Background adbanner
calendar

Subota 18. Maj, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
SKANDAL! Naš MEGAPOPULARNI PEVAČ pokušao SAMOUB*STVO na Brankovom mostu! EVO ŠTA SE DEŠAVA SA RAZVODOM ANITE I MATORE: Oglasila se porodica Stanojlovićeve, ne mogu da dođu sebi Stiže PUN MESEC u Strelcu – Ova 4 ZNAKA horoskopa očekuju BURNE PROMENE SLOVENCI KLJUČAJU OD BESA ZBOG EVROVIZIJE: Traže momentalnu proveru, otkrili NEREGULARNOSTI! SKANDAL! ALARMANTNO! Stejt department izdao momentalno i hitno upozorenje! “RASPADAM SE…” Prvo oglašavanje diskvalifikovanog rijaliti učesnika: “Da samo možeš da zamisliš koliko mi je teško…” OTKRIVENO KOJI SU SREĆNI DATUMI DO KRAJA MAJA: Ovo je DAN ZA NOVAC, a evo kada može očekivati šok promene! ZOLA ĆE VEČERAS UNIŠTITI MILJANU?! Uputio brutalnu poruku pred vanredni ulazak, Kulićeva će čupati kosu s glave! SAMA, UMORNA I BLEDA… Evo gde se Nataša Ninković nalazi nakon što je hospitalizovana ANELI AHMIĆ TRUDNA?! Procurilo šta je HITNO TRAŽILA OD PRODUKCIJE, Janjuš ne može da veruje! SLAVICA ĆUKTERAŠ DOŽIVELA DEBAKL! Pevačica nastupila na Kalemegdanu pred šačicom ljudi, isplivao šokantan snimak sa lica mesta! (VIDEO) STIGLA BEBA! OGLASIO SE BIVŠI MUŽ EMINE JAHOVIĆ: Podelio srećne vesti, pevač van sebe! (FOTO) KATARINA GRUJIĆ UHVAĆENA SAMA NA AERODROMU! Pevačica nosi torbu od više hiljada evra, a u jednom trenutku se skinula! ŠOK (FOTO) STRAVIČAN SNIMAK! Poznati reper PREBIO SVOJU DEVOJKU?! Šutira je u glavu, pa odvlači u sobu, scene nasilja zgrozile svet! (VIDEO) “ŽELIM TI DA IMAŠ DOBAR INTIMNI ODNOS KAO JA” Severina ušla u brutalan okršaj sa SVEŠTENIKOM, pljušte uvrede, ŠOKANTNO! DEVET POVREĐENIH HITNO EVAKUISANO IZ TUNELA: Ovo su detalji SUDARA VOZOVA U BEOGRADU, obratio se i ministar Dačić

PEVAČICA IMA NEIZLEČIVU BOLEST: Svakog dana mora da uzima terapiju! Sanja Vučić iskreno o zdravstvenim problemima sa kojima se bori!

Objavio: RHT
04/08/2023 7:15 PM

Pevačica Sanja Vučić, bivša članica grupe “Hurricane”, pre otprilike dve godine saznala je da boluje od Hašimoto sindroma, što zahteva da svakog jutra uzima terapiju.

Foto: Printscreen Instagram

– Žao mi je što se Hašimoto predstavlja kao bauk, a u stvari je stanje sa kojim se može sasvim dobro živeti. Najneprijatnija je, u stvari, činjenica da morate da uzimate terapiju dok ste živi, ali ako ljudi svakog jutra piju kafu, zašto ja pola sata pre doručka ne bih popila jednu tableticu? Jednostavnije rečeno, kad doživite stres ili se duže vreme nervirate, a moguće je i da imunitet „zabaguje“, u telu počnu da se stvaraju antitela koja štitnu žlezdu doživljavaju kao neprijatelja. Ta „vojska antitela“ pokušava da je uništi, nesvesna da je reč o vitalnom delu organizma. Kad je znatnije ugroze, ona prestane da luči hormone, pa hipofiza upozorava organizam da nešto nije u redu. Već stvorena antitela ne mogu da nestanu, ali možete da ih smanjite tako što pijete hormone koje bi, da je sve u redu, proizvodila štitna žlezda. Upravo zato govorimo o neizlečivom stanju.

Foto: Printscreen Instagram

Pre dijagnoze, Sanja je često osećala toliku umor da je jedva izlazila iz kreveta. Međutim, ključni indikator da nešto nije u redu bile su drastične promene u njenom raspoloženju.

– Bila sam vrlo nesrećna iako sam, u suštini, na svim životnim poljima bila zadovoljna. Mislila sam da je psiha glavni krivac što se fizički osećam loše, a situacija je bila obrnuta. Smetalo mi je što sam do te mere razdražljiva, da je svaka sitnica mogla da me iznervira. Inače nisam takva. Pomislila sam da postoji problem sa ženskim hormonima, pa sam rešenje prvo potražila kod ginekologa. Srećom, njoj je zbog sopstvenog iskustva bilo jasno o čemu pričam, pa mi je predložila da proverim štitnu žlezdu.

Foto: Printscreen Instagram

Kada je započela sa terapijom, koju opisuje kao minimalnu, bilo je primetno da se njeno raspoloženje znatno poboljšalo.

Ona sada redovno koristi terapiju, uvek ima rezerve leka, uzima D vitamin i suplemente koji sadrže selen, magnezijum i cink.

– Nerviranje svakom čoveku stvara zdravstvene probleme, a nama sa Hašimoto sindromom naročito. Zato nastojim da, koliko god je moguće, zadržim pribranost. Uz to, trudim se da vodim zdrav život, ali moram priznati da mi ne uspeva baš uvek. Još pre dve godine počela sam da ishranu dovodim u red, jer su se pojavili problemi s težinom. Ne odgovaraju mi namirnice koje sadrže gluten, a mlečne proizvode sam svela na minimum jer mi smetaju, mada jogurt obožavam. Međutim, još nailaze periodi kada ne mogu da odolim „brzoj hrani“. Igrom slučaja, najviše volim upravo ono za šta će svaki lekar ili nutricionista reći „ne, nikako“. Kad želja nadvlada, već sutradan izgledam kao balon, jer moj organizam zadržava veliku količinu vode. Zato se odmah vraćam na pravi put, pa jedem ono što se svima savetuje, a i vežbam – rekla je ona.

BONUS VIDEO:

(Hypetv.rs/Kurir.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner