1,5 odsto BDP u 2026. godine i pad učešća javnog duga na 50 odsto BDP. Predvidjeno je i da, počev od 1. januara 2024. godine, penzije u Srbiji budu veće za 14,8 odsto, plate u javnom sektoru za 10 odsto, a minimalna zarada za 17,8 odsto. Takođe, kako se teret povećanja minimalne zarade ne bi u potpunosti preneo na poslodavce, od 1. januara 2024. godine planirano je povećanje neoporezivog dela bruto zarade za 15,1 odsto, sa 21.712 na 25.000 dinara”, naglasio je Mali. Kaže da je predlogom budžeta za kapitalne investicije izdvojeno 467,5 milijardi dinara, u odnosu na 452,3 koliko je bilo predviđeno rebalansom.

hypetv.rs / alo.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner