Background adbanner
calendar

Utorak 13. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U SJENICI! Hitno se oglasili iz Opštine i izdali hitno saopštenje! MAJI MARINKOVIĆ DOSTAVLJEN TASTAMENT?! Isplivala porodična tajna, ovo niko nije znao PAKLENE VRUĆINE U SRBIJI! U ova dva grada izmereno više od 40 stepeni! “ČUVAM STARCE I ČISTIM KUĆE” Na vrhuncu karijere otišla za Ameriku, NESTALA, život joj se potpuno preokrenuo, a evo kako danas izgleda PROMENE NA ČELU SAVEZA! Predrag Danilović napušta Košarkaški savez Srbije HYPE TV PROGRAM ZA SREDU, 14. AVGUST! Ekskluzivno “Trač kuvanje” i “Pretres” sa Stefanom Usiljaninom! KAO OD MAJKE ROĐENA! Procurio vreli snimak Slađe Lazić, evo šta radi u kadi, SKANDALČINA! “VIKAO JE NA STJUARDESU” Relja Popović napravio HAOS U AVIONU ZBOG JEDNOG PITANJA?! Šok detalji IZBEGAVAJTE OVE DELOVE GRADA! Ogromne gužve u Beogradu, evo koje ulice su neprohodne (FOTO) STANISLAV ĆE DOŽIVETI NERVNI SLOM! Evo šta je misteriozni muškarac uradio zbog Maje Marinković, sve procurilo javno, SKANDAL! CITY HYPE! Dejan Dragojević nikad iskreniji! Seksi Sandra priznala da je u vezi sa oženjenim muškarcem! (VIDEO) MARKO MILJKOVIĆ ZANEMEO ZBOG ODLUKE TUŽILAŠTVA?! Ne može da veruje, hitno se oglasio, evo šta je poručio OVO JE NOVA DEVOJKA BAKE PRASETA?! Uhvaćeni u AKCIJI nasred bazena, a onda ona sela na njega! ŠOKANTNE SCENE (VIDEO) Podignuta OPTUŽNICA protiv Marka Miljkovića! Navodi se da je NAPAO SLUŽBENO LICE, a ovo su detalji! Dragana Mirković se obratila POSEBNOM MUŠKARCU U NJENOM ŽIVOTU! Ovo bi svaku ženu ODUŠEVILO! (FOTO) “ODMOGLO MI JE što sam BRAT DARKA LAZIĆA!” Pevač otvorio dušu za HYPE (VIDEO)

STIŽE “LUCIFER” Temperature diže i na 40 stepeni

Objavio: RHT
05/07/2023 5:00 PM

Meteorolog Ivan Ristić je najavio da sledeće nedelje stiže pravi afrički talas, koji će doneti temperature do 37 stepeni, dok nas krajem meseca očekuje čak 40 stepeni.

Foto: Printscreen

Leto je uveliko počelo po svim kriterijumima-meteorološkim, kalendarskim, ali i kada su vremenski uslovi u pitanju. Imali smo prvi toplotni talas, veoma visoke temperature, ali i letnje pljuskove i oluje praćene nepogodama, kao i poplave, rekao je Ristić za Kurir.

– Narednih dana očekujemo smenu sunčanih i oblačnih intervala, promenljivo i nestabilno vreme. Do vikenda biće uslova za kišu i pljuskove sa grmljavinom, koji lokalno mogu biti obilniji i praćeni nepogodama i gradom. Za vikend doći će do stabilizacije vremena, prestanka padavina i razvedravanja. Vetar slab u drugoj polovini nedelje povremeno umeren severozapadni. Tokom ove nedelje zadržaće se umereno toplo letnje vreme sa najnižom jutarnjom od 14°C do 19°C a najvišom dnevnom od 27°C do 32°C, – kaže Ristić.

On dodaje da početkom sledeće sedmice u naše predele stiže nešto topliji vazduh iz oblasti Afrike i donosi toplotni talas i utisak pravog letnjeg vremena, sa maksimalnom temperaturom od 32°C do 37°C.

Prema njegovim rečima u drugoj polovini jula uticaj afričkog anticiklona na vreme u Srbiji biće sve jači.

– Ovo jezgro vrelog afričkog vazduha, nazvano Lucifer, podići će temperaturu u našoj zemlji oko 20. jula i do 40°C, pa tih dana očekujemo pravu letnju žegu. Prema sadašnjim prognozama, Lucifer će na vremenske prilike u našoj zemlji uticati do 26. jula, kada očekujemo i kraj tog toplotnog talasa – ističe Ristić.

Foto: Printscreen

Dodaje i da gde ima visokih temperatura i dosta vlage, postoji i rizik od nastanka vremenskih nepogoda.

– Sa porastom toplote u atmosferi, raste i energija potrebna za razvoj olujnih ćelija, koje se mogu prostirati i do 10-15km u visinu. Ono što se dešava jeste da, na samom kraju toplotnog talasa, velika količina toplote i vlage stacionira u nižim slojevima atmosfere.

Sa prvim prilivom nešto svežijeg i manje stabilnog vazduha, taj topao vazduh se podiže i dolazi do oluja praćenih grmljavinom, često nepogodama i gradom.

Dakle, prema trenutnim dugoročnim prognozama, u julu možemo očekivati natprosečne temperature u okviru toplotnih talasa, ali neće izostati ni ekstremne vremenske pojave poput oluja sa grmljavinom i nepogodama – zaključio je Ristić.

BONUS VIDEO:

hypetv.rs / alo.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner