Background adbanner
calendar

Nedelja 6. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
SILOVANJE U RIJALITIJU? “Samo želim da se sazna istina!” Bivša rijaliti učesnica nakon MNOGO GODINA progovorila o potresnim svedočenjima iz UKINUTOG PROJEKTA “Polni hormoni utiču na Alchajmerovu i Parkinsonovu BOLEST!” Doktorka u “Sada i ovde” ispričala ono što NISTE ZNALI! GRMLJAVINA I KIŠA! Evo kada Srbiju očekuje razvedravanje DNEVNI HOROSKOP za 6. OKTOBAR! Ribe, pazite kako pričate sa partnerom! Doktorka Nada Macura otkriva “tajni recept” za jačanje imuniteta: Napravite ovu vitaminsku bombu i bićete jači od virusa OVO JE LICE “MAJKE HEROJA” koja je skočila sa KUĆE i PLIVALA TRI KILOMETRA U BUJICI da SPASI ĆERKU (13) LICE JOJ SE RASPADA: “Žena mačka” NEPREPOZNATLJIVA! Nakon toliko OPERACIJA liči na ČUDOVIŠTE, a ona je UBEĐENA DA JE PREKRASNA FOTO BEZ CENZURE! Kamera snimila Kačavendu u NEZGODNOJ POZI! Milena zaboravila da je u rijalitiju, pa podigla nogu, a na mrežama nastao HAOS ERDOGAN USKORO DOLAZI KOD VUČIĆA? Turski mediji: Predsednik Turske posetiće Beograd 11. oktobra TIM ZA SPASAVANJE IZ SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE SRBIJE PRITIČE U POMOĆ BOSNI I HERCEGOVINI po nalogu predsednika Aleksandra Vučića “PONOVO SAM IMALA EPI NAPADE” Sara Stijović HOSPITALIZOVANA a zbog ove slike zabrinula SVE UČESNIK RIJALITIJA JE GEJ?! Ona tvrdi da je bio INTIMAN SA TRENEROM! Svi u neverici! “Malo mi ŠKRIPI TA PRIČA! Osudila ga za NASILJE, a sad se slika gologu*a!” Mali Bobi izneo ŠOKANTAN STAV o Niki i Arsi SAMIR POSLE OPERACIJE PONOVO HOSPITALIZOVAN! Oglasio se i sve otkrio! BUNDEVU MOŽETE JESTI SVAKOG DANA! Izuzetno je zdrava, evo šta pruža organizmu! “To mi je STRAŠNA SLIKA koju zamišljam!” Bulić o OCU, GOLOM OTOKU I MAJCI koja je išla na DIVLJU KIRETAŽU (VIDEO)

PREMINUO LEGENDARNI DIREKTOR RTS-a: Nasledio je Aleksandra Tijanića, a biće sahranjen u krugu porodice

Objavio: RHT
20/09/2023 10:09 PM

Preminuo je dugogodišnji direktor Radio-televizije Srbije Nikola Mirkov.

FOTO: Printscreen

Nikola Mirkov je rođen u Beogradu 1947. godine. Nakon završetka Ekonomskog fakulteta počeo je da radi u Radio Beogradu – najpre kao novinar, a potom kao urednik “Novosti dana”, “Dnevnika” i “Radioskopa”.

Istovremeno je na televiziji sarađivao u obrazovnom i sportskom programu.

Za urednika “Programa 202” izabran je 1979. godine, a tri godine kasnije prešao je na televiziju na mesto urednika Zabavno-rekreativnog programa.

Ubrzo se vratio Radio Beogradu i krajem 1985. imenovan je za glavnog i odgovornog urednika Prvog programa Radio Beograda. Od maja 1990. do avgusta 1991. bio je direktor Radio Beograda.

Tada je sa nekoliko najbližih saradnika smenjen iz političkih razloga i prinuđen da napusti RTS, a ubrzo i zemlju zbog pritisaka i progona.

Nakon tri godine, vratio se u zemlju i radio kao slobodni novinar u “Medija centru”. Za slovenački list Delo pisao je prikaze najznačajnijih domaćih knjiga.

U julu 2001. nakon devet godina vratio se u RTS na mesto urednika Кulturno-umetničkog programa. Godine 2006. prvi put je izabran za direktora Televizije Beograd.

Za vršioca dužnosti generalnog direktora RTS-a izabran je u oktobru 2013. godine, nakon smrti Aleksandra Tijanića. Vodio je RTS do maja 2015. godine.

Osnivač je Galerije RTS-a, pokretač “Кulturnog dnevnika”, “Malog dnevnika” namenjenog deci i dokumentarnog serijala “Zaboravljeni umovi”. Do pre nekoliko meseci, dok ga bolest nije sprečila, bio je predsednik Saveta za likovno stvaralaštvo i Izdavačkog odbora RTS-a.

Nikola Mirkov je bio jedan od danas retkih svestranih erudita renesansnog kova, poštovalac i poznavalac umetnosti, retkih knjiga i ljubitelj istorijskih tema.

Кao osnivač Galerije RTS-a doprineo je da ona danas postane jedinstven kulturni, umetnički i obrazovni centar RTS-a i srpske prestonice.

Bio je kulturni radnik koji je sa ponosom umeo da naglasi da je godinama bio prepoznat i kao profesionalac u stonom tenisu.

Sa suprugom Gordanom proveo je životni vek, a iza njih je ostala kćerka i unuci Aleksandar i Aleksa.

Nikola Mirkov je bio jedan od danas retkih svestranih erudita renesansnog kova, poštovalac i poznavalac umetnosti, retkih knjiga i ljubitelj istorijskih tema.

Кao osnivač Galerije RTS-a doprineo je da ona danas postane jedinstven kulturni, umetnički i obrazovni centar RTS-a i srpske prestonice. Bio je kulturni radnik koji je sa ponosom umeo da naglasi da je godinama bio prepoznat i kao profesionalac u stonom tenisu.

Sa suprugom Gordanom proveo je životni vek, a iza njih je ostala kćerka i unuci A. i Aleksa.

Sahrana Nikole Mirkova obaviće se u krugu porodice.

SrbijaDanas

hypetv.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner